Anonim

"Denne tekniske udvikling har potentialet til at forbedre handicappedes liv rundt om i verden, " sagde Hawking tirsdag i London. "Det gør det muligt for mig at gøre det, jeg elsker at gøre hver dag." Hawking lider af muskelsygdom ALS og har været begrænset til kørestole i årtier.

Det nye hjælpesystem bruger en infrarød sensor i forskerens briller. Med bevægelser i ansigtets muskler kan han give computerkommandoer. Intel ønsker at gøre systemet tilgængeligt gratis i januar som open source. Mange mennesker med handicap kunne drage fordel, sagde seniorudvikler Lama Nachan.

Intel, producenten af ​​softwaren, arbejdede sammen med Hawking i tre år for at udvikle det nye system. "Vi har fordoblet Stephen's talehastighed, " sagde Nachan. Computerstemmen fra den verdenskendte astrofysiker forbliver den gamle. Andre applikationer, såsom åbning af filer på hans maskine, kan endda køre den ekstraordinære videnskabsmand op til 15 gange hurtigere end med sit gamle system.

"Mit gamle system var 20 år gammelt" "og jeg fandt det stadig sværere at kommunikere effektivt, " sagde Hawking. "Dette system ændrer mit liv - og jeg håber, at det vil tjene mig godt i de næste 20 år."