Anonim

Hololens 2 repræsenterer en komplet redesign af de originale beskyttelsesbriller, der allerede blev introduceret i 2015. Dette gør enheden markant mere behagelig at have på, takket være halveringen og bedre vægtfordeling. Derudover blev det horisontale synsfelt udvidet fra 30 til 43 grader, det lodrette synsfelt fra 17, 5 til 29 grader. Pixeltætheden på 47 pixels pr. Grad blev bibeholdt.

Die Hololens 2 im Praxiseinsatz
Hololens 2 i feltet
Foto: Microsoft

Men blandet-reality-brillerne giver ikke kun mere komfort, men giver også mulighed for lettere håndtering. Således understøtter enheden på $ 3.500 nu fuld spændende gestussporing i stedet for de foregående "AirTap" -bevægelser. Brugere af smarte briller kan trykke og trække objekter eller få adgang til menuer ved at trykke på en holografisk knap på deres håndled.

spoods.de

Intuitiv brug takket være AI

Som John Roach kører i Microsoft-blog, var producenten afhængig af AI for udviklingen for at gøre det muligt for brugeren at bruge databrillerne så intuitivt som muligt. Forskningen og udviklingen af ​​kunstig intelligens, der gjorde disse muligheder mulig, var "utroligt kompliceret", citerer Roach Jamie Shotton, leder af HoloLens Science Team i Cambridge, England. På samme tid var det også vigtigt at gøre brugen af ​​enheden "instinktiv". "Vi vil have dig til at vide, hvordan du bruger HoloLens uden at skulle lære dig det specifikt, " sagde Shotton. Målet var derfor at implementere samspillet med tingene i den virkelige, fysiske verden så meget som muligt direkte i et blandet-virkelighedsmiljø. "

For at muliggøre sådanne intuitive interaktioner med HoloLens 2 udviklede og uddannede Shotton og hans kolleger AI-modeller på enheden, der sporer menneskelige håndbevægelser og blik. På denne måde er det for eksempel muligt, at brugeren med headsettet opfatter en svævning foran hologrammet og kan nå ud til det for at flytte det eller ændre dets størrelse.

For at bygge håndsporingssystemet brugte teamet en rig med en kamera-kuppel i kameraet til at registrere hænderne på forskellige mennesker. Derefter brugte teamet offline skybehandling til at skabe en 3D-model, der kunne repræsentere alle former og bevægelser af den menneskelige hånd. Ved hjælp af denne 3D-model var teamet i stand til at bruge computergrafik til at gengive realistiske, syntetiske billeder af hænder sammen med syntetiske etiketter for at gøre modellen robust med en række håndformer, positioner og bevægelser.

På denne måde var teamet i stand til at generere næsten ubegrænsede mængder af træningsdata. Med disse blev der fodret en AI-algoritme, der sidder i en speciel chip på brillerne.

Når en ny bruger nu opretter en HoloLens 2, bruger systemet dette neurale netværk til at tilpasse en personlig 3D-model til brugerens hænder. Således er en præcis sporing mulig, som det er nødvendigt for en instinktiv interaktion med hologrammer.

En lignende tilgang blev brugt af Shottons team til at opbygge og træne eyetracking-modellen. Særlig opmærksomhed blev rettet mod afstanden mellem øjnene, dvs. afstanden mellem pupillecentrene. Det varierer fra person til person og påvirker, hvordan en person ser nær eller fjern genstande. Resultatet er en eyetracking-model, der giver HoloLens 2 mulighed for nøjagtigt at vise hologrammer foran kunden og interagere og manipulere med hænder og øjne. "Uden øjeovervågning ville det simpelthen være umuligt at målrette hologrammer mod den virkelige verden - især den fysiske hånd af personen - med den nødvendige præcision for at muliggøre instinktiv interaktion, " sagde Shotton.

Hololens 2 som en intelligent kantenhed

Fra Microsofts tekniske kollega Alex Kipmans synspunkt hæver headsettet søjlen for intelligente kantenheder ved hjælp af AI-aktiverede teknologier, der kan indsamle og behandle data offline - og derefter dele nogle eller alle disse data med den intelligente sky hvis de har en forbindelse.

Für eine möglichst intuitive Bedienung der Hololens 2 müssen die Berechnungen auf dem Gerät selbst erfolgen.
For den mest intuitive betjening af Hololens 2 skal beregningerne udføres på selve enheden.
Foto: Microsoft

På HoloLens 2 opsummerer hånd- og øjensporingsfunktioner og andre intelligente funktioner - Microsofts tekniske medspiller Alex Kipman dem som Perception AI - integreret i en speciel chip i Holographic Processing Unit 2, kort HPU 2.0. Behandlingen af ​​dataene på enheden giver folk mulighed for at manipulere og interagere med hologrammer uden at bekymre sig om latenstid - typisk de hundreder af millisekunder, det tager for data at komme ind i skyen, behandles og behandles returneres til kanten.

"Denne behandlingstid er afgørende, " bemærker udviklingspartner Shotton. Selv titusinder af millisekunder repræsenterede en betydelig forskel i opfattelse, f.eks. Når man trykker på en tast på et hologram eller ruller gennem teksten på et hologram,

Derudover er der ifølge Microsofts bekymringer en anden grund til at udføre AI-beregninger lokalt på en enhed. Iris-scanninger, som HoloLens 2 udfører for at autentificere kunder, er for eksempel den slags personlige oplysninger, som folk måske ikke ønsker at sende til skyen.

For mange andre typer data er der imidlertid en fordel ved at overføre dem til skyen, siger Microsoft Technical Fellow Kipman, hvor brugere kan drage fordel af Azure AI og services med blandet virkelighed og få adgang til data fra deres enhed at kombinere hele den allestedsnærværende computerstruktur. Dette tillader derefter en mere avanceret beregning eller opfattelse, siger Kipman.