Anonim
Image
Foto: IBM

Ingeniørsystemer, ekspertintegrerede systemer, konvergerede systemer, ubundne computersystemer, rene systemer - mange systemer, en fælles idé. I nogen tid nu er store it-leverandører som Cisco, Hewlett-Packard, IBM og Oracle igen begyndt at tilbyde deres kunder forudkonfigurerede og integrerede hardware- og softwaresystemer. Hvis du tror på producenterne, er det ikke dårligt at handle med disse maskiner. Interessen på brugersiden er også forståelig. I de senere år er klager over komplekse it-landskaber blevet højere og højere. Apparatets tilgang nærer håbet om at finde en måde at fremskynde implementeringsprojekter og forenkle infrastrukturer markant.

Ideen om at sælge forudkonfigurerede systemer er imidlertid ikke ny. Tidligere har for eksempel IBM med succes haft praktiseret dette i lang tid med sine legendariske AS / 400-maskiner. Computerne, som IBM først præsenterede på markedet i 1988, blev kendt og værdsat af den for det meste mellemstore brugerbase for deres pålidelighed, stabilitet, pålidelighed og brugervenlighed. Gang på gang var der historier i branchen om virksomheder, der ikke længere vidste, hvor deres AS / 400-computere var, fordi systemet kørte glat i årevis, og der var ingen tilbage i virksomheden, der vidste placeringen af ​​maskinen.

Brugere ønskede mere frihed

Med nye paradigmer bevægede apparatet imidlertid mere og mere baggrunden. I slutningen af ​​1990'erne og i begyndelsen af ​​det nye årtusinde fik brugerne først større frihed til at sammensætte deres egne systemlandskaber som en del af det bedste race-koncept og senere med serviceorienterede arkitekturer. Åbne platforme og standardiserede grænseflader var de passende midler i disse år set fra branchen for at gøre dette modultilgang velsmagende for kunderne.

„Letzten Endes muss der Kunde nur den richtigen Stromstecker auswählen.“ Boris Bialek, Director of Technology Ecosystem IBM
"I sidste ende er kunden bare nødt til at vælge det rigtige stik." Boris Bialek, økosystem IBMs teknaldirektør
Foto: IBM

Apparatets idé faldt imidlertid aldrig i glemmebogen. I specifikke applikationer overholdt IT-leverandører modellen til at bygge prækonfigurerede systemer med dedikeret funktionalitet. Et eksempel er sikkerhedsapparater, som virksomheder som Cisco, Check Point og Juniper har markedsført i flere år. Forretningen med disse maskiner vokser fortsat. I andet kvartal af dette år siger IDC, at de solgte systemer på i alt næsten 2 milliarder dollars over hele verden. Det betød en stigning på mere end seks procent sammenlignet med samme kvartal året før. Antallet af solgte apparater steg med 6, 5 procent til næsten 500.000 i samme periode.

spoods.de

IT-sikkerhed er kun et område, hvor ideen om forudkonfigurerede systemer har varet i årevis. Et andet applikationssegment er lagringsfunktionalitet. Her er for eksempel egne markeder for backup- eller deduplikationsapparater fremkommet. De separate systemer er designet til at hjælpe brugerne med at gemme deres data sikkert og effektivt i deres lagerarkitekturer.

Ny drivkraft for servervirksomheder

Ud fra Gartners analytikers synspunkt giver genudgivelsen af ​​enhedens idé idé producenterne en chance for at genoplive deres lamme servervirksomheder. Selvom det globale servermarked stort set er mættet, vil der helt sikkert være nye muligheder for yderligere vækst i de kommende år, siger Kiyomi Yamada, Principal Research Analyst hos Gartner. Efter hans skøn opstår disse muligheder, når for eksempel brugernes efterspørgsel efter visse typer arbejdsbelastninger fortsætter med at stige.

Specielt på servermarkedet finder producenterne det imidlertid ikke let at finde frem til unikke salgspunkter, tilføjer hans analytikerkollega Jeffrey Hewitt, forskningsdirektør for Gartner. Forretningen med de højtydende computere er hårdt bestridt, men tilbyder normalt kun små marginer. "Overvægtet af standardiserede x86-platforme gør det vanskeligt for producenterne at differentiere deres produkter fra deres konkurrenters." Til dette skulle IBM, HP, Dell, Oracle og Co. komme med noget. Et svar på dette kunne, set fra Gartner-analytikeren, være at nærme sig ideen om integrerede systemer med dens produkter.

