Anonim
Geht die Rechnung für Microsoft mit Windows 8 auf?
Går regningen til Microsoft med Windows 8?
Foto: Shutterstock / Christophe Rolland; Microsoft

Det er sandsynligvis det største annonceringsår i Microsofts historie. Softwaregiganten frigiver en masse nye produkter og platforme, inklusive Windows Server 2012, Windows 8, det nye Office og Windows Phone. Samtidig hævder Microsoft at transformere sig selv fra softwarevirksomheden til en leverandør af skytjenester. Gruppen agter at ledsage denne omorientering med en IT-infrastruktur designet til dette formål på servere, pc'er, notebooks, smartphones og fremtidige enhedsklasser. Windows 8, hvis markedslancering i Tyskland den 25. oktober fejres, er en del af denne strategi.

Denne ændring afspejles i designet og funktionaliteten af ​​Windows 8. Iøjnefaldende er det nye flisedesign, der erstatter den klassiske startskærm. Derudover er Windows 8 det operativsystem, som Microsoft ønsker at understøtte en lang række platforme med. Således kommer de klassiske pc-processorer til AMD og Intel, som operativsystemet kører på, nu også computere med ARM-kerne. Alt i alt forventer Microsoft, at Windows 8 kører på mere end 400 millioner enheder i juli 2013. Interessant nok mener Keith Lorizio, vicepræsident for amerikansk salg og marketing hos Microsoft, at ARM-varianten af ​​Windows 8 sælger oftere end x86 / x64-versionerne til pc'er med AMD og Intel-processorer.

