Anonim

Forretningssprognoser er vanskelige at forudsige, uanset hvilken branche de kommer fra. I tider med økonomisk usikkerhed intensiveres situationen: selv virksomheder som Daimler eller Deutsche Bank tør ikke forudsige salg og overskud. Foreningerne taler mest sandsynligt med prognoser. For eksempel frygter Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA) et fald i produktionen på op til 20 procent i år. Især billeverandørerne lider under krisen, hvor salgsnedgangen på op til 40 procent ikke er ualmindeligt her. Hvis den nye forretning står stille, eller hvis kunder annullerer ordrer, der menes at være pålidelige, finder virksomheder sig hurtigt i nød. Det er desto vigtigere for dem at vide på ethvert tidspunkt, hvor de står økonomisk.

Forvaltning efter kontoudtog er ikke nok

Værktøjer til likviditetsstyring udnytter information fra finansiel bogføring, fra kreditplaner, ordrehåndtering, ordrehåndtering, åbne tilgodehavender og gæld. De tager højde for indgående betalinger fra kunder såvel som betalinger som løn og husleje. Tilsvarende software bør give virksomhederne mulighed for at registrere deres likvide midler på ad hoc-basis og prognose for fremtiden.

Mere om forretningsapplikationer

  • Quo vadis, ERP?

  • CRM trosser krisen

  • Hvad engangsleverandører forventer af ERP-systemer

  • Standarder for processer på tværs af virksomheder mangler

Det starter med virksomhedsplanlægning

Firmen, die bisher nur aus dem Bauch entscheiden haben, können schnell ins Trudeln kommen.
Virksomheder, der tidligere kun har bestemt sig for tarmen, kan hurtigt komme ind i et spin.
Foto:

Likviditetsplanlægning og -styring fungerer imidlertid ikke isoleret, men er afledt af virksomhedsplanlægning, som virksomhederne disponerer over salg, materialebrug og personalebehov. Fra en planbalance, der genereres herfra, fremkommer kapitalkravet. For virksomheder er den almindelige praksis. Moderselskabet kræver dette fra de enkelte døtre. Bankerne kræver også sådan information. Frem for alt er mellemstore virksomheder, der ikke hører til en gruppe af virksomheder, ofte ikke i en god position her. Manfred Brinkmann, ekspert i virksomheds- og likviditetsplanlægning hos konsulentfirmaet MQ Resultat i Tübingen, bemærker, "Små og mellemstore virksomheder, der har tjent gode penge indtil videre og ofte beslutter, at deres tarm kan komme i en spin." "Enhver, der afslutter deres årsregnskab for det forløbne kalenderår midt i året og ikke afgiver månedlige konti, indser ofte for sent ændringen i de generelle betingelser for virksomheden og træffer derfor de forkerte eller ingen beslutninger."

På ERP-søgningen?

Image

Når du søger efter et passende ERP-system, hjælper ERP-matchmakeren fra Trovarit og COMPUTERWOCHE dig.

Med likviditetsplanlægning holder virksomheder deres indskud og udbetalinger under kontrol, så de kan opfylde deres betalingsforpligtelser. Likviditetsstyring indebærer overvågning af tilgodehavendernes løbetid, minde om misligholdte kunder og om nødvendigt forhandle længere løbetid for egne forpligtelser.

spoods.de

Det, der giver mening i teorien, er vanskeligt i praksis, fordi det kræver rene virksomhedsdata og effektive processer. "Likviditetsstyring undervurderes ofte og reduceres til linie- og søjlediagrammer, men det virkelige problem er erhvervelsen af ​​alle likviditetsrelevante data, " siger Bernd Koschitzki, autoriseret underskriver hos CSS, udbyder af regnskabs- og styringssoftware fra Fulda.

Der er nok information - men du skal finde dem

Virksomheder har allerede de oplysninger, de har brug for, for at se på likviditet, men kunsten er at bringe dem sammen og se på dem over tid. Virksomheder har svært ved at bruge forskellige systemer. F.eks. Tilføjes tilgodehavender og forpligtelser fra den regnskabsmæssige applikation, indkøbsordreforpligtelser og ordrereserve fra ERP-systemet og betalingsplaner for låneforpligtelser, lønbetalinger, tilbagevendende lejebetalinger fra et tredje system. Men selv hvis oplysningerne kan findes i en central ERP-software, kan de ikke automatisk aflæse det respektive virksomheds likviditet.