Anonim
Goldene Benimm-Regeln für Facebook & Co.
Gyldne regler for Facebook & Co.
Foto: Ttatty - shutterstock.com

Regel 1: Fortæl ikke dine venner for meget!

Sociale netværk åbner døre og vinduer for dine venners liv - men nogle gange bag disse vinduer og døre, mere end du faktisk vil vide. Du ved allerede, hvad vi mener: grusomme tilståelser om seksuelle underskud, kropslige funktioner eller personlige hygiejneulykker. I tider med Facebook, Twitter og Co., kan vi ikke bare holde et par ting for os selv?

Begrebet "TMFI", forkortet med "For meget Facebook-information" - for meget Facebook-information - handler ikke kun om pinlige indlæg og opdateringer af opslagstavler. Overdreven deling af information indebærer også posturing næsten enhver tanke og handling - hvad enten det drejer sig om de daglige joggingdetaljer eller et yndlingsburritobillede. Vi forstår: Så du kan godt lide guacamole (en avokadodip fra det mexicanske køkken). Vi har også set ost og bønner før. Så spar os det fotografiske bevis …

spoods.de

Regel 2: Sociale netværk er ikke din personlige tale!

Den lejlighedsvise frasering af nogle deltagere på det sociale netværk kan undertiden være underholdende. Imidlertid får de, der bruger Facebook og Co. permanent til at udtrykke deres moralske eller politiske holdning, hurtigt venskaber, da han kan sende sin næste statusopdatering. Hold dig derfor fast ved en tommelfingerregel: Hvad dine venner og familie ikke rigtig ønsker at høre fra dig, har du sandsynligvis ikke lyst til at læse dem i skriftlig form på Facebook. Bare tænk på alle de selvretfærdige veganske indlæg hver dag … Også: Hvis du bryder et hegn på nye politiske dagsordener til enhver kommentar, er dine Facebook-kendere mindre tilbøjelige til at overbevise dig om din politiske mening end at holde sig væk fra dem.

Regel 3: Sociale netværk er ikke en klagebog!

Næppe bedre end en virtuel moralsk predikant er querulanten på de sociale medier - bare den person, der bruger Facebook, Twitter og Google+ som erstatning for psykoterapi. Hvis mere end ti procent af dine opslagstavle-poster og statusopdateringer ser ud som om de er sprang lige ud af et klagebrev til din chef, hører du muligvis til nøjagtigt den gruppe brugere. Det er helt naturligt at klage over dit job nu og da. Dog ikke for at bombardere din familie og venner direkte med negativisme.

Regel 4: Lad ikke som om du er CNN, N24, Eurosport eller glamour!

Ved du, hvad der er fantastisk ved Internettet? Det har masser af up-to-the-minut information om nyheder, sport og stjerner og starlets, hver dag døgnet rundt. Ved du hvad der ikke er så godt ved Internettet? At nogle mennesker tror, ​​at verden hellere vil være mere interesseret i deres personlige resume af alle nyheder, sportsbegivenheder og tv-shows. Det er rart for dig, hvis du ser den anden halvdel af Tyskland vs Togo. Men tro os: Hvis nogen virkelig vil vide det endelige resultat eller ønsker at blive informeret om hvert enkelt straffespark og hjørnespark, så ser han på selve spillet. Næsten lige så dårlige er de populære retweets af statusopdateringer af berømte mennesker. Så hvis vi virkelig vil vide, hvornår Emma Stone gik på gymnastiksalen i morges, følger vi hende på Twitter selv …

Regel 5: Afslut med påstået livsvisdom!

Hobby, vane eller virkelig personlig inspiration? Ligegyldigt, for ingen er virkelig interesseret i citater fra nogle angiveligt berømte mennesker, hvoraf nogle udsender en daglig "inspirationskilde" på Facebook. Ikke imod inspiration, virkelig ikke! Men følte 40.000 gange om dagen for at læse citater fra Einstein, inspireret højst sandsynligvis højst til at lade hendes pande gentagne gange ramme tastaturet.