Anonim

Ved du det? Uger og måneder rapporterer projektlederen til ledelsen i sit projekt. Naturligvis må det klassiske statuslys ikke mangle. Og dette er altid på grønt: okay. Men en dag skifter trafiklyset pludselig til rødt! Derfor begynder en meget ubehagelig forberedelsesproces nu for de ansvarlige. I de fleste tilfælde er det første spørgsmål den skyldige, det andet årsagerne og derefter kun den ene, der afsætter løsningsmulighederne.

Hvis du ser på Standish Groups statistikker fra 2015, er det nøjagtigt, hvad der sker hver dag i konferencesalerne for it-virksomheder over hele verden. Da kun 29% af alle softwareudviklingsprojekter er succesrige, mislykkes resten fuldstændigt (19%) eller gik kun i live med begrænsninger (52%). Mere end 2/3 af alle projekter når ikke deres planlagte mål: mangfoldige optimeringsmuligheder!

Mit Weitblick sind Krisen in der SW-Entwicklung vermeidbar.
Med fremsyn kan kriser i SW-udvikling undgås.
Foto: alphaspirit - shutterstock.com

Her er 7 typiske faktorer, der næsten garanterer fiasko.

Faktor 1: Se bort fra den menneskelige faktor

I mange år som udvikler, projektleder, coach og krisechef har jeg fundet ud af, at interpersonel spænding er den største hindring for implementering af it-projekter. Omvendt, hvis kemi mellem medarbejderne er den samme, og der er et åbent, fejletolerant klima, kan der findes løsninger til alle vanskeligheder - også i kritiske situationer.

Det ligger i menneskets natur at undgå konflikter. Og det er derfor kun naturligt, hvis mennesker implicit eller eksplicit med personaleadministration (f.eks. Projektlederen) helt ignorerer dårlige humør eller ser væk for længe. Men konflikter løser normalt ikke sig selv. Det kræver årsagsforskning, moderering og i det mindste perspektivet på forandring eller løsning.

spoods.de

Nogle gange er det de små ting, der får stor indflydelse, som et nyt job for en kollega. Dog kræves der imidlertid større indsats, såsom omorganisering af hold for at bringe fred til projektet igen. Det værste alternativ er imidlertid ignorering af den menneskelige faktor. 1. plads.

Faktor 2: Tænk for stor eller gør den for lille

Nogle virksomheder påtager sig et projekt. De undervurderer kompleksiteten, risikoen og de enorme menneskelige og materielle udgifter. Er min organisation i stand til at styre et projekt med 100 ansatte, uanset omkostningerne? Har vi nok job, mødelokaler, netværkskapacitet, udviklingsservere osv.?

udstilling

Hvad du kan forvente af en skyudbyder

Was Sie von einem Cloud Provider erwarten können - Foto: LeoWolfert - shutterstock.com

På grund af kompleksiteten samarbejder mange virksomheder med partnere for at integrere og styre skyarkitekturen. Denne rapport afslører, hvad man skal kigge efter, når man vælger en partner. (Engelsk)

Til artiklen

Er virksomheden i stand til at imødekomme kravene fra et stort agilt udviklingsteam på et udviklings- og testspor inklusive kontinuerlig integration / levering? Forud for disse spørgsmål skulle forretningssagen have været beregnet realistisk. Jeg har oplevet det flere gange, at det kun kort før starten af ​​et gigantisk projekt blev klart, at det resulterende system faktisk ikke var nødvendigt, fordi det ikke passede ind i virksomhedens forretningsmodel. Desværre havde ingen bemærket det før.

Et andet, genkendeligt mønster: En hovedperson ønsker, at realiseringen af ​​en SW nødvendigvis er for eksempel af hensyn til prestige eller for at overbelaste personale og beregner de små omkostninger. Hvis den fremtidige projektleder ikke er stærk nok til at præsentere uoverensstemmelsen inden for rammerne af beslutningstagende organer, resulterer dette i stort krisepotentiale. 2. plads.

Faktor 3: stole på estimater og planlægning 100%

En fælles myte er pålideligheden af ​​estimater og planlægning. Projektets koncept defineres af dets unikke. Der var måske allerede lignende projekter, men i princippet indtaster et firma nyt område med hvert projekt. Dette betyder, at estimater kun nogensinde kan være så gode som skabernes oplevelse og deres tilpasningsevne med hensyn til det aktuelle projekt.

Planer kan dog aldrig omfatte spontane begivenheder, ændringer i krav, teknologier eller forekomsten af ​​uventede risici. I sidste ende er estimater og planerne baseret på dem intet andet end en indsats for fremtiden! At acceptere dette er et første skridt fremad. Disciplin, mod og systematisk hjælp til at forhindre eller afhjælpe mulige kriser. 3. plads.

Faktor 4: Se bort fra den magiske PM-trekant konsekvent

Studie af datalogi, første semester, første forelæsning Projektledelse: "Den magiske PM-trekant". Meget tidligt vil alle, der er interesseret i forvaltningsopgaver, blive introduceret til lovene i denne trekant. Disse angiver, at ændring af en af ​​de tre parametre tid, budget eller indhold (kvalitet) uundgåeligt medfører konsekvenser for mindst en af ​​de andre parametre.

Men disse love ignoreres kun for godt i praksis. Som nævnt i forbindelse med estimering og planlægning er et projekt ekstremt unikt, og sandsynligheden for ikke-planlagte påvirkninger er ekstremt høj. Før eller senere kræver næsten hvert projekt, at de ansvarlige reagerer på disse påvirkninger. Men hvis alle parametre er faste, dvs. kunden fortsætter med at kræve overholdelse af tid, budget og indhold, er fiasko kun et spørgsmål om tid. 4. plads.

Faktor 5: Dokumentation om alt

Gratis efter Franz Beckenbauer: "Vi kalder det en klassiker!" Selvom flere og flere virksomheder bruger agile tilgange (normalt Scrum), findes der fortsat organisationer og projekter, der giver større betydning for omfattende dokumentation end den software, der skal oprettes. Især i store projekter er dette en høj risiko. Ofte, over måneder eller endda år, arbejder en række konsulenter og fageksperter på tusinder af sider med beskrivelser, som senere er oversat af et andet team i SW.

Jo mere omfattende dokumentationen er, jo længere er realiseringstiden, og desto mindre sandsynlig er det, at SW opfylder brugernes faktiske krav. Reaktioner på ændringer i markedet er ikke mulige eller kun med stor indsats og tidsindrømmelser. Selvom et dokument giver et grundlag, som produktet kan accepteres mod. Desværre er skrivningen ikke nødvendigvis klar, og resultatet er anderledes end oprindeligt troet. Hvor mange gange har jeg hørt fra fakultetet og slutbrugerne udtrykket, "Åh, jeg troede, det var en anden historie!". 5. plads.