Anonim
Auch im gesetzten Alter lässt sich Oracle-Gründer Larry Ellison nicht von Sticheleien gegen die Konkurrenz abhalten.
Selv i en alderdom lader Oracle-grundlægger Larry Ellison sig ikke plage af konkurrencen.
Foto: Oracle

Den "autonome database" er kun det første skridt ifølge Oracles big-data-strateg Paul Sonderegger. Den anden fase har nu antændet softwarevirksomheden på dette års "Open World": Det blev præsenteret med Red Hat / IBM Linux binært-kompatibelt, åbent operativsystem kaldet "Oracle Autonomous Linux". Det skal gøre den manuelle styring af operativsystemet overflødig og således udelukke den menneskelige fejlkilde.

Oracle Linux er forbundet med den nye service "Oracle OS Management" og kan programrettes, opdatere og indstille producentinformation uden indflydelse fra administratorer. Autonom Linux er optimeret til Oracle skyinfrastruktur og er designet til at give funktioner såsom autoscaler, overvågning og styring af livscyklus på tværs af flere ressourcepooler. Det er inkluderet som en del af premium support med Compute-tjenesterne til Oracle Cloud Infrastructure såvel som OS Management Service.

Præsentationerne fortsatte med at fokusere på de "intelligente" applikationer, dvs. applikationer udstyret med maskinelæringsfunktioner, og den anden generation af "Gen2Cloud" sky, som også blev introduceret sidste år. Det er beregnet til at begrænse behovet for menneskelig indgriben og dermed eliminere mange sikkerhedsrisici.

spoods.de

I henhold til selvrapporter har Oracle gennem de sidste 12-14 år fuldstændigt redesignet Fusion-applikationspakken til skyarkitekturen. I modsætning til SAP, som Ellison aldrig træt af at understrege, "SAP har ingen cloud-applikationer, men hostede applikationer."

SAP, sandsynligvis den mest succesrige distributionspartner for Oracle-databasesoftwaren i mange år, vil gerne konvertere sine kunder til den interne InMemory-database HANA - ifølge de nylige meddelelser definitivt indtil 2025. Oracle tror på sin egen software og håber på tilbagevenden af ​​en eller anden overførsel. På den åbne verden cirkulerede blandt andet navnene på Siemens og Puma som potentielle omformere.

Alt bliver autonomt hos Oracle

I år var der ikke en større produktannonce som 2018 med den autonome database. Ændringerne var mere tilbøjelige til at være baseret på grundlæggende intentioner om at migrere applikationer til Autonom eller til at implementere maskinlæringsfunktioner i applikationspakken.

udstilling

Skala AI-projekter - sådan fungerer det!

KI-Projekte skalieren – so funktioniert‘s! - Foto: everything possible - shutterstock.com

Denne live webcast viser, hvordan projekter omkring kunstig intelligens (AI) endelig kan opskaleres.

Tilmeld dig nu!

Sidste år mistede Oracle sin øverste manager og cloud-specialist Thomas Kurian til Google, men ansat Microsofts analyseekspert TK Anand. Siden da er fokus på emnet analytics blevet mere synlig. Under navnet "Analytics for fusion" tilbyder Oracle nu forudkonfigurerede "Analytics-pakker", der giver brugerne mulighed for at evaluere deres data uden at skulle bekymre sig om databasedesign, ETL, modellering og andre tidsspild.

For at udjævne grænsefladen mellem human-software har Oracle også udviklet en "digital assistent", der giver brugeren mulighed for at kommunikere på naturligt sprog. Især inden for styring af forsyningskæder er der behov for dette, siger producenten. Også nyt er en skymarked for software fra partnerfirmaer, hvor Oracle tager betalingsfunktionen via "Universal Cloud Credits" i deres egne hænder. Ikke at glemme er også en accelereret med en faktor på 2, 5 "Exadata" hardware kaldet X8M.

Dedikeret hardware som en accelerator

Faktisk er Exadata et pund, som Oracle kan trives med i databasesektoren og skysektoren: Den "autonome" database, der blev introduceret sidste år, var skræddersyet til den ekstremt hurtige hardware og kan i princippet kun køre der. Ligeledes er Exadata grundlaget for "Oracle Cloud Infrastructure", kort sagt: OCI, der normalt ser godt ud i præstationssammenligningen med den offentlige sky-konkurrence.

I udenlandske skyarkitekturer skal brugeren være tilfreds med den gamle, dvs. "ikke-autonome" Oracle-software. At skymarkedets førende Amazon Web Services (AWS) og Microsoft med Azure stadig er stærkt feed, Oracle-ledelsen, frem for alt Ellison, enorm.

AWS er ​​stadig den foretrukne fjende

Steve Daheb, Senior Vice President Oracle Cloud, hält die Datenbankprodukte von AWS für weniger offenals die von Oracle.
Steve Daheb, Oracle Cloud's senior vice president, finder AWS-databaseprodukter mindre åbne end Oracle's.
Foto: Oracle

Især fik AWS sit fedt igen ved den åbne verden: for langsom, for kompleks og for lidt åben Ellison er hovedsageligt tilbudet om datastyring fra Amazon. Med Redshift og Aurora har skygiganten sine egne datastyringssystemer, der er specialiserede i forskellige opgaver - analyse og transaktioner. Alle funktioner skal udvikles flere gange, fra skalerbarhed til sikkerhed, siger Ellison, mens en konvergent databasesoftware som Autonomous, der strengt taget også findes i to versioner, bruger en enkelt softwarebase og dermed minimerer kompleksiteten.

På samme måde sagde Steve Daheb, Senior Vice President for Oracle Cloud, "Grundlæggende er AWS meget mindre åben end Oracle, fordi Redshift og Aurora kun kører i Amazon skyen, mens vores databaser også kan bruges der, men også på Azure og i Oracle Cloud. " Han glemte at nævne, at dette er den gamle DB-software.

Peace Pipe med Microsoft

På den anden side ser det ud til, at Ellison har fodret meget kridt for nylig. Dette gælder især for hans forhold til Microsoft. Han overvinde endda ros for Microsoft-produkter. Og Nordeuropas senior vicepræsident, Jürgen Kunz, talte om de "høje installationsnumre", som Microsoft frem for alt har i open source og native cloud-miljø - "omend uden de store arbejdsmængder."

For et par måneder siden meddelte Oracle og Microsoft, at de ville åbne deres skyarkitekturer for hinanden. De gentog dette på den åbne verden. Som Gartner-analytiker Ted Friedman forklarer, er dette imidlertid en "grundlæggende" variation af partnerskab: "Du kan få adgang til data fra Gen2Cloud fra en computerarbejdsbyrde i Azure."

Derudover er aftalen i øjeblikket geografisk begrænset - hovedsageligt til de nordamerikanske og britiske områder. "Oprettelse af forbindelserne er ikke helt trivielt, " siger Kunz, "så de respektive datacentre bør ikke være for langt fra hinanden." Frankfurt og Zürich er øverst på listen. På trods af disse begrænsninger ser Friedman aftalen som positiv: "Oracle har tilsyneladende indset, at verden ikke ender ved virksomhedsgrænsen."

Jürgen Kunz, Oracles Senior Vice President Northern Europe, fand freundliche Worte für die Zusammenarbeit mit Microsoft.
Jürgen Kunz, Oracle Senior Vice President Northern Europe, fandt venlige ord for at arbejde sammen med Microsoft.
Foto: Oracle