Anonim

Når tungvægte som Alfresco og Spring Source lancerer et nyt open source-projekt, er de sikker på at tiltrække Java-samfundets opmærksomhed. Dette er, hvad der skete i maj 2009, da alpha-versionen af ​​open source BPM-platformen "Activiti" blev gjort tilgængelig til download. Efter yderligere månedlige udgivelser var den første produktivt anvendelige version tilgængelig på projektsiden www.activiti.org i 2010.

Den aktuelle udgivelse bærer version nummer 5.x i navnet, som meget vel kan betragtes som en lille hentydning til dens historie: Aktivitetslederen af ​​Activiti, Tom Baeyens, blev specifikt ansat af Alfresco til dette projekt fra det Red Hat-ejede firma JBoss. Der var han ansvarlig for open source JBoss jBPM-procesmotoren, som var tilgængelig i version 4 på det tidspunkt. I denne henseende kan det antages, at Activiti blev oprettet i form af kildekoden, men ikke med hensyn til den grønne feltviden, der er blevet brugt.

Gearet til øvelsen

Bag det fælles projekt er der imidlertid andre transportører som Camunda Services GmbH fra Berlin, der tilbyder rådgivning og support til Activiti og ifølge deres egne oplysninger kunne vinde de første kunder for disse tjenester. Camunda CEO Jakob Freund forklarer den store interesse for den nye platform med tre centrale argumenter: ”For det første er Activiti meget stabil og let, for det andet mere af en åben ramme end et lukket softwareprodukt, og for det tredje indser det for første gang en ny tilgang til BPM-projekter : I stedet for "IT følger forretning" søges et konstruktivt samarbejde mellem alle politiske grupper. Platformen er således bedre egnet til praktisk projektrealitet og er meget forskellig fra den nuværende markedsføringskanon for mange BPM-producenter, som mange brugere med rette er ret skeptiske over for. ”

At Activiti er en af ​​de første BPM-pakker til implementering af den nye standard BPMN 2.0 og frigives under den særligt liberale Apache-licens, burde ifølge Freund også spille en vigtig rolle for mange virksomheder. Apache-licensen er af særlig interesse for softwareleverandører, der ønsker at integrere Activiti i deres egne produkter, da det giver større retlig sikkerhed for kommerciel brug end andre open source-licenser.

spoods.de

Som en BPM-platform er den primære brugssag for Activiti udførelsen af ​​tekniske procesmodeller. Disse skildrer organisatoriske forretningsprocesser såsom indgående fakturaer eller udlån gennem såkaldt human workflow management og procesorienteret applikationsintegration ("service orkestrering"). På denne måde bruges både menneskelige procesdeltagere såvel som interne og eksterne it-systemer til at behandle processer.