Anonim

Ingen succesfuld atlet modtager en "train-the-trainer" -træning i otte eller måske seksten timer, når han eller hun begynder at lære et nyt sportsudstyr eller disciplin for første gang. Og ingen musiker vil lære et instrument inden for samme tid med "train-the-trainer" -metoden.

Wie werden heute Softwareprodukte idealerweise geschult?
Hvordan trænes softwareprodukter ideelt i dag?
Foto: liravega - shutterstock.com

Desværre investeres sjældent mere tid i nøglebrugere, når der introduceres ny software. Derefter er nøglebrugeren alene og er ofte med denne grundlæggende viden selv hans kolleger fører til sagen. At dette ikke er nok, er åbenlyst og kan føre til, at medarbejdere ikke bruger softwaren efter en så kort træning.

spoods.de

Det kan ske, at en mellemstor virksomhed investerer 750.000 euro i en ERP eller 250.000 euro i en CRM-løsning, når man overvejer TCO. Men hvis der kun investeres 4.000 til 6.000 euro i konceptet "train-the-trainer", vil virksomheden redde den forkerte ende.

Årsagerne til, at træning og træning kan gemmes, kan være:

 1. Softwarevirksomheden ønsker ikke unødigt at hæve deres tilbudspris for produktet.

 2. Beslutningstageren ønsker at holde investeringen så lav som muligt. Derfor reduceres træningsomkostningerne til et minimum.

Så softwareprodukter er ideelt trænet

Til implementering af ny software skal virksomheden oprette en løbende træningsplan. Dette skal tilpasses individuelt til: færdighederne, ydeevneniveauet og potentialet for den / de personer, der skal trænes, eller de processer, som softwaren er integreret i.

Målrettede træningsstimulier er kendt for at føre til en læringssucces. Den trinvise introduktion til den nye software og uafhængig test under ekspertvejledning gør det lettere at lære hinanden at kende. Imidlertid gør enhver træning dig også træt, og evnen til at absorbere er til sidst opbrugt.

Imidlertid kan en didaktisk fornuftig træning med selvforsynede øvelser medføre, at medarbejderen har lyst til at gå videre og lære mere om softwaren. Dette kan for eksempel være udtænkt brugssager fra deres eget arbejdsområde. For at styrke medarbejderen til at være empatisk, prøve og blive ven med den nye software udvikles et forhold.

Durch Schulungen das Leistungsniveau der Mitarbeiter anheben.
Forøg niveauet for medarbejdernes præstation gennem træning.
Foto: Georg Blum

Vind i holdet

I et sportshold træner ikke alle alene, og ikke alle træner efter den samme plan. Der er langsommere spillere, der skal trænes til hurtighed. De mindre mobile kræver mere stræknings- og koordinationsevner. I overensstemmelse hermed bør hver medarbejder modtage sin særlige uddannelse i sin særlige stilling.

Tip: Forstærk ikke bare de svage. Målet skal være at øge det samlede præstationsgennemsnit.

Forestil dig processerne i virksomheden som bevægelser inden for balsport. Disse fungerer kun problemfrit, hvis alle har den samme forståelse af processerne, og alle kender passvarianterne og stierne for spillerne.

Dette giver processerne mere sikkerhed, medarbejderne skaber bedre ekspertise, de har det sjovere, og alle føler, at de har været involveret. Ingen af ​​de meget gode "spillere" spotter, at han er nødt til at trække de svagere.

Dejlig bivirkning: Holdånden forbedrer sig også. I bedste fald arbejder alle mod et fælles mål: at forbedre virksomhedens ydelse ved hjælp af den nye software. Kun hvis alle brugere har en følelse af at opnå den nye software, kan det være nyttigt for virksomheden.