Cisco - med partnere til komplette pakker

Apparatideen fik nyt momentum for et par år siden, da store it-udbydere genopdagede emnet. Starten blev foretaget i 2009 af netværksspecialisten Cisco med sit "Unified Computing System" (UCS). Den platformbaserede platform integrerer primært server- og netværksbyggesten. Der tilføjes en administrationssæt, der giver brugerne mulighed for at administrere deres UCS-infrastruktur. For at supplere sin apparatsstrategi søger Cisco partnerskaber med andre it-leverandører, herunder EMC og VMware, for at give yderligere lagrings- og virtualiseringsfunktioner.

Selvom Cisco-ledere konsekvent har insisteret på succes med deres UCS-strategi, har eksperter efterladt et spørgsmålstegn bag netværksspecialistens server- og datacenterambitioner. Cisco har også været i uro i de senere år på grund af det vanskelige økonomiske miljø. Den globale leder inden for netværksudstyr måtte afskedige medarbejdere og omorganisere sin forretning. For eksempel er den meget anspore forbrugerinddeling omkring "Flip" -kameraet helt afbrudt. Dette rullende kursus såvel som kommentarer fra topledelsens rækker, man ønsker at koncentrere sig stærkere om de egne kernekompetencer, røre mistanke i analytikerkredse: Vil Cisco før eller siden forlade serveren og dermed også apparatbranchen igen?

Gruppen bestræber sig selv på at tilbagevise sådanne spekulationer. Ifølge ledelsen har UCS-segmentet de højeste vækstrater for alle produktkategorier i de sidste to regnskabsår. Fra 196 millioner dollars i regnskabsåret 2010 steg Data Center-divisionen til $ 694 millioner året efter og nåede endda næsten 1, 3 milliarder dollars i regnskabsåret 2012, der sluttede slutningen af ​​juli.

Ifølge Cisco er der nu 11.000 UCS-kunder over hele verden. Derudover fortsætter arbejdet med den videre udvikling af platformen. Først i begyndelsen af ​​august i år introducerede koncernen nye systemer til sin datacenterportefølje. Den tredje generation af computerplatformen bruger de nyeste Intel Xeon-processorer. Derudover udvides styringsværktøjerne i år. I fremtiden vil UCS Manager kunne orkestrere og administrere flere domæner med flere tusinde servere på tværs af forskellige datacentre.

Grundlæggende ser det ud til, at netværksgiganten ønsker at forbedre sin status med hensyn til software. Chief Technology Officer (CTO) Padmasree Warrior meddelte i februar sidste år, at den ønskede at fokusere på en række forskellige områder, herunder applikationer, management software og et netværksoperativsystem. Software vil være en vigtig konkurrencefaktor i fremtiden, sagde manageren.

Hewlett-Packard - lært som selvlærede apparater

Hewlett-Packard er også nødt til at fortsætte med at arbejde på sin softwarestack for at kunne tilbyde de mest komplette apparaturløsninger, der findes på markedet. Selvom den i øjeblikket er den største IT-gruppe med et årligt salgsvolumen på cirka fire milliarder dollars, er den sjette største softwareproducent i verden. Men der var ikke noget spørgsmål om en fokuseret softwarestrategi. I stedet består porteføljen fortsat i dag af en samling af værktøjer og værktøjer til forskellige områder såsom sikkerhed og systemadministration.

Eks-administrerende direktør Léo Apotheker, der tidligere havde ledet det tyske softwarevirksomhed SAP, ville sætte roret mere på softwarekursus i løbet af hans embedsperiode. Forkerte beslutninger og en mere end uheldig kommunikationspolitik sikrede, at lederen måtte forlade allerede efter et år. Hans efterfølger Meg Whitman er i øjeblikket travlt med at korrigere fejlene fra hendes forgænger og gendanne HP. I hvilket omfang en dedikeret softwarestrategi udvikles som en del af redningsaktionerne er i øjeblikket ikke synlig.

På hardwaresiden har de ansvarlige for HP lært sig selv, hvordan man bruger apparatets værktøjer. For et par år siden begyndte gruppen grundlæggende at revidere sin egen IT-infrastruktur. Ældre systemer er blevet erstattet af standardarkitekturer, applikationslandskabet er blevet renset, og de 85 datacentre, der hidtil er drevet, er samlet i kun tre datacentre. Ifølge HP er det lykkedes disse foranstaltninger at spare halvdelen af ​​det årlige it-forbrug og markant reducere vedligeholdelsesandelen til fordel for innovation.

Som et resultat udviklede HP sin konvergerede infrastruktur fra dette nye arkitektoniske koncept. Formålet med denne produktstrategi er at integrere tidligere isolerede it-domæner til applikationer, computere, opbevaring, netværk og også datacenterbygningsressourcer. Alle it-komponenter skal styres og styres som en del af en ressourcepulje gennem en ensartet styring. Huller på applikationssiden HP forsøger at lukke partnerskaber med de største softwareleverandører.