Anonim

I år to efter afsløringerne af Edward Snowden har den dybe netværksovervågning fra vestlige efterretningstjenester mistet fart for mange mennesker. Du ved, det er her, men de fleste gør ikke noget ved det. I it-branchen er imidlertid tilbageslaget ved at blive fart. Retningen: Mere kryptering og datacentre i lande med stærk databeskyttelse som Tyskland.

Werner Vogels, der mächtige CTO von Amazon.com
Werner Vogels, den kraftfulde CTO for Amazon.com
Foto: AWS

Det er ikke ukontroversielt, om det i dagens tid ikke kan betyder noget, hvor informationen fysisk opbevares. "Hvis dataene er krypterede, er de sikre overalt, " siger praktisk talt identiske ord Amazons cheftekniske chef Werner Vogels og en ekspert i IT-markedsundersøgelsesminister Gartner, Carsten Casper. Vogels, der er ansvarlig for en massiv global serverinfrastruktur til skytjenester, taler endda om en kampagne fra europæiske rivaler, der ville gøre forretninger med frygt for NSA.

spoods.de

Men bevægelsen ser næppe ud til at stoppe: én efter en annoncerede amerikanske IT-udbydere deres egne datacentre i Tyskland eller gik sammen med lokale udbydere. Virksomhedssoftwarespecialisten Oracle annoncerede åbningen af ​​to datacentre i Frankfurt og München. Cloudtjenesteudbyderen VMware ønsker også at starte et datacenter i Tyskland i 2015. For netværksudstyrsleverandøren Cisco skal Deutsche Telekom betjene den europæiske del af sin verdensomspændende skyplatform.

 1. Cloud computing og det tyske marked 2014
  Hvad med cloud-emnet i tyske virksomheder? Hvad gør de store cloud-udbydere (CSP'er) undtagen det ene datacenter efter det andet for at stemple fra europæisk og tysk jord? Vi har sammensat fakta og tal.
 2. Sådan finder brugere en skyudbyder
  Når du vælger en cloud-tjenesteudbyder, domineres løsningens "integrationskapacitet" af et teknisk kriterium. Faktorer såsom placeringen af ​​udbyderen og placeringen af ​​hans datacentre er imidlertid næsten lige så vigtige.
 3. Mistillid er der
  Tyske virksomheder har en vis mistillid til cloud-tjenester fra eksterne leverandører. Dette afspejles i krav såsom datalagring i Tyskland og kontraktdesign.
 4. Hvis, så er de selskaber
  Ifølge undersøgelsen Cloud Monitor 2014, som konsulentfirmaet KPMG oprettede på vegne af den højteknologiske forening Bitkom, var tyske virksomheder skeptiske over for offentlige skytjenester indtil udgangen af ​​2013. Kun 15 procent brugte sådanne tilbud, især store virksomheder.
 5. Passende modgift?
  Amazon Web Services (AWS) søger at opbygge et tillidsbånd med mistænkelige kunder.
 6. Hybridmodeller i efterspørgsel
  For ikke at skulle slippe at kontrollere deres data fuldstændigt til en ekstern udbyder, har mange brugere nu en tendens til at hybride modeller.
 7. HP Helion
  HP er afhængig af både private og offentlige sky-tilgange med sin OpenStack-baserede Helion-arkitektur.
 8. Oracle Solaris
  "Byg for skyer": Oracle udrangerer også almindelige tilbud om uklar infrastruktur.
 9. Tyskerne må spille
  Som den største nationale CSP tager T-Systems en diversificeret vej og tilbyder tjenester på alle områder - fra forretningsapps til kommunikationstjenester og sikkerhed til PaaS- og BPM-tjenester.
 10. Der er stadig hindringer
  For skyudbydere er der dog stadig store ting at banke: sikkerhedsmæssige bekymringer, individuelle ønsker, intern virksomhedsmodstand og andre prioriteringer bremser den "fulde skifteskift" i mange tyske brugerfirmaer.
 11. … og hvis, så venligst herfra
  Globale skyudbydere vil sandsynligvis stadig ikke have det let - de lokale tjenesteudbydere og detailhandlere eller højt specialiserede udbydere, der kan tilfredsstille målrettet kundebehov, har fordele.
udstilling

Nye trends inden for ransomware

Neue Trends bei Ransomware - Foto: Lagarto Film - shutterstock.com

Hvad cyberkriminelle planlægger at gøre i fremtiden med hensyn til ransomware er beskrevet i denne webcast.

Tilmeld dig nu gratis!

Også Amazon sprang på et computercenter nær Frankfurt på toget. Til beslutningen havde virksomhedens interesse bidraget til at kunne tilbyde datatjenester fra Tyskland, sagde divisionsdirektør Andy Jassy fra dpa torsdag. Der er "kulturelle præferencer". Amazons skyplatform inkluderer mange startups-tjenester. "Der er kunder med behovet for at gemme dataene i Tyskland, " bemærker Oracle Tyskland-chef Jürgen Kunz.

