Anonim
KI verändert unser Business auf dem Weg zu datengetriebenen Prozessen so stark wie einst das Internet.
KI ændrer vores forretning lige så stærkt, som Internettet gjorde på vej til datadrevne processer.
Foto: Song_about_summer - shutterstock.com

Økonomien ændrer sig: KI ændrer vores forretning lige så stærkt, som Internettet gjorde på vej til datadrevne processer. For at holde trit med den globale konkurrence er virksomheder nødt til at tilpasse deres forretningsmodeller. I øjnene for eksperterne fra Platform Learning Systems (PLS) kræver dette blandt andet en klar AI-vision og tværsektorielt samarbejde.

PLS blev grundlagt i 2017 af det føderale ministerium for uddannelse og forskning (BMBF) efter forslag fra det autonome systemforum fra det højteknologiske forum og acatech. arbejdsgrupperne på platformen udvikler muligheder for handling og anbefalinger til ansvarlig brug af læringssystemer.

Der er ingen standardplan

PLS 'nye forretningsmodeller med kunstig intelligensvejledning er designet til at hjælpe virksomheder med casestudier og anden rådgivning i udvikling og implementering af AI-baseret forretningsmodelinnovation. Forfatterne viser, hvordan virksomheder med succes integrerer AI i deres forretning og identificerer snublesten. Desværre for "mange virksomheder" er KI stadig en forseglet bog, "forklarer Susanne Boll-Westermann, professor i medieinformatik og multimediesystemer ved Universitetet i Oldenburg og co-direktør for Business Model Innovations Working Group. "Der er ingen ordning X til at udvikle en ny forretningsmodel med AI, fordi enhver virksomhed er anderledes, " siger hun.

I henhold til guiden er der dog nogle trin, der kan hjælpe med den strategiske design og implementering af en forretningsmodel. Dette starter med at forstå mulighederne og teknologierne i AI og identificere potentialet for din egen virksomhed.

spoods.de

Vurdering af merværdi korrekt

Ein KI-Anwendungsfall sollte zu den Unternehmenszielen passen.
En AI-brugssag skal passe til de forretningsmæssige mål.
Foto: negmardesign - shutterstock.com

Derudover er det vigtigt, at virksomheder korrekt vurderer den merværdi, som AI kan give dem. Eksperterne anbefaler derfor at vælge en brugssag til AI, der passer til virksomhedens mål. "Det, der er vigtigt, er, at virksomheder ikke fokuserer på at forbedre interne processer med AI, men ser på kundefordelen og nye produkter inden for forretningsmodelinnovation, " rådgiver Boll-Westermann.

På den ene side mener forfatterne, at de største fordele ved at bruge AI-hjælp er at optimere produktionsprocesser i Tyskland (undersøgelsen "Machine Learning / Deep Learning 2019" fra IDG Research Services kommer også til denne konklusion). På den anden side advarer de også mod at overse potentielt lovende sager om nye anvendelser i forretningens kerneområder.

Smed alliancer

Derudover gik virksomheder ofte væk fra høje investeringer eller antog, at AI ikke var anvendelig i deres branche. Guiden ønsker at ugyldige disse fælles ideer. Så KI er ikke kun for store virksomheder og med høje investeringer muligt. Når alt kommer til alt har ikke enhver virksomhed brug for sit eget AI-produkt. Manglen på viden inden for definition af digital forretningsmodel, softwareudvikling og især markedsføring er heller ingen hindring.

Her rådes retningslinjen om, at virksomheder skal skabe passende alliancer i deres digitale økosystem, for eksempel for at opnå de krævede færdigheder, men også at dele data og infrastruktur. AI som tjenesteudbydere, der sælger KI-tjenester, kunne også være partnere.

AI skal opretholdes

Et andet vigtigt element i en vellykket AI-baseret forretningsmodel er hans kontinuerlige pleje og udvikling. Når alt kommer til alt kan kvaliteten af ​​AI-applikationer falde over tid, når kundernes adfærd ændres. Her manglede virksomheder ofte vedligeholdelsesstrategier for deres AI-løsninger.

Tag medarbejdere med på AI-turen

I tider med it-mangel på personale er menneskelige ressourcer naturligvis også et spørgsmål inden for AI-området. For at implementere AI-forretningsmodeller skulle kvalificerede arbejdstagere ansættes og uddannes eksisterende personale. Retningslinjen foreslår, at AI-systemer skal udvikles på tværs af afdelinger og oprindeligt bruges til hjælpefunktioner, så folk fortsat tager den endelige beslutning. Kun hvis medarbejderne forstod det nye system og havde tillid til det, kunne introduktionen af ​​AI være en succes.

Interesserede læsere kan downloade rapporten fra webstederne på Learning Systems-platformen.