Anonim

Især til at producere virksomheder en kontinuerlig lager, er rettidig levering af det nødvendige materiale til produktionen og dets tildeling til de respektive lastbærere elementært. For at digitalisere denne proces ved at inkorporere innovative teknologier blev Internet of Things (IoT) -forskningsprojektet DProdLog lanceret.

Forschungsprojekt DProdLog: Intelligente Behälter kommunizieren über eine IoT-Serviceplattform und nehmen externe Umwelteinflüsse, wie Temperatur oder Erschütterungen wahr.
Forskningsprojekt DProdLog: Intelligente containere kommunikerer via en IoT-serviceplatform og opfatter eksterne miljøpåvirkninger som temperatur eller vibrationer.
Foto: Fraunhofer IIS

Dette omhandler den automatiske bestilling og sporing af kanbancontainere i fremstillingsindustrien. Sammen med industrielle partnere undersøger Fraunhofer IIS og University of Bamberg, hvordan containere udstyret med sensorer autonomt kommunikerer via en modulopbygget IoT-serviceplatform og kommunikerer deres indhold, placering og miljøpåvirkninger.

IoT-platform som en realtidsdatabase

For at alle partnere, der er involveret i processen, kan kommunikere i realtid og få adgang til de relevante data, kræves en fælles platform. Det er multi-sky kapabelt og tilbyder en lang række muligheder for dataintegration. Disse inkluderer ikke kun innovative teknologier, men også historiske strukturer. Når alt kommer til alt bruger ikke alle produktionsselskaber - og endnu færre udbydere af transporttjenester - avancerede it-infrastrukturer. De anvendte containere er forbundet til serviceplattformen via en trådløs infrastruktur bestående af ankerknudepunkter og gateways. Dette skaber datagrundlaget: containere, leverandører, transporttjenesteudbydere og virksomheder kommunikerer digitalt og i realtid.

Når beholderen er fyldt hos leverandøren, sender sensoren integreret i containeren omfattende data til serviceplattformen. Disse inkluderer beholderens unikke ID-nummer, placering, tidsstempel, indhold og niveau samt omgivelsestemperatur og fugtighed. Sensoren opfatter således både interne og eksterne påvirkninger. Under transporten kan containeren placeres og spores af sensoren, selv når den genindlæses i navet. Når den er ankommet til destinationen - dvs. hos produktionsselskabet - sender den disse oplysninger til selve platformen.

Kvalitetsstyring via Internet of Things

For høje temperaturer eller overdreven vibration kan reducere indholdets kvalitet. Hvis containeren under transport bestemmer, at den er blevet udsat for skadelige miljøpåvirkninger, blokerer den for sig selv. Med en passende advarsel og en note på displayet på containeren, anerkender kvalitetsledere, hvilken levering der skal kontrolleres for driftsikkerhed før brug.

Hvis beholderniveauet falder under en defineret tærskelværdi, rapporterer sensorsystemet på IoT-platformen, at en rettidig omlægning er nødvendig. Som et resultat modtager den ansvarlige afsender en push-meddelelse under produktionen og kan træffe passende foranstaltninger på et tidligt tidspunkt: Beregn påfyldningstid, bekræft den efterfølgende levering til leverandøren og organiser indsamlingen af ​​tømme.

Forskning driver logistik 4.0

Resultaterne af DProdLog viser, at logistik både har potentialet og teknologien til intelligent automatisering. Det undersøgte scenario kan udvides til andre anvendelsesområder, sektorer og containerstørrelser. Det kan således tænkes, at sensoriserede containere primært finder anvendelse inden for den farmaceutiske og kemiske industri. Ved at opfatte ydre påvirkninger kan kvaliteten af ​​varerne under transport bedre overvåges og garanteres.

Beholderens størrelse er irrelevant. Selv containere kan netværkføres med den logik, som DProdLog bruger. Som et resultat bliver selv komplekse, multimodale forsyningskæder gennemsigtige og kan styres meget mere effektivt.