At en placering i Europa, dataene, men ikke nødvendigvis de amerikanske myndigheders adgang trækkes tilbage, bare oplevede Microsoft. Windows-giganten kæmper for beslutningen fra en New York-dommer om at udlevere data til et amerikansk agenturs e-mail-konto, der er gemt på en server i Irland. Indtil videre skal amerikanske efterforskere gennem de nationale myndigheder i Europa for at gennemføre frigivelsen af ​​data, der er gemt der. Fra anklagernes og dommerens synspunkt i Microsoft-processen er det ikke nødvendigt, fordi de amerikanske virksomheder er udbydere af tjenesterne og ville have kontrol over deres europæiske døtre.

 1. Bedst i Cloud 2014 - Vindere
  For fjerde gang udvælger COMPUTERWOCHE de bedste skyprojekter i Tyskland. I den store finale den 22. og 23. oktober i Frankfurt am Main præsenterer 20 finalister sig for publikum og ekspertjuryen.
 2. Software som en service (SaaS)
  Vinderne fra kategorien "Software as a Service (SaaS)" er
 3. 3. plads: Novadex GmbH
  … med projektet "Afgang til skyen. Individualiserede kataloger til rejsebranchen "til referencekunden Eversfrank Preetz
 4. 2. plads: MHP Software GmbH
  … med projektet "Multi-Carrier Shipment Tracking with Shiptrack.com - Track & Trace" til referencekunden FRANKEN Planning and Organizational Agent GmbH
 5. 1. plads: MID GmbH
  … med projektet "smartfacts - The Model Warehouse at BNP Paribas Real Estate" til referencekunden BNP Paribas Real Estate
 6. Platform som en service (PaaS) & infrastruktur som en service (IaaS)
  Vinderne fra kategorien "Platform as a Service (PaaS)" og "Infrastructure as a Service (IaaS)" er:
 7. 3. plads: Computacenter AG & Co oHG
  … med projektet "Udvikling af" My-KVH Cloud "til referencekunden Kassenärztliche Vereinigung Hessen
 8. 2. plads: PIRONET NDH Datacenter AG & Co. KG
  … med projektet "Cloud-aktivering for softwareproducenter og ISV'er" til referencekundens intratech GmbH
 9. 1. plads: Amazon Web Services Germany GmbH og direkte Gruppe GmbH
  … med projektet "Solvency II Processes in the Cloud" til referencekunden Talanx AG
 10. Cloud-aktiverende infrastruktur
  Vinderne fra kategorien "Cloud Enabling Infrastructure" er:
 11. 3. plads: Progress Software GmbH
  … med projektet "AKIOMA Config! - webbaseret fleksibel produktkonfiguration uden programmering "for referencekunden AKIOMA Software KG
 12. 2. plads: NFON AG
  … med projektet "1 skytelefonsystem til 200 filialer" til referencekunden JE Schum GmbH & Co. KG
 13. 1. plads: Claranet
  … med projektet "Leica Fotopark" til referencekunden Leica Camera AG
 14. Bedste forretningsidé
  Den særlige pris "Bedste forretningsidé" går til:
 15. LINTRA Solutions GmbH
  med projektet "Malteser TeamSuite 2.0 - Hjælpedatabase med SharePoint Online og Office 365 til referencekunden Malteser Business Service (SoCura GmbH)
 16. award innovation
  Vinderen af ​​innovationsprisen er:
 17. yQ-it GmbH
  … med projektet "Oprettelse af en industriløsning til kiropraktik og naturopatisk praksis som udvidelse og tilpasning af ERP-systemet SilvERP" for referencekunden Naturheilzentrum Seckenheim

En modstrategi for it-virksomhederne i mellemtiden er at ikke engang have en nøgle til kundernes data, som man kunne forråde. Således annoncerede Apple, at virksomheden ikke længere kunne håndtere adgangskodebeskyttelsen af ​​en iPhone- eller iPad-tablet fra det nye iOS 8-operativsystem. Dette betyder også, at der ikke længere er nogen teknisk mulighed for at udtrække indhold som fotos, beskeder eller e-mails fra enhederne på anmodning fra offentlige myndigheder. Google og Facebook er afhængige af vidtgående kryptering.