 1. E-læring i jobbet og talentstyring
  Virksomheder er nødt til at banebrydende ny grund i talentstyring og investere mere i medarbejderudvikling. Følgende tip til e-læring kan hjælpe eksperterne i Right Management til at indstille kurset med hensyn til færdigheder og uddannelse og gøre læring attraktiv.
 2. Tip 1: Læring uden instruktør
  For at lære nye ting behøver du ikke altid have en instruktør til stede. E-læring giver fagfolk mulighed for at designe pensum granulært, registrere kurser eller individuelle lektioner og gøre det tilgængeligt via en online platform. Dette gør e-learning til et vigtigt skridt hen imod selvbestemt læring.
 3. Tip 2: Læringsglæde i teamet
  Online og selvbestemt læring betyder ikke nødvendigvis læring alene. At skabe læringsindhold sammen og kategorisere og dele indhold er velegnet til at skabe en ånd af samarbejde. Ved hjælp af elementer fra sociale medier, smartphone-apps og spil oplever medarbejderne fascinationen af ​​realtidssamarbejde.
 4. Tip 3: Lær hvor som helst og når som helst
  I den moderne forretningsverden viser sig allestedsnærværende og tidsuafhængig adgang at være en stor velsignelse selv for meget specialiseret information. Et lærings- eller talentstyringssystem skal også tage stærkt hensyn til aspekterne i en stadig mere mobil verden.
 5. Tip 4: Produktive læringsportaler
  I tilfælde af videreuddannelsesforanstaltninger skal medarbejdere kede sig og trækkes tilbage fra den produktive forretning i længere tid. Dette opnås bedst gennem passende læringsportaler, især hvis de tager højde for populære tendenser som gamification og mikrolæring. Læring bliver en on-the-job, nødforanstaltning, som medarbejderne bruger for at forbedre deres færdigheder.
 6. Tip 5: Talentstyring og læring
  At lære en stærk driver til kvalitet og ydeevne. Men dette kan kun ses og måles, hvis disciplinerne e-læring, menneskelige ressourcer og it udnytter deres synergier. Værktøjer, der samler e-learning- og talentstyringsprogrammer er et godt fundament for at gøre det.
 7. Tip 6: Fremme læring
  For at opnå accept af medarbejderlæring skal virksomhederne se efter en blanding af traditionel læring og digitale selvstyrede læringsprogrammer. Det sidstnævnte skal igen dække hele spektret fra enkel e-læring gennem blanding af programmer til virtuelle 3D-elementer.

Konklusion: Træning af trænerne og kontinuerlig træning af brugerne bør være det absolutte fokus for en softwareimplementering.

Projektets træningskoncept

Uddannelsen beskrevet nedenfor er ikke kortvarig, men designet til en længere og bæredygtig periode på mellem et og to år. Ligesom inden for sport eller i musik, opdateres det gang på gang og tilpasses niveauet for præstation eller mål.

 • behovsanalyse
  Hvilke specialister, personlige og it-kompetencer har medarbejderen / teamet brug for?
  Hvilke processer skal trænes med prioritet 1?

 • Sæt træningsmål
  Hvad er de individuelle mål for medarbejderen / team / afdeling eller proces?

 • Definer træningskontroller
  Hvad er milepælerne i dette træningsprogram?

 • Træningskontrol
  Hvem kontrollerer hvornår og hvordan læringen eller træningen skrider frem?

 • uddannelsesprogrammer
  Hvad er de grundlæggende træninger for den enkelte medarbejder / team og specielle nøglebrugere?
  Hvor ofte sker gentagelse?

 • Specialuddannelse eller moduler
  Hvem får særlige / yderligere træningssessioner?

 • kvalitetssikring
  Feedback og observationer af træningerne giver ny indsigt.
  Træningsplanen tilpasses og dokumenteres konstant.

Tip: Glem ikke at fejre opnåelsen af ​​et specielt træningsmål!

Hvilke høje uddannelsesomkostninger bringer virksomheden

Ekstra uddannelsesomkostninger ved introduktion af ny software kan betale sig selv efter kort tid. Årsagerne kan være mange:

 • samarbejdetræning forbedrer forståelsen af ​​processer og gør dem hurtigere, mere effektive og mere økonomiske;

 • Processer sættes spørgsmålstegn ved og forbedres;

 • systemet vil blive brugt mere effektivt, hvis relationer er kendt, eller funktionaliteten er blevet trænet;

 • Silotænkning elimineres;

 • glatte processer øger kundetilfredsheden og kundeloyaliteten;

 • de økonomiske mål nås lettere og hurtigere.

Sidste tip til chefen: Har du også modet til at aflaste medarbejderne inden en softwareimplementering og befri dem fra uvæsentlige og unødvendige opgaver. Uden ballast er det lettere at træne. (Bw)