Anonim

Der er mange Linux-variationer til skrivebordet i forskellige former. I denne sammenhæng er open source både en forbandelse og en velsignelse. Friheden til at opbygge et system i henhold til ens egne præferencer skaber delvis en uigennemsigtig forsyningsjungel.

Ikke hver distribution er velegnet til alle brugere. Men det er en god ting. Mange fordelinger har deres egne styrker og svagheder. På den anden side er det meget mere kompliceret at finde den rigtige distribution.

Image
Foto: Julien Tromeur, Fotolia.com

Hvad man skal tænke på, inden man beslutter sig, er formålet med systemet. Vil maskinen bruges til multimedieformål eller som et enkelt arbejdspladssystem? For en Linux-distribution i en virksomhed kan en betalt version med professionel support foretrækkes.

spoods.de

Erfarne Linux-brugere vil helt sikkert nærme sig markeringen anderledes end dem, der mere eller mindre tør at tage første kontakt. Nedenfor finder du detaljerede oplysninger om forskellige anbefalede Linux-distributioner fra meget forskellige områder. TecChannel peger også på styrker og svagheder ved hvert operativsystem.

Ubuntu Linux - nu en armatur

Den første version af Ubuntu optrådte den 20. oktober 2004 og blev en teenager i 2014 med frigivelsen af ​​version 14.10., I øjeblikket er den langsigtede supportversion imidlertid Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr". Hvis du vil have et stabilt system, der får fem års support, skal du holde dig til Ubuntu's LTS-versioner.

Selve operativsystemet er baseret på kode fra Debian GNU / Linux. I de sidste par år er Ubuntu blevet en af ​​de mest populære og populære Linux-distributioner til desktop brug. Filosofien for Canonical's udvikler og administrerende direktør og grundlægger, Mark Shuttleworth, er at skabe et operativsystem, der er så brugervenligt som muligt for brugeren. Derudover skal dette altid være frit tilgængeligt.

 1. Ubuntu 14.04 LTS
  Trusty Tahr er i øjeblikket den aktuelle version med langvarig support.
 2. Dash
  Her kan du ikke kun søge efter dokumenter og programmer, men også modtage resultater fra Internettet.
 3. Systemindstillinger
  Dette er Ubuntu's kommandocenter.
 4. privatliv
  Her kan du indstille, om online-resultater skal inkluderes i dash-søgninger.
 5. Software center
  Ubuntu's opbevaringssteder indeholder flere tusinde yderligere softwarepakker, som du nemt kan importere.

For erhvervslivet er Ubuntu med de såkaldte LTS-versioner (Long Term Support / langvarig support) også interessant. Disse offentliggøres i april i de jævnste år. Ved siden af ​​Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" i øjeblikket understøttes Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" og også Ubutnu 10.04 "Lucid Lynx" aktivt. For sidstnævnte tilfælde gælder dette dog kun serverversionen.

Ikke-LTS versioner blev opretholdt i 18 måneder. Dette er dog reduceret til ni måneder. Med dette skridt har Canonical frigivet flere ressourcer til LTS-udvikling og mest af alt til Ubuntu Touch. Sidstnævnte er Canonicals ambition om at få Ubuntu på mobile enheder som smartphones og tablets. Dette er interessant med hensyn til skrivebordet. Fordi du arbejder på en såkaldt konvergens. Dette skulle dreje smartphonen ved hjælp af en dockingstation til en fuldgyldig arbejdscomputer. Dette er stadig en drøm om fremtiden og vil på ingen måde være klar til at tale før Ubuntu 14.10. 2015 er sandsynligvis endnu mere realistisk i denne sammenhæng. Canonical tilbyder også kommerciel support og træning til LTS-versionerne.

Den aktuelt aktuelle udgave overholder de sædvanlige enkle installationsmekanismer. Desuden kan moderne Ubuntu-versioner, såsom 14.04, også installeres på computere med aktiveret UEFI Secure Boot. Brugere kan allerede importere tredjeparts proprietær software under installationen. Alt hvad du behøver er en aktiv internetforbindelse. Hvis du vælger denne mulighed, kan du f.eks. Afspille MP3, Flash og andre medier.

En anden fordel ved Ubuntu er i mellemtiden enorme globale samfund. Support og diskussionsfora er tilgængelige på næsten alle sprog. Derudover tilbyder Ubuntu forskellige varianter. Hvis du foretrækker at bruge KDE, Xfce eller GNOME i stedet for Unity som desktop manager, skal du blot installere Kubuntu, Xubuntu eller Ubuntu GNOME. Andre offshoots er Mythbuntu, Edubuntu og Lubuntu. I øjeblikket ser det ud til, at Ubuntu MATE er ved at blive en officiel offshoot. MATE er udviklingen i GNOME2-skrivebordsmiljøet.

Dog er ikke alt fred, glæde, pandekager i Ubuntu-lejren. Allerede i fortiden er open source-samfundet blevet opdelt med proprietære projekter som Ubuntu One, den interne cloud-service. I mellemtiden er mange brugere blevet venner med Unity eller skiftet til alternativer.

Den største oprør er imidlertid shoppinglinsen, der blev introduceret i Ubuntu 12.10. Find et Amazon-produkt her, når du søger gennem Dash. Du kan deaktivere denne opførsel, men ikke under, men efter installationen. I mellemtiden dirigeres søgeforespørgsler via Canonicals egne servere og anonymiseres dermed til tredjepart. Men det er ikke nok for mange; de ønsker en opt-in i stedet for en opt-out-procedure. Richard Stallman fra FSF (Free Software Foundation) gik endda så langt som at mærke Ubuntu en spyware. Mark Shuttleworth blev tildelt Big Brother Award i 2013 i Østrig.

Bortset fra disse skænderier er Ubuntu ideel til begyndere til Umsteiger. Brugere tages straks i hånden og ledsages af installationsprocessen. Distributionen bringer også mange nyttige applikationer, hvor næsten alle er fremtrædende i open source-scenen. For eksempel taler vi om Mozilla Firefox og LibreOffice.