Anonim

Den tyske internet-iværksætter Kim Dotcom forbliver i New Zealand for tiden i det store og hele. Auckland District Court, der siges at tilbageholde en 40-årig frihedsberøvet, udsatte sin dom torsdag. Høringen skulle fortsætte på fredag. Den ellers konstant tweetende dotcom kommenterede ikke først. Han fremsendte blot tweets til en journalist, der rapporterede om begrænsninger, som dommeren indførte for pressen.

Dotcom er i fri omsætning i New Zealand. Han blev midlertidigt arresteret i januar 2012 på en amerikansk andragende. Amerikanske anklagere beskylder Dotcom for at have vildledt internetbrugere med sin udvekslingsplatform Megaupload til krænkelse af ophavsret. Han havde dermed tjent millioner af overskud. De ønsker at bringe ham til retssag og kræve hans udlevering. Dotcom modstår det. Proceduren er planlagt til at starte i juni 2015.

spoods.de

Ifølge anklagemyndighederne har Dotcom overtrådt betingelserne, hvorpå han blev frigivet på det tidspunkt, rapporterede medierne. Anklagemyndighederne ønskede derfor at arrestere ham igen. Medierne fik ikke lov til at give detaljer. Retten havde allerede strammet betingelserne i sidste uge. Så Dotcom må ikke bruge en helikopter og ikke mere end 80 kilometer væk fra hans ejendom.

Dotcom har hidtil boet i New Zealand på en stor fod. Mange af hans luksusbiler og andre aktiver blev konfiskeret. Han hævder at være konkurs på grund af de høje juridiske gebyrer. I maj adskiller han sig fra sin kone Mona, der bor med sine fem børn på hans ejendom. (Dpa / tc)