Anonim

Fodboldstjerner gør dem til skuespillere og musikere, men også til gennemsnitlige mennesker: selfies, selvportrætter med smartphonen. Mere end halvdelen af ​​tyskerne (54 procent) har nogensinde taget en selfie, som en repræsentativ undersøgelse af opinionsundersøgelsesbureauet YouGov afslørede. Men også flertallet er nu irriteret over det allestedsnærværende, især i portrætter på sociale netværk. Ifølge dette var 57 procent af de adspurgte helt eller stort set enige i udsagnet "Selfies er generelt irriterende".

I øst og vest såvel som hos mænd og kvinder er der næsten ingen forskelle. Portrætterne støder på afvisning især hos mennesker over 45 år.

Hvis bare Bradleys fattige var længere. Bedste foto nogensinde. #oscars pic.twitter.com/C9U5NOtGap

- Ellen DeGeneres (@TheEllenShow) 3. marts 2014

Cirka tre fjerdedele (76 procent) af tyskerne mener også, at for mange selfies bliver offentliggjort - og 87 procent siger, at selvportrætter er "nogle gange pinlige". På den anden side er det kun omkring en tredjedel (31 procent), der finder billeder af andre mennesker interessante.

Selfies er især populære blandt unge - dette afspejles også i undersøgelsen. 92 procent af 18 til 24-årige har allerede taget et selvbillede med deres smartphones, i 25- til 34-årige er der stadig omkring tre fjerdedele. Hovedmålet er at fange erindringer, generelt (48 procent) eller især på ferie (38 procent).

Hver femte selfie oprettes således i en gruppe - først og fremmest er der kendt fotos af jublende fodboldspillere fra holdkabinen efter en sejr. Modtagerne af billederne er først og fremmest venner (46 procent) og familie (40 procent). Ifølge dette har kun 15 procent af de adspurgte adgang til en mobiltelefon eller tablet for at tage et billede af sig selv. (Dpa / tc)