Anonim

Xerox Holdings Corp. overvejer tilsyneladende at overtage HP Inc. Wall Street Journal rapporterede dette og citerede interne firmakilder. Det siges, at købsprisen er langt over den aktuelle markedsværdi HP på cirka 27 milliarder dollars. Ifølge rygter har Xerox været i stand til at sikre støtte fra en større bank til at håndtere overtagelsen. Handlen bør derfor afvikles kontant og i aktier. Hverken Xerox eller HP ønskede dato at kommentere spekulationerne.

Xerox überlegt den Kauf von HP.
Xerox overvejer køb af HP.
Foto: Jonathan Weiss - shutterstock.com

Skulle overtagelsesrygterne komme til udtryk, ville Xerox, der i øjeblikket har en markedsværdi på omkring 8 milliarder dollars, være et mindre selskab end en meget større konkurrent. Imidlertid er det i øjeblikket ikke klart, om det rent faktisk kommer til et officielt tilbud, og hvordan HP-embedsmænd reagerer.

Begge virksomheder kæmper i øjeblikket med problemer. Baseret i Norwalk, Connecticut, bygger Xerox printere og kopimaskiner til forretningsbrug. Størstedelen af ​​de 10 milliarder dollars årlige indtægter kommer fra leje, service og vedligeholdelsesindtægter. Xerox-lederskabets planer om at sælge virksomheden til sin japanske konkurrent Fujifilm Holding for over seks milliarder dollars blev torpederet af større aktionærer Carl Icahn og Darwin Deason i foråret 2018. De forhindrede aftalen og afskedigede administrerende direktør Jeff Jacobson brat.

spoods.de

Den nye administrerende direktør John Visentin beordrede Xerox besparelsesforanstaltninger og bragte Printer-pioneren tilbage på sporet. I løbet af gode kvartalsvise tal steg aktiekursen med mere end 80 procent i løbet af dette år. Visentin lykkedes også at løse tvisten med Fujifilm på grund af den brudte erhvervelse. Japanerne havde oprindeligt indgivet erstatning for en milliard dollars. Fujifilm vil undvære det. På samme tid sælger Xerox sin andel af det fælles Fuji Xerox-joint venture til japanerne for 2, 3 milliarder dollars. Penge, der kunne flyde til erhvervelsen af ​​HP.

HP bygger igen

HP er også i øjeblikket i en turbulent tilstand. PC- og printerproducenten, der opnåede et salg på cirka 58 milliarder dollars i det forløbne regnskabsår 2018, skal spare og ønsker at slippe af med de kommende år mellem 7000 og 9000 kolleger. Gruppen havde annonceret dette i begyndelsen af ​​oktober som led i et omstruktureringsprogram. Jobnedskæringerne fordeler ledelsen i de næste tre år og håndhæves ved førtidspensionering og permittering. Dette kunne skrumpe de ca. 55.000 stabschefer med ca. 16 procent.

Der neue HP-Chef Enrique Lores sieht enorme Chancen, Shareholder Value zu schaffen - ob er damit den Verkauf des Unternehmens meint?
Den nye HP-chef Enrique Lores ser enorme muligheder for at skabe aktionærværdi - om han mener at sælge virksomheden?
Foto: HP Inc.

Enrique Lores, der udskiftede aftroppende Dion Weisler som præsident og administrerende direktør for HP Inc. i slutningen af ​​oktober, gjorde ingen hemmelighed for, hvor hans prioriteter lå. "Vi ser betydelige muligheder for at skabe aktionærværdi, " sagde manageren, der talte om dristig og beslutsom handling for at åbne det næste forretnings kapitel. Lores annoncerede, at han massivt ville ændre ledelsesstrukturer såvel som IT-pionernes arbejdsmetoder. "Vi bliver en mere kundecentrisk og digital virksomhed, der innoverer og handler målrettet."

HP skaber komplekse problemer på sine kernemarkeder. På trods af en kortvarig opsving i pc-forretning efter Windows 7-supportfrigivelsen i januar, forventer analytikere ikke, at pc-salget vil komme sig på lang sigt og stabilt. For hele året 2018 solgte HP cirka 56, 3 millioner pc'er globalt. Dette betød en mindre stigning på 2, 1 procent i forhold til det foregående år. Ikke desto mindre mistede gruppen ledelsen inden for den globale pc-forretning til Lenovo.

Printermarkedet falder fortsat

Det globale printermarked falder også fortsat. Ifølge IDC solgte producenterne 22, 2 millioner enheder i andet kvartal af 2019, 5, 6 procent lavere end året før. HP presterede stadig relativt godt med et minus på 3, 3 procent til knap 9, 5 millioner solgte printere. De andre top fem leverandører i Canon, Epson, Brother og Kyocera klagede over endnu større tilbagegang.

Det faldende apparaturmarked er sandsynligvis det mindre onde. Hovedproblemet for producenterne er den stadig sværere forbrugsstoffer, som tidligere var ekstremt indbringende med høje marginer. I flere år nu er flere og flere tredjepartsleverandører begyndt at sælge billige tonere og blæk.

Det vanskelige markedsmiljø afspejles i forretningstallene. I tredje kvartal af regnskabsåret 2019, som sluttede i juli, rapporterede HP Inc. en omsætning på $ 14, 6 milliarder, hvilket er et fald fra år til år. Resultatet af næsten 1, 2 milliarder dollars (880 millioner dollars sidste år) reddede en skattefordel. Pretax-indtjeningen faldt fra $ 1 milliard dollar i tredje skattekvartal af 2018 til $ 248 millioner i dag. Allerede i august sagde den aftroppende CEO Weisler, at han var sikker på, at gruppen ville tage de rigtige skridt for at placere HP korrekt for fremtiden.

Hvorvidt Weisler allerede sigtede mod et muligt salg af virksomheden forbliver spekulation. I oktober, under alle omstændigheder cirkulerede rygter kort, kunne HP overtage Xerox.