Anonim

For hackerne, der angreb Hollywood-studiet Sony Pictures, ser det ud til, at der ikke har været nogen lukkede døre i virksomhedsnetværket. Efter at have stjålet film som "Heart of Steel" med Brad Pitt landede endda påståede lønninger på Internettet. Papirerne anførte ikke kun millioner af øverste ledelse, men også private data som fødselsdage og personnummer, rapporterede amerikanske medier onsdag.

Så en reporter af onlinetjenesten "Fusion" fik at se en liste med oplysninger om 3800 ansatte. IT-sikkerhedseksperten Brian Krebs fandt et papir med 6800 navne på nuværende og tidligere ansatte (Sony Pictures har i øjeblikket i alt ca. 6600 ansatte).

spoods.de

Virksomhedsledere Michael Lynton og Amy Pascal lovede at hjælpe medarbejderne med at beskytte deres privatliv, ifølge branchejournal Hollywood Reporter, med henvisning til en intern e-mail. Det er nu åbenlyst, at hackerne stjal en masse fortrolige oplysninger i angrebet for lidt over en uge siden. Computersystemer fra Sony blev lammet efter angrebet i flere dage, medarbejderne måtte undvige ifølge medierapporter til dels på pen og papir.

Hvem der står bag angrebet er stadig uklart. I dage er der spekulationer om, at Nordkorea kan stå bag det. Landet havde kritiseret skarpt Sony-filmen "The Interview", hvor tv-journalister blev interviewet af hersker Kim Jong Un og tiltalt for at have dræbt ham. Det finansielle nyhedsagentur Bloomberg rapporterede onsdag om, at der er fundet en tekst på det koreanske i angribernes ondsindede program. Derudover er der ligheder med et angreb på sydkoreanske banker og medierne i maj 2013, blev det sagt, med henvisning til efterforskere. (Dpa / tc)