Anonim
Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer ist Gründer der später an die Software AG verkauften IDS Scheer AG sowie Inhaber der Scheer Holding in Saarbrücken. Von 2007 bis 2011 war der einstige Direktor des Instituts für Wirtschaftsinformatik an der Universität des Saarlandes Präsident des ITK-Verbands Bitkom. Die Computerwoche wählte den passionierten Jazz-Saxofonisten in die Hall of Fame der wichtigsten ITK-Persönlichkeiten Deutschlands.
Dr. Dr. August-Wilhelm Scheer er grundlæggeren af ​​IDS Scheer AG, der senere blev solgt til Software AG, og ejer af Scheer Holding i Saarbrücken. Fra 2007 til 2011 var den tidligere direktør for Institut for Informationssystemer ved Universitetet i Saarland præsident for ITK-foreningen Bitkom. Computerwoche valgte den lidenskabelige jazz-saxofonist i Hall of Fame blandt de vigtigste ITK-personligheder i Tyskland.
Foto: Scheer Group

”Jeg deltog i alle CeBIT messer som udstiller, og jeg var allerede til stede med standen på den daværende meget lille IDS Scheer på tidspunktet for CeBIT-løsningen fra Hannover Messe-industrien i 1986. For mig var den stigende størrelse af udstillingsboden altid Et tegn på vores væksthistorie: Med børsnoteringen i 1999 signaliserede vi tydeligt vores stigende internationalisering.

»

Læring i det 21. århundrede

Digitale færdigheder og nye læringsteknologier

Image

Hvilke digitale færdigheder har medarbejderne brug for, og med hvilke nye læringsteknologier kan de tilegne sig dem? Disse spørgsmål vil blive drøftet af personale og uddannelseseksperter samt repræsentanter fra undervisningssektoren den 27. november på COMPUTERWOCHE-konferencen Lern21 i München.

Hent din billet nu!


Da jeg blev præsident for brancheorganisationen Bitkom i 2007, blev jeg automatisk medlem af bestyrelsen for den tyske Messe AG og havde således en intern indsigt i designet af CeBIT. Bestyrelsen for Deutsche Messe AG var domineret af politik. Halvdelen af ​​virksomheden bæres af byen Hannover og delstaten Niedersachsen, og formanden for bestyrelsen skifter mellem Niedersachsen Økonomiminister og Lord borgmester i Hannover.

spoods.de

På møderne var repræsentanter for politik til stede ved det U-formede konferencebord foran, og de eksterne bestyrelsesmedlemmer og personalet på de to fløje. Brættet sad i bunden af ​​bordet. For mig var dette tegn på virksomhedens (mangel på) iværksætterkraft og den manglende ekspertise.

Klik her for Hall of Fame for de vigtigste ITK-personligheder i Tyskland

En anden indflydelsesfaktor på CeBIT var det såkaldte messeudvalg, hvor de relevante udstillere var repræsenteret. Her dominerede de udelukkende salgsorienterede repræsentanter for store udenlandske it-virksomheder. For dem var den kortsigtede forretning mere end livsgrundlaget for at støtte en verdensledende varemesse på den tyske placering.

Der var tidlige tegn på svaghed

Fra mit synspunkt er årsagerne til svagheden i CeBIT fra højst 850.000 til sidste 150.000 besøgende åbenlyse. Der var også tidlige tegn på den substantielle svaghed af CeBIT. Messen mistede det ene emne efter det andet. Telekommunikation flyttede til Barcelona, ​​forbrugerelektronik til Las Vegas, radioudstillingen scorede i Berlin og den nye gaming scene etablerede sig på Gamescom i Köln, bare for at nævne nogle få eksempler.

Desværre spiller Tyskland kun en mindre rolle som udbyder på it-markedet. Selvom vi opfandt computeren med Konrad Zuse, producerer vi ikke mere. Det ville have været meget vigtigere at støtte placeringen - som en motivation for en uafhængig tysk IT-branche at være mere end bare en tilskuer og dommer for udviklingen.

udstilling

Hvad der venter os i 2030

Was uns 2030 erwartet - Foto: Dell

Innovative teknologier fører til forstyrrende ændringer. Denne undersøgelse afslører, hvad ledere af verdens førende virksomheder forventer af den digitale fremtid.

Download undersøgelsen

I forbindelse med en baggrundsdiskussion med medier, havde jeg allerede påpeget i 2007 som Bitkom-præsident, at man skulle "trække rip-ledningen" med CeBIT. Men det var allerede for sent. Der er gjort flere forsøg på at indføre små kosmetiske forandringer, men en større vendepunkt for at genvinde tabte områder blev ikke realiseret. Selv det sidste forsøg, 2018, på at give CeBIT et helt nyt koncept kom for sent.

Vi har mistet en platform

Hvad har vi mistet nu? Vi har mistet en platform, hvor udbydere og brugere har fundet strategiske samtaler. Vi har offentligt givet ud for verden som en stor udbyder af digitalisering. CeBIT var også et mødested mellem politik og forretning. Forbundskansler, forbundsminister og landes premierminister søgte forhandlingerne.

Jeg må dog sige, at Saarlands premierministre, uanset deres partitilhørighed, hver især måtte være motiverede til at komme til Hannover. Det beklagede jeg, fordi Saarland ønsket at profilere sig selv som et computervidenskabsland på samme tid.

CeBIT er tilbage til sin begyndelse. Det er indarbejdet i Hannover Messe Industrie, hvorfra det engang frigav sig selv med stor karisma. Dette kan godt begrundes med, at digitaliseringen af ​​industrien er særlig vigtig for Tyskland. Mange industrivirksomheder udvikler sig også til softwarevirksomheder. Ikke desto mindre er der stadig en stor ulempe. "