Anonim
Bei der Digitalisierung der Industrie setzt Rockwell auf Skalierbarkeit.
Rockwell er afhængig af skalerbarhed til industriel digitalisering.
Foto: Krunja - shutterstock.com

De er begge automatiseringseksperter: Siemens Group og dens amerikanske konkurrent Rockwell Automation Inc. Begge virksomheder er også engagerede i den digitale transformation til Smart Factory med IoT eller IIoT, Digital Twin og kunstig intelligens. Alligevel er deres konkurrence mellem en kæmpe og en dværg. Mens Siemens har en årlig omsætning på omkring 83 milliarder euro (regnskabsåret 2017/18) og har mere end 370.000 ansatte, rapporterer Rockwell et årligt salg på cirka 6, 3 milliarder dollars i 2017 og beskæftiger cirka 379.000 mennesker over hele verden - hvoraf omkring 420 er i Tyskland.

Skalerbarhed skal overbevise

Med sin lille størrelse kan virksomheden flirte, for eksempel når Tysklands administrerende direktør Andreas Hamm understreger, "skalerbarhed er en del af virksomhedens DNA, og vi giver både små og store brugere det frie valg i implementeringen af ​​deres digitaliseringsstrategi." Når alt kommer til alt er der i Rockwell - i modsætning til konkurrencen - ikke en gylden sti. Vær snarere åben for protokollerne fra andre automatiseringsteknologier og support, såsom Automation Markup Language (ML) som en ekstern grænseflade.

Rockwell bygger på partnere

Die Smart-Manufacturing-Architektur von Rockwell.
Rockwells intelligente produktionsarkitektur.
Foto: Rockwell Automation

Rockwell-tilbudet "The Connected Enterprise" skal dog også være åbent og skalerbart af en anden grund. I modsætning til Siemens, hvor det eget digitale økosystem blev bygget omkring IoT, Industry 4.0 og Smart Factory, og det kun vil blive suppleret med partnerløsninger i det andet trin, søgte Rockwell allerede samarbejde om at etablere sit eget økosystem og i modsætning til Siemens udviklede ikke alt Microsoft er en del af teamet med Azure, Cisco med netværksteknologi til produktionsnetværk og PTC som softwarepartner i IoT, augmented og virtual reality med værktøjer som tingworx, vuforia kridt eller vuforia ekspertoptagelse.

I dette samarbejde blev for eksempel FT OperationSuite til styring af maskinerne og FT InnovationSuite drevet af PTC til analyse af produktionsdata udviklet. Under sloganet "The Connected Enterprise" udbreder Rockwell en kombination af automatiseringsteknologi og menneskelig kreativitet. Et emne i går for virksomheden er også spørgsmålet om, hvorvidt OT eller IT har hatten på digitaliseringsprojekter. Amerikanerne foretrækker modellen for en homogen verden, hvor begge discipliner arbejder sammen på lige fod, fordi kun i teamet kunne udfordringerne mestres.

spoods.de

Som andre IoT-spillere har Rockwell imidlertid oplevet, at i modsætning til markedsundersøgelsens første prognoser handler Internet of Things-forretningsbrug mindre om nye forretningsmodeller og innovation end ønsket om at øge produktionseffektiviteten. Ifølge McKinsey forventer 50 procent af virksomhederne større konkurrenceevne gennem brug af IIoT.

udstilling

Grænserne for automatisering - og hvordan man overskrider dem

Die Grenzen der Automatisierung – und wie man sie überschreitet

Tryk på knapperne, og alt fungerer - helt forkert! Konventionel automatiseringsteknologi har ikke mistet noget i skyalderen. Find ud af alt om dette emne i den nyeste IDG TechTalk-podcast!

Til podcasten

I løbet af de næste tre år vil virksomhederne investere 31 procent i software og applikationer og 27 procent i udstyr og hardware. Kun 18 procent af investeringerne er planlagt til interne ressourcer. Ifølge IDC bruger virksomheder 78 milliarder dollars på digitalisering af procesorienteret fremstilling og 119 milliarder dollars på diskret fremstilling. Kun i EMEA er det ifølge Rockwell at køre nye forretningsmodeller på andenpladsen på andenpladsen i den internationale sammenligning.

Digitale tvillinger stiger

IIoT ist mehr als nur die Analyse der Daten eines Smart Products. Hier wurde mit IIoT ein Management-System für einen landwirtschaftlichen Betrieb realisiert.
IIoT er mere end bare at analysere dataene for et smart produkt. Her realiserede IIoT et styringssystem for en gård.
Foto: Rockwell Automation

Brug af Digital Twins er tæt knyttet til triumf af IIOT. I 2021 forudsiger Rockwell, at halvdelen af ​​de store industrivirksomheder vil arbejde med en digital tvilling. En effektivitetsforbedring på ca. ti procent forventes. Til 70 procent, så oplevelsen med Rockwell, den digitale tvilling bruges i dag i udviklingen. I modsætning hertil spiller produktionsvillingerne eller produktet, som er så populære i digitaliseringsdiskussioner over hele livscyklus, i øjeblikket kun en underordnet rolle.

Undgå data øer

En af de store udfordringer inden for digitalisering forbliver dataene. Rockwell rejser også de grundlæggende spørgsmål: Hvordan bliver data, der genereres af smarte enheder, brugbare og værdifulde oplysninger? Især da 53 procent er ustrukturerede data? Det var også vigtigt at undgå dataøer i smart fremstilling. Rockwell ønsker at tackle disse udfordringer med sin FT InnovationSuite.

Det faktum, at den håbede stigning i effektivitet og produktivitet forbundet med digitalisering ikke kun eksisterer på papir, Rockwell var i stand til at opleve i deres egen virksomhed: Virksomheden øgede sin produktivitet med fem procent om året, mens kapitalkravet (CAPEE) reduceres med 30 procent var.