Anonim
Die Optimierung der vorhandenen Prozesse steht bei den deutschen Anwendern bei der IoT-Nutzung im Vordergrund.
Optimering af eksisterende processer er i forkant blandt tyske brugere i brugen af ​​IoT.
Foto: Zapp2Photo - shutterstock.com

Internet of Things (IoT), når det store håb, vil gøre det muligt for virksomhederne at levere nye tjenester og således åbne nye forretningsområder. Fokus er på at sikre konkurrenceevne gennem klassisk, intern optimering blandt brugerne i henhold til den nuværende IDC-undersøgelse "Industrial IoT in Germany 2019/2020". Således er de to langt de vigtigste grunde til at tackle IoT-omkostningsreduktioner (40 procent) og forbedre intern effektivitet og produktivitet (35 procent). Når alt kommer til alt tænker nogle virksomheder allerede fremad og ønsker også at henvende sig til nye kunder eller forbedre kundeoplevelsen med nye, databaserede tjenester. Som en del af undersøgelsen undersøgte IDC 258 virksomheder i Tyskland i juli 2019.

På den positive side er IoT og IIoT ankommet til tyske virksomheder. Undersøgelsesresultaterne viser, at mere end en ud af hver fire respondenter i branchen og industrirelaterede industrier har implementeret de første IoT-projekter. Piloteringen er i øjeblikket 15 procent, og en meget stor andel af virksomhederne planlægger og evaluerer (47 procent) nye IoT-projekter i øjeblikket. Samtidig har store virksomheder oftere implementeret IoT-projekter end mellemstore virksomheder. Imidlertid vil de industrielle SMV'er i Tyskland, som er vigtige i Tyskland, ikke være afhængige i fremtiden: Pilotprojekter gennemføres meget hyppigere, og nye initiativer evalueres og planlægges.

IoT i praksis

Grundlæggende bruges IIoT i en lang række områder, som tre eksempler viser: Nordex Group, en vindmølleproducent, bruger en IIoT-platform til at behandle sensor-, vind- og driftsdata i realtid og derved optimere kraftproduktionen. En anden IIoT-bruger er chokoladefabrikanten Ritter Sport. Han brugte IoT-potentialet til at gøre energiledelse mere effektiv både i produktion og i kraftproduktion. Og ThyssenKrupp Elevator implementerede en Digital Twin til bygningsstyring på basis af IIoT for automatisk at kontrollere klimaanlæg eller opvarmning baseret på f.eks. Rumbrug.

Betydningen af, at IoT-platforme vokser

IIoT wird hierzulande vor allem in der Fertigung genutzt.
IIoT bruges hovedsageligt i dette land i produktionen.
Foto: IDC

For at realisere sådanne projekter skal data først indsamles og analyseres. Et trin, som IoT-platforme kan organisere. Det er derfor ikke tilfældigt, at udbredelsesgraden for IoT-platforme praktisk talt stemmer overens med den konkrete implementering af IoT-projekter (28 procent). Hvor interne udviklinger til pilotprojekter først er tilstrækkelige, mangler ydelsen og skalerbarheden af ​​en professionel platform i reelle implementeringer, ifølge IDC. Specielt vigtigt for industrivirksomheder - og i undersøgelsen også for 23 procent af de adspurgte - er bred støtte fra så mange terminaler, protokoller og standarder som muligt.

IoT-platformen påtager sig en central rolle på dette tidspunkt og spiller derfor også en vigtig rolle i IT / OT-integration. IDC forudsiger, at allerede i 2020 vil omkring 70 procent af virksomheder, der er aktive i IoT over hele verden, bruge IoT-platforme. Samtidig distribuerer halvdelen af ​​platformbrugere flere platforme samtidig for at imødekomme behovene i alle deres applikationsscenarier.

spoods.de

Egde Computing stiger

En anden vigtig byggesten til en vellykket implementering af et IoT-projekt er edge computing, der flytter dataanalyse til punktet for datagenerering. Ved udgangen af ​​2018 brugte 12 procent af alle virksomheder edge computing, ifølge den aktuelle undersøgelse er det nu 24 procent. I 2022 forventer IDC, at så meget som 40 procent af den første IoT-analyse vil finde sted i kanten.

"Det centrale datacenter, uanset om det er i virksomheden eller i skyen, vil fortsat være relevant for omfattende og beregningsmæssig intensiv analyse." Det er vigtigt at finde den optimale balance mellem sky, datacenter og kant, "siger Elena Georg, projektleder Konsulent hos IDC, den videre udvikling.

udstilling

Grænserne for automatisering - og hvordan man overskrider dem

Die Grenzen der Automatisierung – und wie man sie überschreitet

Tryk på knapperne, og alt fungerer - helt forkert! Konventionel automatiseringsteknologi har ikke mistet noget i skyalderen. Find ud af alt om dette emne i den nyeste IDG TechTalk-podcast!

Til podcasten

De største drivere inden for edge computing er for 34 procent af virksomhederne meget hurtigere transaktioner af datane op til realtidsbehandlingen. En anden praktisk effekt og motivation for 32 procent: De undertiden store datamasser behøver ikke at forlade virksomheden, hvilket sparer omkostninger i en alternativ analyse i skyen eller frigiver kapaciteter til andre analyser i sit eget datacenter.

Virksomheder er afhængige af 5G

For succes med et IoT-projekt er valget af den rigtige type forbindelse også vigtigt. Afhængigt af applikationen skal det besluttes, hvilke egenskaber der er nødvendige. Tyske virksomheder banker åbenlyst en stadig mere forskelligartet portefølje af parallelle forbindelsestyper for optimalt at implementere forskellige applikationsscenarier.

Ifølge undersøgelsen er interessen for den nye mobile standard 5G særlig stor. I 2021 ønsker så mange som 73 procent af virksomhederne at bruge 5G til IoT, næsten lige så almindelige som nutidens trådløse standarder (85 procent) - men oftere end den ekstraudviklede LPWAN (64 procent).

Problemfaktorsikkerhed

Udfordringer med gennemførelsen af ​​IoT-projekter forbliver sikkerhedsspørgsmål og manglen på kvalificerede arbejdstagere. Næsten en tredjedel af de adspurgte har sikkerhedsproblemer. Som en del af IoT-implementeringen er OT og IT mindst selektivt forbundet, hvilket udvider et virksomheds angrebsflade på både produktionen og OT-data.

En anden udfordring er den høje kompleksitet af IoT-implementeringer, som rapporteret med 30 procents protokol. De voksende IoT-landskaber bliver hurtigt forvirrende, vanskeligere at administrere og sværere at sikre problemfrit. Manglen på kvalificerede medarbejdere med IoT-erfaring spiller også en rolle her, da mere end halvdelen af ​​de adspurgte siger, at manglende fagfolk bremser deres IoT-aktiviteter.