 1. HP Envy Touchsmart Ultrabook
  Fra 1000 euro er der den 14-tommer ultrabook med berøringsskærm fra HP. Aluminiumskassen indeholder en Core i5, 8 GB RAM og en 500 GB harddisk.
 2. HP Specter XT Touchsmart Ultrabook
  1600 Euro 15, 6-tommer ultrabook tilbyder en berøringsskærm med Full HD-opløsning samt en Core i5 og en 256 GB SSD. En Thunderbolt-forbindelse er også ombord.
 3. Acer Aspire V5
  Den overkommelige 14-tommer notebook med Core i5 Acer udvides til lanceringen af ​​Windows 8 til modeller med berøringsskærm. Priserne starter ved 700 euro.
 4. Acer Aspire-tidslinje Ultra M3
  Nyt til 13, 3-tommer Ultrabook er starten på Windows 8s berøringsskærm. På alle bærbare computere skal Acer installere Acer Ring-brugergrænsefladen, som du kan starte med at placere fem fingre på den.
 5. Acer Aspire S7
  Ultrabook leveres med en 11, 6 eller 13, 3 tommer skærm - og Acer planlægger også modeller med en berøringsskærm. Dækslet trækker en hvid glasoverflade, huset er lavet af aluminium. Skærmen kan åbnes op til 180 grader, dens IPS-panel viser en Full HD-opløsning. Priserne for modeller med Core i5 starter fra 1000 Euro.
 6. Dell XPS Duo 12
  Med denne 12, 5-tommer notebook kan skærmen hængsles i rammen. Det tilbyder fuld HD-opløsning og et aluminiumshus med kulstofforstærket låg.
 7. Lenovo Yoga
  I yoga kan skærmen drejes 360 grader og placeres på bagsiden af ​​tastaturet, så du kan bruge den bærbare computer som en tablet. Skærmen på 13, 3 tommer viser 1600 x 900 pixels. Yogaen vil være tilgængelig med Core i5 og SSD fra begyndelsen af ​​november.
 8. Sony Vaio Duo 11
  I stedet for at folde skærmen på tastaturet, kan det udsættes med Sony notebook: Nedenfor er tastaturet med mini touchpad. For at bedre betjene 11, 6-tommer-skærmen med Full HD-opløsning i desktoptilstand tilføjer Sony en pen.
 9. Toshiba Satellite U920t
  Også Toshiba vælger en glider Meachanismus ved Satellite U920t for at gøre tabletten til en bærbar computer. Displayet kan placeres i forskellige hældningsvinkler. Det 12, 5-tommer IPS-panel viser 1366 x 768 pixels kommer fra 1200 euro med Core i5 og 128 GB SSD.
 10. Samsung ATIV Smart PC
  11, 6-tommers tablet kan tilsluttes et dockingstastatur og vejer derefter 1, 45 kg. Det fungerer med en Intel Atom og en 128 GB SSD. Der vil også være en model med LTE. Ativ Smart PC leveres med en pen med 1024 trykniveauer.
 11. Asus Vivo Tab
  Også i Vivo-fanen fungerer en Intel Atom. Derfor kan Asus bygge 11, 6-tommers tablet med IPS-panel 8, 7 mm tynd. Displayet skal lyse med op til 600 cd / kvm. Asus leverer både en pen og et docking-tastatur med ekstra batteri.
 12. HP Envy X2
  HP ønsker at bringe 11, 6-tommers tablet med 1366 x 768 pixels til 900 euro på markedet. Inde sidder en Intel Atom og 64 GB flashhukommelse. Dockingstastaturet bringer et ekstra batteri.
 13. Acer W510
  Også med Intel Atom kører 10-tommers tablet fra Acer. Der er 64 GB hukommelse i tabletten, dockingstastaturet har to USB-porte og et ekstra batteri. W510 skulle koste 599 euro, 3G-varianten W511 fås for 699 euro.
 14. Acer W700
  Mere computerkraft lover W700 med Core i3 og i5. Det har et 11, 6-tommer IPS-panel med Full HD-opløsning. Acer leverer et dockingstativ med tre USB-porte samt et Bluetooth-tastatur. Modellen med Core i3 og 64 GB SSD koster 699 euro, Core i5 modellen med 128 GB SSD koster 899 euro.
 15. Samsung ATIV Smart PC Pro
  11, 6-tommers skærm på Windows 8-tablet viser Full HD-opløsning. Det fungerer med Core i5 og op til 256 GB SSD. Uden det medfølgende dockingstastatur vejer tabletten 884 gram
 16. Asus Transformer Book
  Med 11, 6, 13 eller 14 tommer skærmstørrelse er der Asus notebook. Skærmen bruger IPS-teknologi, docking-tastaturet er udstyret med baggrundsbelysning.
 17. Asus Vivo Tab RT
  Vivo Tab RT kører med ARM-varianten af ​​Windows 8 og derfor med Tegra 3 fra Nvidia. Displayet måler 10, 1 tommer, det er bare 8, 3 millimeter højt og vejer 520 gram - hvis det ikke er i dockingstastaturet. Som med alle RT-tabletter er Office 2013 forudinstalleret.
 18. Samsung ATIV fane
  Samsung sætter også med ATIV-fanen med 10, 1-Zoll-display (1366 x 768 pixels) på Windows RT. Tabletten vejer 570 gram og er 8, 9 millimeter flad
 19. Dell XPS 10
  Dell tager også ud med XPS 10 til en RT-tablet. Dell lægger op til 20 timers batterilevetid i det inkluderede dockingstastatur. Blandt andet sidder en micro SD-kortlæser og en micro USB-port på tabletten.

Denne vurdering understreger de mål, som Microsoft forfølger med Windows 8: Med en ensartet platformfølelse, der strækker sig fra Xbox via smartphones og tablets til stationær pc, skal tabt terræn genvindes. Succesen med denne strategi har eksistentiel betydning for Microsoft. Som du ved, afhænger virksomheden af ​​et homogent IT-landskab, fra desktop til server, mellemvare, standard software (Office, Dynamics) og kommunikationsplatforme (Exchange, Lync) til administrationsplatforme (såsom System Center) angreb. Hvis en af ​​disse tandhjul for eksempel bryder, når Apple og Android-enheder i stigende grad bruges i virksomheder som en del af trenden med bring-your-own-device (ByoD), er der en trussel om en større gearkasseskade. Hvorfor skulle et firma stadig købe de andre Microsoft-komponenter, hvis de kun interagerer optimalt med Microsoft-klienter, men disse forsvinder gradvist fra scenen, fordi brugerne foretrækker andre enheder på arbejdspladsen? Dette kan også være en forklaring på, at hos Microsoft med Windows 8, den private kunde som en potentiel bruger i forgrunden.

