Anonim

IBM åbner sin AI-platform og har annonceret en række nye funktioner til Watson Anywhere. Gruppen hævder at fjerne hindringer for brug af AI og maskinlæringsfunktioner. Rob Thomas, General Manager for Data og AI hos IBM, beskrev leverandørlåsning som et enormt problem for mange virksomheder, der ønsker at skalere AI på tværs af organisationen. Denne udfordring tog IBM op i år. "Da vi introducerede muligheden for at køre Watson i hver sky, åbnede vi AI'en for kunderne på måder, som du aldrig ville have forestillet dig, " sagde Thomas.

Mit Öffnung will IBM die Verbreitung seiner KI-Plattform
Med åbningen ønsker IBM at fremme udbredelsen af ​​sin AI-platform "Watson Anywhere".
Foto: IBM

Engagementet med AI-teknikker er for langsomt i mange virksomheder, hævder IBM-lederne. Dette skyldes den voksende kompleksitet ved forberedelse af data, manglen på færdigheder i virksomheder og mangel på datakultur i organisationer. På den anden side har virksomheder indset, at øget AI-implementering kan skabe yderligere forretningsmuligheder og vækst, sagde IBM, med henvisning til undersøgelser fra Gartner, MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group.

Forstå algoritmer korrekt

For yderligere at fremme AI-vedtagelse i slutbrugervirksomheden har IBM introduceret flere nye apps og værktøjer til sin Watson-platform. For eksempel har Watson OpenScale-gruppen tilføjet yderligere funktioner. OpenScale er designet til at hjælpe brugere med at identificere slør og fejl i AI-resultater og forstå, hvordan de underliggende algoritmer fungerer. Især med hensyn til de strengere regler for databeskyttelse vil det blive stadig vigtigere for de ansvarlige at forstå, hvordan og hvorfor en AI-algoritme opnår hvilke resultater.

IBM havde allerede introduceret OpenScale sidste år. For yderligere at løfte låget over Black Box KI bringer IBM frem funktionen "Drift Detection" til OpenScale. Dette skulle gøre det muligt for AI-brugere at genkende, hvornår og hvor langt AI-modeller kører væk fra deres originale parametre. Dette fungerer ved at sammenligne produktions- og træningsdata og de deraf følgende prognoser og forudsigelser.

spoods.de

Hvis resultaterne af en algoritme forlader en tidligere defineret resultatkorridor, udløses en alarm automatisk. Brugere bør få mere information om, hvordan deres modeller fungerer nøjagtigt, og så kan forenkle og fremskynde uddannelsen af ​​deres modeller.

Læs mere om IBMs AI-strategi:

  • IBM og Fortiss: AI er ikke robuste nok endnu

  • IBM åbner nyt kapitel i sin sky- og AI-strategi

  • IBM ønsker at gøre AI mere gennemsigtig

  • 32 mia. Dollars til Red Hat er en rimelig pris

Watson Discovery's Content Miner er et værktøj designet til at hjælpe brugerne med at finde data i deres organisation. En forenklet opsætning af disse søgeforespørgsler gør det også lettere for teknisk mindre erfarne brugere at bruge søgeværktøjet, lover fabrikanten.

Watson Assistant burde forstå sproget bedre

"Watson Assistant", med hjælp fra hvilke brugere kan udvikle, træne og rulle virtuelle hjælpesystemer, har også yderligere funktioner. Med Voice Interaction integrerer IBM AI-guider i IVR-systemer (Interactive Voice Response). Kunder kunne formulere deres spørgsmål der på naturligt sprog. Watson Assistant er designet til at bruge de nye AI-funktioner til at genkende sprognyancer meget finere og dermed give de forespørgende kunder mere passende svar. Derudover skal tekst- og sprogsamtaler håndteres parallelt.

Image
"Med muligheden for at køre Watson i hver sky, har vi åbnet AI'en for kunderne på måder, som du aldrig ville have forestillet dig, " sagde Rob Thomas, General Manager for Data og AI hos IBM.
Foto: Mike Price / Feature Photo Service til IBM
udstilling

Skala AI-projekter - sådan fungerer det!

KI-Projekte skalieren – so funktioniert‘s! - Foto: everything possible - shutterstock.com

Denne live webcast viser, hvordan projekter omkring kunstig intelligens (AI) endelig kan opskaleres.

Tilmeld dig nu!

Air France KLM har udviklet sin sprogassistent MIA (My Interactive Assistant) baseret på Watson Assistant for at forbedre sin egen kundeservice. Passagerer skal kunne hente information om deres fly og rejseplaner. Ifølge flyselskabet har MIA allerede besvaret mere end 4500 kundehenvendelser siden juli. Baseret på reservationsnummeret henter den digitale assistent al relevant information fra de underliggende systemer. Om nødvendigt kan MIA videresende anmodningen inklusive alle tilgængelige data til en human agent. Ved hjælp af de integrerede Machine Learning (ML) -funktioner lærer MIA konstant at gøre det og er således i stand til at besvare kundeforespørgsler i løbet af tiden mere og bedre og mere effektivt.

IBM pakker analyse stack integreret

Derudover integrerer producenten Watson Assistant med "IBM Cloud Pak for Data". Dette giver brugerfirmaet mulighed for at betjene den intelligente assistent i forskellige infrastrukturer - både på stedet og i private, offentlige, hybrid- og multi-cloud-miljøer.

IBMs dataanalyseplatform Cloud Pak for Data er nu fuldstændigt OpenShift-certificeret og vedligeholdt og understøttet på IBMs Kubernetes-baserede containerorkestreringsplatform. Derudover er containerplatformen nu certificeret til alle Red Hat Enterprise Linux (RHEL) miljøer på forskellige infrastrukturer på stedet og i skyen.

Nyt til Cloud Pak for Data er IBMs DB2 Event Store. Ifølge producenten kan op til 250 milliarder begivenheder pr. Dag lagres og analyseres i realtid. Watson Machine Learning, en anden komponent i analyseplatformen, giver IBM funktionen "Auto AI". Dette vil hjælpe dataanalytikere med at udvikle ML-modeller. Værktøjet automatiserer subtasks såsom dataforberedelse, modelvalg og parameteroptimering. For at hjælpe udviklere har IBM annonceret et udviklernub til Cloud Pak for Data. Her kunne brugerne få adgang til tutorials, kodemoduler og mere information.

Support til den rigtige anvendelse af AI bør også være den nye version 8.1 af "OpenPages". Ifølge IBM inkluderer værktøjset Governance, Risk and Control (GRC) en ny reglermotor, yderligere visualiseringer og workflowfunktioner og et tilpasset arbejdsområde. Det er designet til at hjælpe slutbrugere med at styre deres risici bedre og overvåge overholdelse mere effektivt.