Anonim

Som nyhedsagenturet rapporterer, med henvisning til kilder tæt på NSA, forsøgte USA tilsyneladende at lamme Nord-Koreas kernevåbenprogram i 2010 på en måde, der ligner Iran. Infektionen med Stuxnet-virussen - også på grund af den massive afskærmning af den kommunistiske stat - mislykkedes imidlertid.

Der US-amerikanische Geheimdienst NSA wollte laut Reuters im Jahr 2010 nicht nur das iranische Atomprogramm mit dem Stuxnet-Virus unterwandern. Offenbar sollten Nordkoreas Atomwaffen auf die gleiche Art und Weise sabotiert werden.
Ifølge Reuters ville det amerikanske efterretningsbureau NSA ikke bare infiltrere det iranske nukleare program med Stuxnet-virussen i 2010. Tilsyneladende bør Nordkoreas kernevåben saboteres på samme måde.
Foto: Carsten Reisinger / shutterstock.com

NSA-virus: Iran og Nordkorea i syne

I 2009 og 2010 blev der udført adskillige cyberattacks mod iranske industrianlæg. I det, der blev kendt som den eftertanke, som den amerikanske præsident Obama personligt godkendte cyberangreb, blev mere end tusind centrifuger til berigelse af uran lammet.

Som Reuters nu vil have lært fra efterretningskredse, bør den også have en variant af Stuxnet programmeret, som automatisk aktiveres, så snart den er på en computer med koreansk sprogindstilling. Stuxnet-udskyderen til Nordkorea havde imidlertid mislykkedes både i hemmeligholdelse og afskærmning af det styrede af diktator Kim Jong-un-landet. En erklæring fra NSA til det mislykkede cyberangreb på Nordkorea der er følgelig (også til cyberangrebet mod Iran havde NSA-ansvarlige tavse) ikke.

spoods.de
 1. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  ”Det handler ikke længere om at spionere over nutiden, det handler om indsigt i fremtiden.” Dette er kernen i Prism Præsident Obama har ret i at sige, at de data, der er indsamlet af Prism, er ufarlige i sig selv Naturligvis skjuler dette ikke det faktum, at der kan opnås statistiske forudsigelser herfra, hvilket giver meget dybere, mere følsomme indsigt - hvis staten mistænker os, ikke for det, vi har gjort, men for det, vi forudsiger gennem big data i fremtiden, så truer vi med at miste en grundlæggende værdi, der går langt ud over den informative selvbestemmelse. "
 2. Dr. Dr. Gunter Dueck, forfatter og tidligere CTO hos IBM
  ”Jeg synes, NSA-usikkerhedsspørgsmålet er så enormt, at vi ikke ønsker at bekymre os om det, og heller ikke om vores evige liv, problemet er overmægtigt, vi er så små, vi er bange, vi er at tackle det, fordi det ville føre til en sindssygt stor frygt, og vi har mildest sagt frygt. "
 3. Oliver Peters, analytiker, Experton Group AG
  "I lang tid så det ud til, at administrerende direktører for de store tjenesteudbydere på Internettet roligt snarrede i deres skæbne og bekæmpede kampen mod NSA's mund kun i hemmelige domstole. […] Især i brancher, der har store mængder følsomme data fra At styre kunder ville være skadeligt for ry for at bruge en amerikansk tjenesteudbyder […] For tyske it-tjenesteudbydere er dette en mulighed for at promovere Tyskland som en placering og høje sikkerheds- og privatlivsstandarder. "
 4. Dr. Wieland Alge, General Manager, Barracuda Networks
  ”Efterspørgslen efter en tysk Google eller den offentligt finansierede native sky ville gøre gedehaven, fordi de fleste organisationer og mennesker næppe behøver at være bange for NSA, det er myndighederne og datahungrige institutioner i vores umiddelbare nærhed, der er i vores hænder Sandheden er, at der kun er en organisation, som vi fuldt ud kan stole på, kun en, der er interesseret i at beskytte vores egen privatliv og integritet og de data, vi er betroet - din egen organisation os til at tage passende skridt for at beskytte os selv, det er ikke kompliceret, men det kræver en klar vilje og omhu. "
 5. James Staten, analytiker, Forrester Research
  "Vi tror, ​​at de amerikanske skyudbydere vil tjene omkring 180 milliarder dollars mindre ved NSA-afsløringerne i 2016. … Det er naivt og farligt at tro, at NSA's handlinger er unikke - næsten enhver udviklet nation på planeten driver en lignende rekognoseringstjeneste […] F.eks. er der i Tyskland G10-Kommissionen, der kan overvåge telekommunikationsdata uden domstolsinstruktion. "
 6. Benedikt Heintel, IT-sikkerhedskonsulent, Altran
  "Skandalen over spionionsprogrammerne har bremset accepten af ​​outsourcet databehandling, især i USA og også i Tyskland, og har skabt mere skepsis." Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at tysk hemmelig service spionerer efter tyske it-tjenesteudbydere, men jeg kan ikke udelukke at udenlandske efterretningstjenester benytter sig af tyske virksomheder. "
 7. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  "NSA drager fordel af sine dataanalyser, som den nu lægger vægt på, meget mindre end andre amerikanske sikkerhedsagenturer, som ingen i øjeblikket snakker om, især FBI's føderale politi og DEA-narkotikaforskerne […] NSA er en stærk fraktion, der anerkender, at det aggressive tempo for dataspionering på mellemlang sigt svækker USA som en informationsteknologi magt, især NSA selv. "
 8. Aladin Antic, CIO, KfH bestyrelse for dialyse og nyretransplantationer
  "En af lektionerne skal være, at datasikkerhed ikke engang findes tilfældigvis, et koncept på flere niveauer og oprettelse af kompetente organer eller en tilsvarende organisation er uundværlig. […] Generelt vil det inden for data, der er værdigt at beskytte i fremtiden, spille en rolle i fremtiden Adgangssikkerhed og risikojusterede opbevaringskoncepter bestemmer især succes for leverandører af it-tjenesteudbydere, herunder den software, der bruges, f.eks. Til kryptering, hvilket giver en reel mulighed for nationale udbydere.
 9. en navngivet it-officer i en større tysk onlineforsikring
  "Hos os behøver ingen at få deres sky-koncepter ud af skuffen for at præsentere dem for brættet. Han kan bortskaffe dem direkte i affaldskassen."

