Anonim

Markedsundersøgere forventer en dyb nedgang i væksten i tabletcomputerbranchen. Salget stiger kun i år med 7, 2 procent, forudsagde analyseselskabet IDC. I det foregående år var markedet vokset med mere end 50 procent.

IDC vurderer, at det vil være det første år med faldende salg af Apples iPad siden lanceringen i 2010. Apple havde genoplivet med iPad den tidligere troede døde tabletkategori. Ifølge markedsundersøgere graver smartphones i stigende grad vandet fra de større enheder. Derudover udvekslede tabletbrugere deres enheder sjældnere end forventet. Apples administrerende direktør Tim Cook gentog for nylig, at han tror på kategorien og salget vil stige igen. Gruppen ønsker blandt andet at bringe sine iPads ind i virksomheder, også ved hjælp af sin samarbejdspartner IBM.

IBM soll Apple neue Enterprise-Tablet-Kunden bringen.
IBM bør bringe Apple nye firmatabletkunder.
Foto:

Situationen i den faldende pc-forretning ser IDC imidlertid lidt mindre dystre ud end før. Ifølge data fra tirsdag forventer analyseselskabet IDC et fald i salget på 2, 7 procent for det indeværende år i stedet for de foregående 3, 7 procent. I overensstemmelse hermed tabte markedet kun 0, 5 procent i tredje kvartal.

spoods.de

Forbedringen er primært drevet af udviklede markeder, hvor erhvervslivet i Vesteuropa og Japan er bedre end forventet, sagde IDC. En af grundene til gendannelsen er stadig, at Microsoft ophørte med support til det gamle pc-operativsystem Windows XP i foråret. Eksperterne ser imidlertid kun en halmbrand: Salget på de udviklede markeder ville falde fra næsten 143 milliarder personlige computere i år til 130 millioner i 2015.

I Asien påvirker interessen for smartphones og tablets også tydeligvis PC-salget. I det kommende år vil faldet imidlertid aftage der. På verdensplan forventer IDC 306, 7 millioner pc'er solgt i 2014 og næsten 292 millioner i det kommende år. Sidste år faldt pc-salget på verdensplan med ca. ti procent. (Dpa / tc)