Anonim

Selvom cloud computing er et hypeemne, er det alt andet end selvforklarende med dets mange facetter. De vigtigste tendenser inkluderer i øjeblikket Infrastructure as a Service (IaaS) og Platform as a Service (PaaS). Microsoft er en af ​​udbyderne med en platformtilgang (PaaS), der fokuserer på sky-operativsystemet Windows Azure. Målet er at dække alle niveauer af serviceorienteret IT, fra applikationsudvikling og applikationer til drift. Et halvt år er gået siden den første meddelelse, og operationer i gruppens datacenter blev officielt lanceret i begyndelsen af ​​året. Det faktum, at det hurtigt skulle komme videre med den videre udvikling af tilbuddet, fremgår af de meget kortere udgivelsescyklusser, som som sædvanligt på Internettet og i modsætning til den konventionelle softwarelicensvirksomhed i løbet af måneder.

Den oprindelige positionering af Azure som et eksklusivt hosting-tilbud, som Microsoft udelukkende leverer i sine centrale datacentre, gav megen diskussion. Kunder - især i Tyskland - ser dette i lyset af de strenge krav til privatlivets fred. Endelig var der blandt Microsoft-partnerne bekymring for, at deres leverandør nu ville konkurrere med dem med direkte salg af onlinetjenester.

Men det skulle ændre sig i fremtiden. I en tale med COMPUTERWOCHE forklarede Prashant Ketkar, den globale Azure Marketing Manager, hvordan Azure skulle gå detaljeret. For mange annoncerede han overraskende flytningen fra den eksklusive model: "Vi vil også åbne Azure for kunder og partnere, som derefter kan installere og betjene en privat sky baseret på sky-aktiverede Windows-servere, for eksempel." For det første er der stadig nogle tekniske hindringer og marketingproblemer, der skal løses.

spoods.de

Iaas og Paas

Cloud computing-tjenesterne kan blandt andet opdeles i to grupper : Infrastructure as a Service (IaaS) og Platform as a Service (PaaS). Karakteristisk træk ved IaaS er, at her opereres en virtuel maskine (VM) i skyen. Brugeren opsætter VM på forhånd med operativsystemet og alle nødvendige applikationer og indlæser dem derefter på serveren. Cloudtjenesteudbyderen tager sig af den sikre drift af VM som helhed, og for den problemfri drift af applikationer inden for VM, skal kunden levere.

Til PaaS-tilbud er det kun applikationskoden , der skal uploades og konfigureres i skysystemet. Distributionen er derfor begrænset til en applikationspakke som oprettet af udvikleren. Dette antager, at alle de værktøjer og grænseflader, som en applikation har brug for til drift allerede findes i PaaS-miljøet.