Anonim
Wie zufrieden sind ERP-Kunden?
Hvor tilfredse er ERP-kunder?
Foto: Fotolia, Fotolia / Yanik Chauvin

Valget af ERP-software har været enklere, men mere kompliceret i andre henseender: det er lettere, fordi de omsættelige systemer konsekvent har nået et modenhedsniveau i de sidste par år, hvilket gør et forkert valg mindre sandsynligt. Mere kompliceret, fordi det har øget udvalget af passende systemer. Generelt giver brugerne deres softwareleverandører noter, der pendler til en vare - der er ingen store outliers hverken i det positive eller i det negative.

Selvom funktionalitet forbliver det første valgkriterium, mister den i stigende grad betydning. Mens mere end 70 procent af respondenterne sidste år kaldte dette aspekt afgørende for deres ERP-udvælgelse, var de i 2011 stadig 69 procent. En virksomhed, der evaluerer ny ERP-software, skal dog først og fremmest finde et system, der opfylder deres specifikke funktionelle krav. Hvis det mangler her, vil de øvrige styrker i et system ikke komme i anvendelse. Yderligere vigtige kriterier for ERP-valg er softwarens tilpasningsevne (56 procent), SMV's (49 procent) egnethed samt leverandørens kompetence, systemets ergonomi og et passende forhold mellem pris og ydelse.

Fakta om ERP tilfredshedsundersøgelse 2011

Grundlæggende er "Tilfredshed en subjektiv mængde, som respondenterne vælger ud fra deres personlige perspektiv, men det er netop denne tilfredshed, der gør en vellykket ERP-installation." I denne forstand er undersøgelsens fund vigtige for beslutningstagerne og udviklerne, men de er Den praktiske anvendelse af tilfredshedsundersøgelser i forskellige projekter, der er blevet udført siden 2003, har vist, at resultaterne af undersøgelsen kan bruges som et barometer, selvom et barometer endnu ikke tillader obligatoriske vejrprognoser, men giver en vis indikation af, hvordan Det samme gælder de forskellige aspekter af tilfredshed: de giver brugeren en indikation af, hvilke områder der sandsynligvis vil forårsage problemer, og dermed muliggør bedre planlægning, men "tilfredshedsbarometer" er uegnet som et eksklusivt valgværktøj.

  • I2s ERP tilfredshedsundersøgelse har været i drift for syvende gang siden 2003.

  • I 2011 svarede 1923 respondenter fra 17 lande på spørgsmål fra undersøgelsen for første gang på verdensplan.

  • I alt 38 ERP-systemer blev evalueret af brugere, der udfyldte et online spørgeskema i foråret 2011 med tilstrækkelig, statistisk gyldig information.

spoods.de