Anonim

IBM har annonceret de første computersystemer til at overvinde tidligere tekniske barrierer i x86-servermiljøet, sagde Rod Adkins, IBMs Systems and Technology Groups senior vice president. Ifølge den øverste IBM-hardwarechef ville dette muliggøre en markant øget, skalerbar, arbejdsbelastningsoptimeret computerefærdighed på x86-platformen, hvilket ville efterlade de arkitektoniske begrænsninger i pc-serververdenen bag sig. Adkins understregede, at meddelelsen fra CeBIT 2010 var central for IBM - svarende til annonceringen af ​​Power7-platformen.

Adkins fortalte pressen i Hannover, at virksomhedens nye eX5-servere er resultatet af tre års teknisk udvikling. Målet var at forbedre økonomien i systemer i enterprise-class baseret på industristandarder. I marts 2010 og i løbet af året lanceres de enkelte modeller på markedet.

Teknologi gennembrud

IBM-ingeniørerne drage fordel af deres erfaring med enterprise systems design og siliciumemballage til at udvikle eX5 systemer. En særlig funktion er afkoblingen af ​​hovedhukommelsen fra den hidtil sædvanlige lagerplads tæt knyttet til processoren. Denne procedure tillader et nyt layout til placering af hukommelsesressourcer. De kan nu øges markant. Dette giver plads til brugere, der vil gemme så meget af en forretningsapplikation som muligt i hukommelsen til hurtigere databehandling.

Resultat af det tekniske trick: Den nye serie x86-baserede servere tilbyder seks gange mere skalerbarhed end tidligere maskiner. Dette uden at skulle købe yderligere processorer. En anden effekt: Lagringsomkostningerne kan være, annoncerer IBM, med op til 97 procent reduktion. Eftersom forretningssoftwareleverandører normalt kontrakter med kunderne for at opkræve gebyrer baseret på antallet af processorer, de bruger, kan eX5-systemerne reducere licensomkostningerne med op til 50 procent, da den nye teknologi eliminerer behovet for at tilføje mere CPU'er for at øge arbejde og gennemstrømning.

spoods.de

Hardware-chef Adkins citerer eksemplet på Acxiom Corp., udbyder af interaktive marketingtjenester, som er en af ​​de første brugere af eX5-systemer. Acxiom driver 22.500 servere, der skal gennemgå op til ti petabytes til analyse af kunder.

Acxiom har fordoblet sine virtualiseringsfunktioner og har "markant sænket" omkostningerne til softwarelicensering.