Anonim

”Forbrugerne er nødt til at være sikre på, at produkttest og undersøgelser ikke vil blive manipuleret, ” sagde han til verden søndag. "Derfor har vi formuleret principper for god testning, såkaldte regler for god praksis for testning." Disse regler offentliggøres i næste uge sammen med en liste på Internettet.

Listen inkluderer virksomheder, der anerkender de nye principper og forpligter sig til deres anvendelse. Maas: "Så enhver forbruger kan læse i fremtiden, om testen af ​​interesse for ham blev udført i henhold til disse gennemsigtige og pålidelige kriterier." Det er ikke en lovlig regulering, men en forpligtelse.

spoods.de

Blandt de første underskrivere er Stiftung Warentest, "Ökotest" eller computermagasinet "c't" fra Heise-Verlag. Deltagerne skal give information om identiteten af ​​testarrangøren, ejerskabsstrukturen og sammensætningen af ​​deres indkomstkilder, det grundlæggende i deres forretningsmodel eller testmetoderne.

Fremskyndelsen til initiativ fra justits- og forbrugerbeskyttelsesministeren blev givet til manipulation af bilistklubben ADAC ved sin prisuddelingsceremoni "Yellow Angel". Maas: "ADAC opfordres også til at være med. Klubben ser ud til at have forstået, at den lever på sine medlemmers tillid, og engagementet kan hjælpe med at genvinde det." (Dpa / tc)