Amerikanske myndigheder har et problem med det. "Idéen om, at nogen ansøger om et datakabinet, der under ingen omstændigheder vil blive åbnet - inklusive en barnebortførelsessag og der er en retsafgørelse - giver mig ikke meget mening, " kritiserede FBI-direktør James Comey. Det amerikanske justitsministerium har derefter lagt pres på Apple med advarslen, på grund af den nye databeskyttelsespolitik vil en dag dø et barn, rapporterede "Wall Street Journal". "Vi kan ikke designe en nøgle, som kun de gode fyre kan bruge, " sagde Apples chefadvokat Bruce Sewell. (Dpa / tc)

 1. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  ”Det handler ikke længere om at spionere over nutiden, det handler om indsigt i fremtiden.” Dette er kernen i Prism Præsident Obama har ret i at sige, at de data, der er indsamlet af Prism, er ufarlige i sig selv Naturligvis skjuler dette ikke det faktum, at der kan opnås statistiske forudsigelser herfra, hvilket giver meget dybere, mere følsomme indsigt - hvis staten mistænker os, ikke for det, vi har gjort, men for det, vi forudsiger gennem big data i fremtiden, så truer vi med at miste en grundlæggende værdi, der går langt ud over den informative selvbestemmelse. "
 2. Dr. Dr. Gunter Dueck, forfatter og tidligere CTO hos IBM
  ”Jeg synes, NSA-usikkerhedsspørgsmålet er så enormt, at vi ikke ønsker at bekymre os om det, og heller ikke om vores evige liv, problemet er overmægtigt, vi er så små, vi er bange, vi er at tackle det, fordi det ville føre til en sindssygt stor frygt, og vi har mildest sagt frygt. "
 3. Oliver Peters, analytiker, Experton Group AG
  "I lang tid så det ud til, at administrerende direktører for de store tjenesteudbydere på Internettet roligt snarrede i deres skæbne og bekæmpede kampen mod NSA's mund kun i hemmelige domstole. […] Især i brancher, der har store mængder følsomme data fra At styre kunder ville være skadeligt for ry for at bruge en amerikansk tjenesteudbyder […] For tyske it-tjenesteudbydere er dette en mulighed for at promovere Tyskland som en placering og høje sikkerheds- og privatlivsstandarder. "
 4. Dr. Wieland Alge, General Manager, Barracuda Networks
  ”Efterspørgslen efter en tysk Google eller den offentligt finansierede native sky ville gøre gedehaven, fordi de fleste organisationer og mennesker næppe behøver at være bange for NSA, det er myndighederne og datahungrige institutioner i vores umiddelbare nærhed, der er i vores hænder Sandheden er, at der kun er en organisation, som vi fuldt ud kan stole på, kun en, der er interesseret i at beskytte vores egen privatliv og integritet og de data, vi er betroet - din egen organisation os til at tage passende skridt for at beskytte os selv, det er ikke kompliceret, men det kræver en klar vilje og omhu. "
 5. James Staten, analytiker, Forrester Research
  "Vi tror, ​​at de amerikanske skyudbydere vil tjene omkring 180 milliarder dollars mindre ved NSA-afsløringerne i 2016. … Det er naivt og farligt at tro, at NSA's handlinger er unikke - næsten enhver udviklet nation på planeten driver en lignende rekognoseringstjeneste […] F.eks. er der i Tyskland G10-Kommissionen, der kan overvåge telekommunikationsdata uden domstolsinstruktion. "
 6. Benedikt Heintel, IT-sikkerhedskonsulent, Altran
  "Skandalen over spionionsprogrammerne har bremset accepten af ​​outsourcet databehandling, især i USA og også i Tyskland, og har skabt mere skepsis." Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at tysk hemmelig service spionerer efter tyske it-tjenesteudbydere, men jeg kan ikke udelukke at udenlandske efterretningstjenester benytter sig af tyske virksomheder. "
 7. Viktor Mayer-Schönberger, professor i internetstyring og regulering
  "NSA drager fordel af sine dataanalyser, som den nu lægger vægt på, meget mindre end andre amerikanske sikkerhedsagenturer, som ingen i øjeblikket snakker om, især FBI's føderale politi og DEA-narkotikaforskerne […] NSA er en stærk fraktion, der anerkender, at det aggressive tempo for dataspionering på mellemlang sigt svækker USA som en informationsteknologi magt, især NSA selv. "
 8. Aladin Antic, CIO, KfH bestyrelse for dialyse og nyretransplantationer
  "En af lektionerne skal være, at datasikkerhed ikke engang findes tilfældigvis, et koncept på flere niveauer og oprettelse af kompetente organer eller en tilsvarende organisation er uundværlig. […] Generelt vil det inden for data, der er værdigt at beskytte i fremtiden, spille en rolle i fremtiden Adgangssikkerhed og risikojusterede opbevaringskoncepter bestemmer især succes for leverandører af it-tjenesteudbydere, herunder den software, der bruges, f.eks. Til kryptering, hvilket giver en reel mulighed for nationale udbydere.
 9. en navngivet it-officer i en større tysk onlineforsikring
  "Hos os behøver ingen at få deres sky-koncepter ud af skuffen for at præsentere dem for brættet. Han kan bortskaffe dem direkte i affaldskassen."