Anonim

Med sine tilknyttede kommunale forsyningsselskaber besidder Thüga-gruppen en skat, som mange tech-virksomheder med ambitioner inden for maskinlæring gerne vil have: masser af data om brugen af ​​forskellige energiprodukter. Viden til evaluering af dataene blev opnået af Thüga gennem et samarbejde med Startup Geospin, en spin-off af Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

Um die Energiewende zu beschleunigen, setzt die Thüga Gruppe auf Big Data und Machine Learning.
For at fremskynde energiovergangen fokuserer Thüga-gruppen på big data og maskinlæring.
Foto: PhotographyByMK - shutterstock.com

Forklarer ideen bag det forklarer Evamaria Zauner, projektleder Kompetence Center Innovation hos Thüga AG: "Med samarbejdet samler vi data fra offentlige forsyningsvirksomheder med ekspertise inden for big data og maskinlæring, til at arbejde på komplekse relationer, til at støtte beslutningstagning og så energiovergangen at accelerere. "

Et konkret eksempel er opladningspotentialeanalysen. Bag dette er et prognoseværktøj baseret på empiriske data fra kommunale værktøjer og maskinlæringsmetoder, der identificerer optimale placeringer for offentlige ladestationer. Brugere drager fordel af ladestationernes gode rækkevidde, mens operatører kan forbedre brugen af ​​systemerne og dermed øge deres rentabilitet.

spoods.de
Evamaria Zauner, Thüga AG:
Evamaria Zauner, Thüga AG: "Forskellige kulturer og arbejdsmetoder for etablerede virksomheder og en opstart er nødt til at mødes, så alle kan bruge det bedste fra begge verdener til sig selv."
Foto: Thüga AG

Zauner: "I modsætning til de foregående metoder vurderes mere end 700 forskellige påvirkningsfaktorer objektivt af den intelligente algoritme". På samme tid sparer du dig selv den høje manuelle indsats for at evaluere et par aspekter.

I et andet projekt bruger Thüga Machine læring til at identificere særligt affinerede kunder til nye produkter såsom fotovoltaisk opbevaring. Den resulterende "kundesøger" gør det muligt for Stadtwerke at generere kundeemner af høj kvalitet og øge konverteringsfrekvensen.

udstilling

Hvad der venter os i 2030

Was uns 2030 erwartet - Foto: Dell

Innovative teknologier fører til forstyrrende ændringer. Denne undersøgelse afslører, hvad ledere af verdens førende virksomheder forventer af den digitale fremtid.

Download undersøgelsen

For at bruge den viden, der er opnået i praksis, mere end bare teknologisk ekspertise og store mængder data, opsummerer Zauner: "Forskellige kulturer og arbejdsmetoder fra etablerede virksomheder og en opstart er nødt til at mødes, så alle kan bruge det bedste fra begge verdener for sig selv."