Anonim

PC- og printerproducenten HP Inc. skal gemme og ønsker at slippe af med mellem 7000 og 9000 ansatte i de kommende år. Gruppen annonceredes den 3. oktober på Securities Analyst Meeting (SAM) som led i et omstruktureringsprogram. Jobnedskæringerne fordeler ledelsen i de næste tre år og håndhæves ved førtidspensionering og permittering. Dette kunne skrumpe de ca. 55.000 stabschefer med ca. 16 procent.

Enrique Lores, der kommende CEO von HP Inc., startet mit einem Restrukturierungsprogramm. Bis zu 9000 Stellen könnten bei dem PC- und Druckerhersteller wegfallen.
Enrique Lores, den kommende administrerende direktør for HP Inc., starter et omstruktureringsprogram. Op til 9.000 job kan fjernes af pc- og printerproducenten.
Foto: HP Inc.

Enrique Lores, som vil erstatte den aftroppende Dion Weisler som præsident og administrerende direktør for HP Inc. i slutningen af ​​oktober 2019, gjorde ingen hemmelighed for, hvor hans prioriteter lå. "Vi ser betydelige muligheder for at skabe aktionærværdi, " sagde manageren, der talte om dristig og beslutsom handling for at åbne det næste forretnings kapitel. Lores annoncerede, at han massivt ville ændre ledelsesstrukturer såvel som IT-pionernes arbejdsmetoder. "Vi bliver en mere kundecentrisk og digital virksomhed, der innoverer og handler målrettet."

spoods.de

Ifølge HP handler management også om at forenkle deres egen driftsmodel. Jobnedskæringerne skal spares ved udgangen af ​​regnskabsåret 2022 en milliard dollars. Det samme beløb beregnes af fabrikanten som omkostninger til omstruktureringsprogrammet. $ 100 mio. Forventes at blive booket i fjerde kvartal af 2019, $ 500 mio. I det næste regnskabsår 2020, og resten deles ligeligt mellem regnskabsår 2021 og 2022. Ud over nedskæringer i menneskelige ressourcer annoncerede HP Inc. planer om at udvide sit tilbagekøbsprogram for aktier. Ud over udestående 1, 7 milliarder dollars ønsker gruppen at investere yderligere fem milliarder dollars i egne aktier.

PC-markedet svækkes

HP Inc. skaber komplekse problemer på sine kernemarkeder. Selvom Gartner satte det verdensomspændende pc-marked i andet kvartal af det indeværende år, igen noget. I de foregående kvartaler købte slutbrugere og virksomheder imidlertid betydeligt færre computere end i samme periode året før. Problemerne skulle ikke være forbi med den nylige bedring. Så eksperterne antager ikke, at pc-salget genvinder langsigtet og stabilt. Den nylige stigning skyldes snarere, at mange virksomheder også køber ny hardware som en del af deres overgang til Windows 10, sagde Gartner-analytiker Mikako Kitagawa. I midten af ​​januar 2020 afbryder Microsoft support til det populære forgænger Windows 7-system.

Mellem april og juni 2019 solgte HP Inc. næsten 14 millioner pc'er på verdensplan, 2, 6 procent mere end i samme kvartal sidste år. Således kom gruppen til en markedsandel på 22, 2 procent og var ifølge Gartner på andenpladsen i markedsrangementet. Lenovo var i stand til at øge sit salg med 15, 9 procent år til år og solgte knap 15, 8 millioner computere. Dette betød en markedsandel på 25 procent for kineserne og dermed nummer et. Dell blev placeret på tredjepladsen og solgte ca. 10, 7 millioner enheder (op 2, 1 procent) med en markedsandel på 16, 9 procent. For hele året 2018 solgte HP Inc. omkring 56, 3 millioner pc'er globalt. Dette betød en mindre stigning på 2, 1 procent i forhold til det foregående år. Ikke desto mindre mistede gruppen ledelsen inden for den globale pc-forretning til Lenovo. Kineserne var i stand til at øge deres pc-salg med næsten syv procent til ca. 58, 5 millioner enheder. Samlet set krympet markedet i 2018 sammenlignet med året før med 1, 3 procent til knap 259, 4 millioner solgte pc'er.

Tredjepartsudbydere kører printerproducenter ind i paraden

Det globale printermarked falder også fortsat. Ifølge IDC solgte producenterne 22, 2 millioner enheder i andet kvartal i 2019, hvilket er 5, 6 procent lavere end året før. HP Inc. presterede relativt godt og faldt 3, 3 procent til knap 9, 5 millioner solgte printere. De andre top fem leverandører i Canon, Epson, Brother og Kyocera klagede over endnu større tilbagegang. Det faldende apparaturmarked er sandsynligvis det mindre onde. Hovedproblemet for producenterne er den stadig sværere forbrugsstoffer, som tidligere var ekstremt indbringende med høje marginer. I flere år nu er flere og flere tredjepartsleverandører begyndt at sælge billige tonere og blæk.

Det vanskelige markedsmiljø afspejles i forretningstallene. I tredje kvartal af regnskabsåret 2019, der sluttede i juli, rapporterede HP Inc. en omsætning på $ 14, 6 milliarder, hvilket er et fald fra år til år. Resultatet af næsten 1, 2 milliarder dollars (880 millioner dollars sidste år) reddede en skattefordel. Pretax-indtjeningen faldt fra $ 1 milliard dollar i tredje skattekvartal af 2018 til $ 248 millioner i dag. Allerede i august sagde den aftroppende direktør Weisler, at han var sikker på, at gruppen ville tage de rigtige skridt for at placere HP korrekt for fremtiden.

Dion Weisler hatte HP Inc. seit der Aufspaltung des Konzerns vor vier Jahren geführt. Ende des Monats gibt der Australier sein Amt aus persönlichen und familiären Gründen auf.
Dion Weisler havde ledet HP Inc. siden opdelingen af ​​gruppen for fire år siden. I slutningen af ​​måneden opgiver australieren sit arbejde af personlige og familiemæssige grunde.
Foto: HP Inc.

Det er langt fra første gang, HP forsøger at flytte sig selv. I 2015 opdelte virksomheden i to dele - HP Enterprise (HPE) overtog server- og virksomhedsvirksomheden, HP Inc., den traditionelle pc- og printervirksomhed. Som en del af divisionen måtte 30.000 medarbejdere tage hatten af, efter at over 50.000 job allerede var aflyst i årene før. Selv efter dette fortsatte den svindende kurs. Et omstruktureringsprogram i de senere år har kostet omkring 5.000 job hos HP Inc. Nu kunne yderligere 9000 stillinger blive offer for den røde blyant. Og det behøver ikke at forblive sådan. Det ville ikke være første gang hos HP, at antallet af annoncerede jobnedskæringer i eftertid øges.