Anonim
ERP-Architekturen stehen vor einem Umbruch.
ERP-arkitekturer står over for en ændring.
Foto: fotolia.com/ArchMen

Kompleksiteten af ​​ERP-arkitekturerne har bestemt også forårsaget producenterne en smule, ”siger DSAG-direktør Marco Lenck, og forventer, at softwareleverandørerne ikke kun tænker på den yderligere tekniske og funktionelle udvidelse, men også forenkling.

”Forventningerne er høje, men afhænger også af brugervirksomhedens selvbillede, ” siger Karsten Sontow, administrerende direktør for Trovarit. Han observerer forskelle i ERP-opfattelse afhængigt af virksomhedens størrelse.

 • Virksomheder, der forstår sig selv som ledere af deres IT-infrastruktur, tager aktivt sig af spørgsmål og design af de grundlæggende ERP-arkitekturer. Disse er normalt større virksomheder.

 • Andre virksomheder forventer, at deres softwareleverandør giver en fleksibel og tilpasselig løsning, der imødekommer deres behov. For tekniske spørgsmål er denne gruppe ligeglad. Denne holdning er udbredt blandt mellemstore virksomheder.

Moderne arkitekturer er sjældne

Udbydere prøver at imødekomme deres kunders forventninger, hvilket ikke altid er let. "Det er svært at afskaffe arv byrder, " siger Norbert Gronau fra formanden for forretningsinformatik og elektronisk regering ved University of Potsdam. Sælgere som Microsoft, Oracle og Infor er nødt til at vedligeholde forskellige systemer med forskellige arkitekturer. Det primære mål er at skabe en slags mellemvare mellem disse systemer for at kunne opfylde integrationskravene. "Udbydere kan gøre det godt, " bemærker Gronau. "Men bortset fra SAPs Business ByDesign, har ingen af ​​disse leverandører et helt nyt system, der inkorporerer avanceret arkitektur."

Ikke desto mindre er der meget, der foregår blandt producenterne, siger Frank Niemann, hovedkonsulent hos Pierre Audoin Consultants (PAC). Microsoft fortsætter med at udvikle ERP-systemerne "Dynamics NAV" og "AX". Derudover har koncernen bragt sit CRM-system i skyen, Dynamics NAV, der skal følges. Infor overtog en række andre softwareudbydere i de senere år - senest Lawson - og tilbyder med "ION" en platform til dens software. I modsætning hertil har Oracle lanceret en rigtig ny udvikling kaldet Fusion Applications.

spoods.de

Det sidstnævnte eksempel viser imidlertid også, at producentenes udviklingsstrategier langt fra er lige så lette som oprindeligt planlagt. For mange år siden begyndte Oracle-ledere efter adskillige opkøb at udvikle en helt ny applikationslinje med Fusion Applications. Men den retning, som producenten følger, har klart ændret sig, rapporterer Frank Schönthaler, der leder Business Solutions Community i den tyske Oracle User Group (Doag). Oprindeligt beregnet til at markedsføre en komplet suite på markedet, ville Fusion Applications i dag markedsføres som en ekstra produktlinie snarere end en erstatning for e-business suite.

For at forbinde sine systemer tilbyder Oracle kunderne en række integrationsværktøjer relateret til dens Fusion Middleware og Application Integration Architecture (AIA). Dette spænder fra helt præfabrikerede integrationspakker til granulerede integrationsobjekter. Med de ekstra funktioner og en integrationsplatform ønsker Oracle i stigende grad at bringe spillet ind som en komplet leverandør.

Frank Naujoks, direktør Research & Market Intelligence hos i2s, advarer imidlertid brugere mod at skulle købe alt fra en enkelt kilde. Der er ingen garanti for, at dette fungerer. For eksempel er Microsoft-løsningerne NAV, AX og CRM-systemet teknisk helt forskellige. Selv spring mellem udgivelser inden for en produktlinie er undertiden dyre.

 1. Syv ERP-produkter til sammenligning
  Konkurrencen, hvor alle produkter skulle gennemgå et kursus med otte testscenarier, afslørede de respektive produkters styrker og svagheder. Her er en kort oversigt.
 2. APplus fra Asseco Germany AG
  ERP-udbyderen Asseco har lanceret sin softwarepakke APplus i løbet. Det er rettet mod brugere fra produktions-, service- og engrosindustrien.
 3. Applus
  styrke
  + praktisk
  + god brugervejledning
  svække
  - Definition af beregningsskemaet med scripts er besværligt
  - Regnskab kun funktionelt integreret
 4. Canias ERP fra Industrial Application Software GmbH
  Forretningsstandardpakken Canias ERP fra Industrial Application Software er beregnet til mellemstore brugere.
 5. Canias ERP
  styrke
  + moderne arkitektur
  + kompakt design
  svække
  - Webshop mangler
  - noget konventionel i nogle processer
 6. Epicor 9 fra Epicor Software Deutschland GmbH
  Epicor promoverer sin softwareløsning med samme navn med en fleksibel og samarbejdsrig arkitektur.
 7. Epicor 9
  styrke
  + SOA-baseret
  + Multi-site system
  svække
  - Nogle processer skal indstilles individuelt
 8. M3 fra Lawson Software Germany GmbH
  Lawson Software var repræsenteret med ERP-produktet M3. Løsningen kan suppleres med mange branchenløsninger.
 9. M3
  styrke
  + "Rigtigt" multi-site system
  + Navigation og brugervejledning
  svække
  - i nogle processer temmelig konventionelle
  - PLM blev ikke præsenteret
 10. Microsoft Dynamics AX fra Inway Systems GmbH
  Microsoft har blandet ERP-markedet med Dynamics AX i ganske lang tid. Løsningen blev præsenteret af IT-partner Inway Systems under konkurrencen.
 11. Microsoft Dynamics AX
  styrke
  + Fleksibilitet i tilpasning
  + internationalt anvendeligt
  svække
  - Nogle funktioner er kun tilgængelige i princippet
 12. SAP ERP fra T.CON GmbH & Co. KG
  SAP er klassikeren inden for ERP-forretningen. SAP-partner T.CON deltog i konkurrencen og præsenterede ERP-løsningen.
 13. SAP ERP
  styrke
  + komplet, omfattende, integreret løsning
  + klar brugergrænseflade
  svække
  - fungerer i nogle procedurer lidt dyrt
  - Projektledelse fungerer noget isoleret
 14. Semiramis Comarch ERP Enterprise fra SteinhilberSchwehr AG
  Semiramis er en etableret ERP-løsning fra Comarch. Det blev præsenteret og installeret af IT-tjenesteudbyderen SteinhilberSchwehr.
 15. Semiramis Comarch ERP Enterprise
  styrke
  + god navigation via proceskæder
  + direkte involvering af forretningspartnere
  svække
  - Regnskab blev ikke fuldt ud præsenteret
  - til dels meget konventionel processtrøm