Anonim

Det føderale arbejds- og socialministerium (BMAS) ønsker at oprette en slags TÜV til anvendelse af kunstig intelligens i tyske virksomheder. "KI-observatoriet" er planlagt til at starte arbejdet senere i år, skrev Süddeutsche Zeitung, med henvisning til kilder fra ministeriet. I begyndelsen af ​​2020 ønsker den føderale arbejdsminister Hubertus Heil (SPD) officielt at åbne KI-TÜV.

Das Bundesministerium für Arbeit und Soziales (BMAS) will ein Auge darauf haben, wie KI die Arbeitswelt in Deutschland verändert.
Det føderale arbejds- og socialministerium (BMAS) ønsker at holde øje med, hvordan KI ændrer arbejdsverdenen i Tyskland.
Foto: nitpicker - shutterstock.com

På mellemlang sigt planlægger regeringen tilsyneladende at oprette et eget AI Federal Institute. "Vi ser på, hvor denne teknologi bruges, og hvor det sker i følsomme områder, " citerede avisen Björn Böhning, statssekretær i det føderale udenrigsministerium. Hvis KI bruges til at samle afspilningslister i en musikstreamingtjeneste, ville det ikke være et problem for politikere, bemærker Böhning. "Men når en autonom bil beslutter, en grænsepost bliver slået over eller gruppen af ​​mennesker ved siden af, handler det om en anden risikoklasse, som vi så har brug for politisk design for."

AI brummer jobmarkedet op

Politikeren meddelte, at de ville se nøje på, hvor AI-teknologi bruges, især i følsomme områder. Frem for alt ønsker BMAS at holde øje med de ændringer, som AI foretager i arbejdslivet. Politikerne forventer, at millioner af job kan gå tabt i de kommende år gennem algoritmer og automatisering. I sit valgprogram for 2017 havde SPD fastsat, at en KI-TÜV skulle sikre, at ingen blev diskrimineret af softwarebaserede beslutninger.

Læs mere om etikdiskussionen omkring brugen af ​​AI:

  • Kritik af forslag fra Dataetikudvalget

  • Industrien ønsker retningslinjer for digital etik - men vær venlig uden regulering

  • Kunstig intelligens - også et spørgsmål om etik

For ikke at skille sig ud som en teknologisk afskrækkelse, bør AI-overvågning også holde øje med mulighederne for nye teknologier, påpeger ministeriet. Samtidig planlægger de imidlertid også en ændring af loven om forfatning af værker. Som et resultat bør introduktionen af ​​AI i produktionsprocesser være underlagt bestemmelse i fremtiden.

spoods.de