Anonim

Mange store bilfirmaer kontrollerer deres køretøjsproduktion via en ERP-løsning fra SAP. Alle processer, der har indflydelse på samlingen, vises f.eks. SAP-systemet sikrer, at der altid er nok produktionsdele. Når lageret går ned, udløser softwaren automatisk en ordreproces hos leverandøren, som derefter kan levere delene rettidigt. Hvis der er en softwarefejl her, kan det godt være, at båndene er i produktionshaller, og det kan være dyrt. Det er desto mere forbløffende, at IT- og specialafdelinger ikke sørger for nok ved test af software. Selvom mange er opmærksomme på behovet for testning, mangler tiden.

Under alle omstændigheder er test nødvendige, hvis SAP frigiver en ny patch hver anden måned eller offentliggør en forbedringspakke hver sjette måned - og selvfølgelig helt nye installationer. Derefter skal IT og specialafdelingerne kontrollere hele systemet med brugssager. Dette gælder også den interne udvikling og forbedringer af SAP-standardprogrammerne.

Manuel test: tidskrævende og ufuldstændig

I stedet for at gå videre på en systematisk, metodisk og struktureret måde, bestemmer kollega Zufall testprocesserne. Dette fungerer ofte intuitivt i henhold til princippet: Vi ser efter sager med almindelig brug. Denne manuelle test bruger dog meget tid og kan ikke beregnes. En bruger indtaster manuelt testsagerne og dataene i SAP-systemet, bekræfter dataregistreringen og venter på at se, hvad der sker. Hvis alt fungerer fint, tager han den næste sag, hvis der er vanskeligheder, vil han prøve at ordne fejlen.

Konsekvenserne er ofte testscenarier, der ikke tåler produktiv masseproduktion og ikke kan gentages. De fastlagte testtilfælde er ofte defekte og op til 30 procent overflødige. Derudover udelades de negative testtilfælde.

spoods.de