Anonim

Den kontroversielle transporttjenestemægler Uber får professionel hjælp til at få hans privatlivspolitik officielt kontrolleret. Et hold ledet af fortrolighedsadvokat Harriet Pearson fra advokatfirmaet Hogan Lovells skulle se nærmere på virksomhedens politikker, sagde virksomheden. Pearsons forslag skal derefter implementeres for at sikre Ubers ledelse inden for privatlivets fred og datasikkerhed. Opstarten var blevet undersøgt meget i denne uge, efter at det blev afsløret, at kundedata var frit tilgængelige i flere tilfælde.

Bare en dag før havde nye problemer ramt Uber. Den kendte forfatter, moderator og politiker Al Franken kom med i debatten. I et brev til Uber-direktør Travis Kalanick (PDF-link) stillede Franken, der også sidder i den amerikanske delstat Minnesota i det amerikanske senat og formand for retsudvalget, ti spørgsmål. I den spørger han for eksempel oplysninger om, hvordan Uber håndterer data fra sine kunder. Som en "Buzzfeed" reporter for nylig rapporterede, havde øverste manager Emil Michael vist hende et bord under et besøg med data om hendes Uber-forlystelser, der var blevet indsamlet uden hendes samtykke.

spoods.de

I sit første spørgsmål behandler Al Franken også de nylige påstande. I en angiveligt fortrolig samtale havde Michael tænkt højt på at undersøge kritiske journalisters private liv for beskidte detaljer for at presse dem. Han overvejede ærligt at ansætte specialister for en million dollars for at finde noget. Al Franken krævede specifik information om konsekvenserne af denne hændelse i Uber. Indtil videre havde Kalanick ikke kommenteret, fortsætter Michael sit indlæg. (Dpa / tc)