Anonim

Lavkode er meget vildledende som et ord. Bedre ville være navne som "Hurtig og pålidelig", "Let programmering" eller "Hurtig DevOps". Disse vil beskrive lavkodemetoden meget mere nøjagtigt, fordi kort sagt, lavkode muliggør oprettelse af forretningsapps, software og kernesystemer med et minimum af manuel programmering, implementering og træning. Dette opnås, når udvikleren opretter en applikation med en grafisk brugergrænseflade, hvorpå han visuelt modellerer applikationen. Alle komponenter, processer og databaseforespørgsler genereres først ved "træk-og-slip" og derefter oversat af en compiler direkte til maskinkode - ikke til et simpelt, men langsomt tolkerniveau.

Udviklere opdager lav kode for sig selv

Alt dette lyder ikke kun enkelt - men det er det. Som et resultat er Gartner, IDC og Forrester alle euforiske over fremtidsudsigterne for lav-kode. Forrester-analytikerne siger for eksempel, at i øjeblikket oprettes omkring elleve procent af alle forretningsapplikationer med lav-kode, men andelen forventes at tredobles på få år til over 30 procent. Ifølge en IDC-undersøgelse siger 80 procent af softwareudviklere, at lavkode er meget gavnlig for udviklingen af ​​gentagne opgaver. Og med hensyn til kvalitet ser udviklerne ingen alvorlige problemer. 68 procent siger, at lavkode også er egnet til at oprette missionskritiske applikationer. "I mellemtiden er mange udviklere klar over, at lavkode ikke længere er en kæmpe stil, men en solid udviklingsmetode - selv for forretningskritiske applikationer - ved at bruge lav kode i deres projekter sparer udviklere tid og stress, " sagde han det i deres rapport. Følgelig frygter udviklerne ikke noget jobtab gennem lavkode. 80 procent mener, at de har mere tid til centrale strategiske opgaver ved at bruge lav kode.

Immer mehr Entwickler setzen auf Low-Code.
Flere og flere udviklere er afhængige af lav-kode.
Foto: IRINA SHI - shutterstock.com

"Citizen Developer" udvider de menneskelige ressourcer

Ikke kun har lav kode fordelen ved at gøre forretningsapplikationer hurtigere, men det giver også mulighed for, at mange udviklinger foretages af "Citizen Developers." Dette er ikke professionelle programmerere, men brugere, der på grund af deres tekniske forståelse er i stand til at oprette og vedligeholde nye programmer på en given platform med lav kode. Dette betyder på den ene side, at ud over de professionelle udviklere, er yderligere ansatte tilgængelige til programmering og systemvedligeholdelse, på den anden side resulterer dette også i en betydelig stigning i effektiviteten, fordi kommunikationen mellem afdelingerne og softwareudviklerne er forenklet. Kort sagt: Citizen-udviklere skal kun koordinere sig selv med systemkravene.

En hybrid løsning til logistik

En af referencekunderne hos den lavkodede platformudbyder OutSystems er et stort tysk logistikfirma. Dette har skabt en stor del af sin transportløsning på deres platform. Til udviklingen har man besluttet, om den nødvendige personalebeskæftigelse for et mellemgrund. "Hele den originale applikation blev realiseret af et team af erfarne softwareudviklere, men mange af de igangværende tilpasninger kan nu foretages i selve specialafdelingen, " siger projektleder Tobias Latta.

Outsystems leder i Forrester

OutSystems er en af ​​de førende udbydere af lavkode. Her er et citat fra Forrester-rapporten om lavkodeleverandørerne: "OutSystems sætter tempoet med hensyn til funktioner og indeholder to funktioner: den utrættelige tilføjelse af funktioner til applikationsudviklere og deployer og den konsekvente implementering af Køreplan og strategimål: Sælgeren har nået sine tidligere mål, herunder indbyggede mobile apps, skalerbarhed og pålidelighed med hensyn til at tackle grundlæggende transaktionsforretningsapplikationer og global tilstedeværelse, mens OutSystems fortsætter med at skubbe grænserne for lavkodeplatforme - gennem apps, procesapparatmålinger og andre streamingdata, AI-systemer og basale regnskabssystemer. " Ikke underligt, at deres analytikere klassificerer OutSystems som førende inden for deres bølgekategorisering (Forrester Wave, lavkodeudviklingsplatforme, Q1 2019).