Anonim

Tysklands forbrugere er på tide til jul i forbrugerstemning. De ønsker at bruge 285 euro i gennemsnit på gaver. Det er tre euro mindre end i det foregående år, som markedsundersøgere fra Nürnberg GfK erklærede torsdag i Frankfurt. Ikke desto mindre kunne handelen se frem til en juleforretning i det mindste på det foregående års niveau, sagde GfK-ekspert Wolfgang Adlwarth: "Også i 2014 vil der være fulde indkøbsvogne ved juletid igen."

I henhold til GfK-beregninger kan detailhandlere regne med omkring 15 milliarder euro i salg i julegavebranchen - 1, 3 procent mindre end et år tidligere. Tallene er baseret på en undersøgelse blandt 4376 forbrugere i alderen 14 til 75 år.

spoods.de

Beskæftigelsesrekord, arbejdsløshed på tre år lav, flyvning til forbrug i lyset af globale kriser - i betragtning af denne blandede situation kunne antallet have været ret positivt. Adlwarth sagde, at da dataene blev indsamlet i slutningen af ​​oktober / begyndelsen af ​​november 2014, havde den generelle nyhedssituation været dyre.

I mellemtiden er forbrugernes appetit på større køb igen steget, hvilket viser det nylige GfK Consumer Climate Index. Forventningerne til fremtidig indkomst udviklede sig også positivt. De økonomiske udsigter vurderede imidlertid igen forbrugere mere skeptiske. Ikke desto mindre forventer GfK-forskere, at det samlede forbrugertillidsindeks for december vil stige 0, 2 point i forhold til den foregående måned til 8, 7 point.

Image
Foto: Printemps - Fotolia.com

I henhold til GfK-juleundersøgelsen ønsker ni ud af ti tyskere (91 procent) at give noget væk, oftest henvender de sig til bøger, legetøj og parfume. I mellemtiden bestiller hvert sekund (51 procent) mindst en gave via Internettet. "Onlinehandel vil drage endnu større fordel af julevirksomheden end detailhandel med mursten og mørtel, " sagde Adlwarth.

Postbank forventer online-salg på omkring ti milliarder euro i november og december. Det svarer til en god fjerdedel af det samlede årlige salg i online-forretningen. Parfumerier og boghandlerkæden Douglas, der er optimistisk med hensyn til julebranchen, understreger den voksende betydning af e-handel: CEO Henning Kreke sagde i regnskabsåret 2013/2014 (30.9.), At indtægterne på dette område er steget kraftigt og har nu været omkring en tiendedel af koncernens samlede forretning.

”Forbrugernes stemning kan håbes på en god feriesæson, ” kommenterede KfW-cheføkonom Jörg Zeuner. "Det skulle også lade mange mellemstore virksomheder trække vejret lidt i slutningen af ​​året." For 2015 er der imidlertid "meget mere begrundet tillid nødvendigt for at afslutte den tørre trylleform i investeringerne, " sagde Zeuner.

Image
Foto: Noerenberg-Shutterstock.com

GfK forbrugerekspert Rolf Bürkl er optimistisk for 2015: "I Tyskland peger skiltene på grønt for en god forbrugerøkonomi. Risikoen ligger i udlandet." (Dpa / tc)