Anonim

Dataene: At big data har et utal af forretningsmæssigt potentiale, understreges kun uden for it-kredse; CIO & Co. ved det alligevel. At dataene - især af personlig karakter - vekker begær hos hemmelige tjenester og forhandlere og forhandlere, er heller ikke overraskende. Ikke desto mindre har diskussionen om dette år været ret varm igen; Når alt kommer til alt blev misbrugsaspekter også offentlige af en kvalitet, som Bond-forfatteren Ian Fleming ikke behøvede at skamme sig over for tilsvarende roman-scenarier. - Ligesom i 2013 blev det meste af brændstoffet til offentlighedens spænding og det stadigt lyse fokus på komplekset af emner leveret af NSA eller dens eks-medarbejder, der nu bor i Moskva.

Tingene: De har nu alle små sendere eller sensorer samt IP-adresser og går til Internettet - fra køleskabet til bilen, fra halvfabrikata til produktionslinjen - og producerer endnu flere data.

Og dronerne? Bær snart på vegne af Amazon, Google, German Post og andre markedsaktører tingene rundt, men er selvfølgelig endda objekter på tingenes internet. Akkumulering af data, der nu også er geografisk relateret til enkeltpersoner, finder sin plads i de voksende datalager med handel og logistik.

spoods.de
 1. Lenovo fortsætter med at shoppe
  Med Lenovo-hovedkvarter i Raleigh, North Carolina og Beijing til stede, blev yderligere 2, 9 milliarder dollars samlet ind efter serveraftalen med IBM, og det tog den populære afrunding af produktporteføljen hos Motorola Mobility fra Google, hvor smartphonemærket var landet i 2012 (for mere end tolv milliarder dollars, forresten).
 2. XP-support slutter
  Mere end en ud af ti Windows-pc'er i Tyskland kørte stadig Windows XP i februar, har Statcounter talt. I april var det stadig tid: Microsoft ophørte med støtte til det konceptuelt forældede, men blandt sine brugere som stabilt operativsystem efter 13 år. Siden da har sikkerhedsopdateringer kun været tilgængelige på måder, der ikke er godkendt af Microsoft: enten ved at ændre registreringsdatabasen, som giver Microsoft-serverne en mere opdateret version eller som uofficielle servicepakker for nogle brugergrupper.
 3. Android på hjul
  Dæk er også i fokus for Open Automotive Alliance, grundlagt af Audi, GM, Google, Honda, Hyundai og NVIDIA. I juni var dette Google I / O-initiativ til Android på hjul vært for 29 nye medlemmer på Google I / O-udviklerkonferencen, hvoraf mere end halvdelen var bil- og deleproducenter.
 4. Amazon bliver mobil
  New Kid on the Block: Siden sommeren er Amazon på smartphonemarkedet, hvilket gør det til en konkurrent til Google, Apple, Blackberry og Microsoft / Nokia. Bezos Company Firhone bruger sit eget Android-baserede "Fire OS" operativsystem med et stærkt fokus på e-handelsfunktioner.
 5. Droner i brug
  Droner var næsten en megatrend i 2014: Bortset fra de ubemandede fly til militære og andre rekognoseringsformål handlede det om forskellige fjernstyrede eller selvkontrollerede køre- eller flydrenge: Amazon har nu været en testtilladelse for sine leveringsdroner, som angiveligt kan bære op til 2, 5 kg belastning ansøgte om på deres egne lokationer. Dernæst er Deutsche Post, der - som et pilotprojekt i koordinering med lufttrafikstyring - leverer medicin på øen Juist, for eksempel. Google dækker, men som skal teste fly i Australien. - Allerede i brug, omend i en satirisk rolle, er den østfrisiske øldrone.
 6. Amerikanske spillere kæmper tilbage
  Uden for USA er fortrolighed og privatliv opmærksomhed mere markant end på det førende it-marked. Det er hvad de siger, og det er hvad de store udbydere går efter. Som svar har store amerikanske spillere benyttet sig af et forsvar og har vundet domstolens ret til at offentliggøre antallet af klientkonti, de har haft til at oplyse til NSA: Yahoo 31.000, Microsoft 16.000, Google mindre end 10.000, Facebook 6.000. Apple og LinkedIn rapporterer hver især mindre end 249 dataforsendelser til NSA. Data fra europæiske Microsoft-kunder vil stadig ikke blive leveret til NSA, bekræftede Microsoft i september; mod en anden dom, du vil anke.
 7. SAP køber Concur
  Som en del af sit strategiske fokus på cloud computing har SAP foretaget en række erhvervelser, inklusive de største i sin historie i efteråret: Walldorfer ERP-giganten overtog det amerikanske baserede selskab Concur, der er specialiseret i rejseadministrationssoftware, for 6, 5 milliarder kreditfinansierede dollars. Allerede i april slukede SAP-feltglass, en udbyder af human resource management software til skyen.
 8. HP konverterer stort
  2014 begyndte for HP med annonceringen af ​​enorme jobnedskæringer (34.000 job overalt i verden) og resulterede i en total konvertering: Ved udgangen af ​​regnskabsåret 2015 er gruppen opdelt i to børsnoterede virksomheder, hver med mere end 50 milliarder dollars salg, ifølge en meddelelse i oktober: Hewlett-Packard Enterprise markedsfører infrastruktur og softwareløsninger under ledelse af Meg Whitman; Hos HP Inc. under Dion Weisler vil der være pc'er og printere i fremtiden.

Læs også:

IT-året 2014

2014 var året med data, ting og droner. Under disse tre hovedord kan mange af de intenst diskuterede it-emner klassificeres. Ud over det: en gennemgang af årets udvalgte begivenheder. Til stillingen

De bedste siger fra IT-året 2014

Overraskende, ufrivilligt sjovt, upassende, bare pinligt eller endda passende, prisværdigt og godt sagt - IT-året var fyldt med citater og citater fra fremtrædende erhvervsmæssige storheder og "eksperter" fra andre brancher. Her er de bedste

Tabletfavoritterne for teknologiredaktionen

Selvom markedsundersøgere forudser en stagnation af tabletmarkedet for 2014, er de små enheder sandsynligvis blandt de mest populære julegaver igen. Redaktørerne af vores tekniske team præsenterer deres personlige favoritter og giver beslutningsstøtte. Til stillingen

Teknologiditorens favoritter af smartphone

Hvert år er smartphones blandt de mest populære julegaver. Redaktørerne af vores tekniske team præsenterer deres personlige favoritter og giver beslutningsstøtte. Til stillingen

Hvad CW-læsere og redaktører ønsker

Adventssæsonen er begyndt, de indre byer er fulde og julen nærmer sig med store trin. Hvad CW-læsere og redaktører gerne vil finde under juletræet, skal du læse her.