Anonim

Forrester-analytiker Doug Washburn anbefaler ni teknikker, som han mener løfter stor værdi i en miljø-IT-strategi.

Cloud computing

Image

Washburn skriver, uanset hvordan man definerer cloud computing, er miljøeffekterne af denne IT-strategi tydelige. Dette er tilfældet, når du ser på cloud computing som en opdateret version af utility computing. Dette er også tilfældet, hvis du blot kalder cloud computing "alt hvad du gør uden for firewall i skyen" - inklusive konventionel outsourcing. Skystrategien har ubestridelige fordele: Man behøver ikke at investere i systeminstallationer, strømforsyningen og afkøling af IT-infrastrukturen. Alle disse it-tjenester leveres af en tredjepartudbyder.

Ifølge Washburn kunne brugerne naturligvis ikke gå galt, og med cessionen af ​​IT til en skyudbyder er de ikke påvirket af alle problemer med kuldioxid og genanvendelse. Det er imidlertid ubestrideligt, at en tjenesteudbyder med en skymodel indser sin IT meget mere energieffektivt: Han kan betjene både sin maskinpark og sit energiforbrug mere effektivt.

spoods.de

Så meget for teorien. Forrester-mand Washburn indrømmer, at serviceniveauaftaler - eller såkaldte SLA'er - på ingen måde er tilstrækkelige til at sikre, at cloud-tjenesteudbydere rent faktisk får mest mulig økologi ud af deres installationer - og til fordel for at gøre det deres kunder.

Generelt er der stadig betydelige forbehold overfor cloud computing. Dette har at gøre med brugernes sikkerhedshensyn samt bekymring for afskærmningen af ​​de respektive virksomhedsdata, men også med tvivl om, hvorvidt cloud computing-udbydere i princippet kunne garantere det serviceniveau, som brugerne håbede på.