Anonim
Ist die Zeit reif für die Modernisierung Ihrer ERP-Landschaft?
Er tiden moden til modernisering af dit ERP-landskab?
Foto: fotolia.com/Horticulture

Forretningsmiljøet har ændret sig markant i de senere år: forretningsprocesser ændrer sig med en accelererende hastighed - det være sig som en reaktion på det dynamiske miljø, eller fordi virksomheder proaktivt forudser udviklingen og drager fordel af mulighederne. Dette kræver mere og mere fleksibilitet og effektivitet fra it- og forretningssoftwareløsningerne.

For eksempel opfordrer deltagerne i den aktuelle Trovarit-undersøgelse "ERP / Business Software: Profit Contribution of Modernization" som den vigtigste IT-relevante strategi i de kommende år for at øge effektiviteten og hastigheden af ​​forretningsprocesser. Tæt fulgt af strategier, der sigter mod at være i stand til at redesigne processer effektivt og fleksibelt.

Som den hyppigste trigger til modernisering af en ERP-software citerer deltagerne i undersøgelsen de ændrede krav og processer. Fra en brugers synspunkt er en modernisering - bortset fra manglen på behov for handling - i mange tilfælde et mindre end tilfredsstillende forhold mellem omkostnings-og fordel. Næsten en fjerdedel af virksomhederne er usikre på, om foranstaltningerne vil være rentable. Da omkostninger uundgåeligt opstår i tilfælde af en ERP-modernisering, har denne usikkerhed en klart hæmmende virkning. Ønsket om at drage fordel af nye udviklinger inden for ERP er ofte et spørgsmål om spørgsmål og tvivl om, hvorvidt en modernisering af den eksisterende ERP-infrastruktur er umagen værd.

spoods.de

For at kunne besvare dette spørgsmål er det først nødvendigt at afklare, på hvilke punkter moderniseringen af ​​en ERP-installation faktisk kan begynde, og hvilke fordele der kan opnås der i detaljer. Ifølge deltagerne i Trovarit-undersøgelsen kan de største effekter med hensyn til "gennemsigtighed" opnås: brugere med systemer, der blev opgraderet i 2008 eller senere, er mere tilbøjelige til at tro, at deres software giver dem bedre "sporbarhed af information". I gennemsnit ser disse ERP-brugere også fordele i form af "gennemsigtighed og procesforståelse" og "at give nyttige og korrekte oplysninger".

Moderniserede ERP-landskaber fører også til mere "effektivitet" i branchen. Undersøgelsesdeltagere med nyere installationer rapporterede meget hyppigere, at ERP-systemet bidrager til at fremskynde og forenkle forretningsprocesser. Derudover forbedres "kvaliteten og anvendeligheden af ​​informationen" såvel som "den hurtige og lette levering af informationen". Derudover reduceres udgifterne til dokumentation af forretningstransaktioner markant igen med nyere systemer. Derudover vinder ERP-løsninger tilsyneladende grund i løbet af en modernisering.

 1. SaaS-aktiverede ERP-tilbud
  Fra brugerens synspunkt er de generelle betingelser for SaaS-aktiverede ERP-tilbud som følger:
 2. tilgængelighed
  Systemet er baseret på infrastruktur uden infrastruktur - næsten fra stikkontakten - Nødvendig er en computer med en internetbrowser og en tilsvarende forbindelse, en installation er ikke nødvendig. Dette er en arbejdskonstellation til brug i et kontormiljø. For at afklare offline arbejdsmuligheder, f.eks. Tilgængeligheden af ​​mobile medarbejdere.
 3. Privatliv og datasikkerhed
  Applikationen tilbyder høje standarder med tilsvarende certificering med hensyn til datasikkerhed, ydelse og tilgængelighed: Tilsvarende serviceniveauaftaler og certificeringer opnår generelt en meget god tilgængelighed og normalt et bedre beskyttelsesniveau end servere, der er installeret i små og mellemstore virksomheder, Derudover garanterer udbyderen også sikkerhedskopierings- og gendannelsesscenarier. Brugere skal afklare, hvilke juridiske grunde der kan begrænse brugen af ​​deres ERP eller kundedata, og hvilken lovgivning udbyderen er underlagt. På dette område bør virksomhederne ikke handle let, men behandle spørgsmålet om privatliv og datasikkerhed grundigt.
 4. Pay-per-use
  Betaling foretages periodisk i henhold til forskellige "betal-pr-brug" -modeller: Som regel bestemmer komponenterne kørselstid, antal brugere og funktionalitet prisen. Dette er ikke en ægte forbrugsbaseret fakturering, men disse modeller kan beregnes og beskytter mod grimme overraskelser. Der kræves ingen initialinvesteringer til software og muligvis hardware. Følgelig skånes likviditeten.
 5. Let at konfigurere
  Systemet kan meget let konfigureres, normalt uden IT-ekspertise eller konsulentviden: Dette har imidlertid den ulempe, at brugerne skal bevæge sig inden for producentens specifikationer og skal opgive nogle elskede særegenheder i deres processer.
 6. usability
  Systemgrænsefladen er meget enkel og intuitiv og kan (i vid udstrækning) læres og betjenes uden træning
 7. udvidelsesmuligheder
  Systemfunktionaliteten kan udvides med et stort set ureguleret og uafhængigt fungerende udviklerfællesskab: Udvidelser leveres normalt via passende systemmarkeder. Med udviklingsværktøjer tilbyder SAP partnere muligheden for at stille små tilføjelser såvel som branche-skabeloner tilgængelige efter en certificeringsproces.