Stuxnet-angreb via Kina eller Pakistan?

Som du ved er det kommunistiske Nordkorea isoleret som intet andet land i verden. Selv hvis medierne altid drømmer om en forestående åbning af landet eller endda om et genforening med Sydkorea, er virkeligheden hidtil anden. At eje en pc i Nordkorea kræver regeringsgodkendelse - størstedelen af ​​befolkningen ved intet om eksistensen af ​​den gratis verdensweb. Kun en lille elitekreds har adgang til Internettet.

Den vigtigste kanal for internetforbindelser fører gennem Kina - sammen med Rusland, Indien og Pakistan, en af ​​de få resterende allierede af Kim Jong-us "Folkerepublikken". David Albright, grundlægger af Institut for Videnskab og International Sikkerhed (ISIS), forventer, at NSA-angrebet på Nordkorea har fundet sted, hvis det er sket, via landets teknologileverandører, dvs. Iran, Pakistan eller Kina.

Når vi er ved det …

Hvis det mislykkede cyberangreb på de nordkoreanske nukleare anlæg faktisk fandt sted, ville Nordkorea og Iran være de eneste lande, hvor det amerikanske efterretningsagentur NSA har brugt ondsindet software til at tvinge ødelæggelse af statens ejendom. Et andet punkt til fordel for et amerikansk cyberangreb på Nordkorea er lighederne mellem de nukleare programmer i de to "uhyggelige stater" i Nordkorea og Iran. Derfor skal begge lande betjene eller betjene deres centrifuger med Siemens-software på Windows-servere. En tidligere, omfattende tilpasning af Stuxnet-virussen til et angreb på Kim Jong-un-regeringen ville ikke have været nødvendigt.

 1. Gadescene i Nordkorea
  Plakater med propagandameddelelser former gaderne i Nordkorea. De er et element i regeringens strategi for at opretholde borgernes loyalitet. Endnu vigtigere er styringen over alle informationskanaler.
 2. Hovedstaden Pyongyang
  Mere end tre millioner mennesker bor i hovedstaden, Pyongyang. I alt har Nordkorea 24 millioner indbyggere. Regimet kontrollerer sine borgere meget strengt, endda ture inden for landet skal godkendes. Frekvensindstillingerne på radioerne er faste, så der ikke kan modtages udenlandske stationer. Kun nogle få medlemmer af den nationale elite har adgang til det gratis internet.
 3. Mobiltelefon modtagelse i Sydkorea
  På grænsen til Sydkorea kan det nordkoreanske 3D-netværk modtages nogle steder. Her viser enheden signaler fra det sydkoreanske SK Telecom og KT Freetel. Signalkoden "467-60" står for mobilnetværket Koryolink i Nordkorea. Det blev indviet i 2008.
 4. telefonbog
  En nordkoreansk telefonkatalog fra 2004.
 5. Teknologi kan ikke introduceres
  Et skilt ved indgangsstationen i Paju, det sidste stop, før besøgende går ind i den særlige økonomiske zone i Kaesong Industrial Park i Nordkorea, advarer mod at indføre forbudt udstyr. Disse inkluderer mobiltelefoner, navigationsenheder, USB-sticks, digitale kameraer, CD'er, DVD'er, MP3-afspillere, aviser og magasiner samt bærbare computere.
 6. Uddannelse af programmører
  Regimet har fremmet it-branchen i ganske lang tid. Et billede fra 2002 viser studerende på Mangyongdae Childrens Palace lære at bruge Visual Basic programmeringssprog. Som i hvert klasseværelse hænger også portrætter af statsstifter Kim Il-Sung og hans søn Kim Jong-il, den nuværende statsoverhoved, her.
 7. IT-branchen tiltrækker lave priser
  Nordkoreas outsourcing-industri fokuserer på nicheemner som animationsteknologi, dataindtastning og software til mobile applikationer.
 8. Mobil applikationer
  En nordkoreansk udbydere af ingeniørudbydere arbejder på et mobilspil til Nokia-telefoner.
 9. animation software
  Her er en illustrator, der arbejder med softwaren.
 10. IT manualer
  På hylden er bøger med it-tip. Du kan se "Fejlfinding til Windows 98, 2000 og XP" samt "BIOS registreringsdatabase: 1.000 praktiske teknikker". Ofte er manualer og litteratur forældet sammenlignet med standarderne i for eksempel Sydkorea og de vestlige industrialiserede lande.
 11. Nordkoreanske pc-spil
  Disse nordkoreanske computerspil er blandt de få softwaretitler, der er udviklet og eksporteret i landet. Producenten er KCC (Korea Computer Center).