spoods.de

I videoen: Windows 8 - startskærmen

Forskellige markedsreaktioner

I løbet af opdateringen til Windows 8 ser Microsofts nerver ud til at løbe ud. Det kunne for eksempel bemærkes, at den kritiske Windows 8-blog fra en Gartner-analytiker forsvandt fra nettet så hurtigt som det dukkede op. Om Microsoft intervenerede med Gartner vides ikke. I mellemtiden inviterer konsulentfirmaet med udsagnet "Med Windows 8 står Microsoft over for den store udfordring at forblive relevant på trods af de konstant nye muligheder for mobile enheder" til European Symposium / ITxpo i november i Barcelona.

Anerkender, men med en advarselsunderretning hilser Fujitsu det nye operativsystem velkommen: "Selvfølgelig betyder det en enorm forandring - selv på hardwareproducentens side er fordelen, at operativsystemet tilpasser sig enhederne, ikke vice versa." Samtidig forsikrer Microsoft at være i stand til at levere hardware inklusive en tilpasset forindlæst med tjenesten "Made4you", fordi sikkerhedsindstillingerne i Windows 8 gjorde det vanskeligere for brugerne at bruge deres egne BIOS-indstillinger og installationer.

 1. Det første sted, når det kommer til konfigurationen af ​​startskærmen
  I pc-indstillingerne kan baggrundsmønster og farveskema vælges - brugen af ​​et separat billede findes ikke her.
 2. Vigtigt tip
  Hvis programmer bruges til at ændre startskærmen, der manipulerer systemet, skal der på forhånd indstilles et gendannelsespunkt.
 3. Det nye højreklik
  Hvis der er valgt en flise på en af ​​de forskellige måder (finger, mus eller tastatur), vises forskellige indstillinger - her kan den kun reduceres eller fjernes fra startskærmen.
 4. Selv markering af flere fliser fungerer
  Derefter vises kun de muligheder, der er tilgængelige for alle markerede fliser!
 5. Mange muligheder
  Hvis et systemrelateret program er skjult bag en flise, er der også yderligere indstillinger eller startvarianter tilgængelige.
 6. Så flisen til en app kommer tilbage til startskærmen
  Vælg fra "Alle apps", og gør den derefter tilgængelig igen med "Vedhæft til start".
 7. Går også fra Windows Stifinder
  For eksempel kan fliserne også fastgøres til startskærmen for mapper direkte fra genvejsmenuen.
 8. Så det er en ny gruppe
  Hvis brugeren placerer en flise på et frit område, viser Windows 8, at der oprettes en ny gruppe af fliser her.
 9. Nu kan grupperne redigeres og flyttes
  Når du har klikket på minustegnet, reduceres fliserne ikke kun, men kan også redigeres og navngives efter gruppe.
 10. Det første trin til "Luk" -flisen
  Oprettelse af en genvej fungerer på den sædvanlige måde på skrivebordet.
 11. Det sted, hvor alle genveje til startskærmen er placeret
  I biblioteket kan "Programmer" skrives her, men kun med administratorrettigheder.
 12. Det sidste trin
  Genvejen bliver fastgjort til startskærmen som en flise.
 13. Hjemmeskærm med eget indhold
  Ud over den selvoprettede gruppe med passende programmer og genveje er der nu også den egen flise til hurtigt at slukke for Windows 8-computeren.