Anonim
Image
Foto: fotolia.com/Matthias Geipel

Korte iterationscyklusser, regelmæssige tests og kontinuerlig integration: Agile tilgange sætter et nyt tempo inden for softwareudvikling, hvilket lover større fleksibilitet og kvalitet. Senest inden for systemintegration giver agile handling imidlertid mange virksomheder udfordringer med hensyn til hastighed og kvalitet. For eksempel er det vigtigt for integrationen at tilpasse softwaren til de forskellige integrationsmiljøer. I en heterogen IT-infrastruktur kan dette dog tage op til to uger - alt for lang til de korte iterationer af smidige processer. Derudover er manuel integration meget udsat for fejl.

Automatiseret build

En løsning på begge problemer tilvejebringes ved automatiserede processer: I opbygningsfasen viser for eksempel praksis, at gennem dygtig standardisering og automatisering kan indsatsen reduceres til ca. en tredjedel af den oprindelige tid, hvorved hastigheden og effektiviteten af ​​den agile udvikling justeres. Kvaliteten af ​​softwaren øges også markant. En absolut forudsætning for disse optimeringer er imidlertid, at de nødvendige standarder er på plads - og de fleste af dem er endnu ikke oprettet.

Implementering af sådanne vidtrækkende innovationer er ingen lille opgave; men der nøje tilpasser processer og systemer når sit mål inden for en overskuelig tid og samtidig forbliver fuldt ud i stand til handling. Opbygning og implementering er forbundet som en central proces med alle andre processer inden for softwareudvikling og er derfor især velegnet som udgangspunkt for at indføre standarder med respekt og definere meningsfulde arbejdsgange. Optimeret med hver nye softwareudgivelse, så andelen af ​​standardiserede områder vokser gradvist. I sidste ende danner disse standarder grundlaget for yderligere automatisering, hvilket faktisk gør softwareudvikling fuldstændig smidig.

Det obligatoriske program til automatisering

Disse skridt skal tages i IT-fagfolkets tanker om med succes og uden forsinkelse at udsætte deres automatiseringsprojekt:

1. Få management support lige fra starten.

2. Standardiserer både test- og produktionsmiljøer.

3. Begræns antallet af applikationsservere og tredjepartsværktøjer.

4. Lav klare specifikationer for integrationsscenarier og applikationsservere til interne og eksterne leverandører.

5. Begræns antallet af bygge- og implementeringsprocedurer og værktøjer.

6. Styr centralt miljøafhængige parametre for alle miljøer.

7. Returner parallelle udviklingstråde (flere grene) for det samme softwareprodukt i tide til den fælles målpakke.

spoods.de