Anonim

Det lyder faktisk ganske retfærdigt: der bor sundere, får fordele, når det kommer til sundheds- eller livsforsikring. Men hvordan måler man det sunde liv som forsikring? Analoge metoder som frimærkebøger er fra i går. I dag kan flere og flere sensorer levere nøjagtige data om en kunde. Branchen mistænker en ændring i forretningsmodeller. Så Generali ønsker at falde tilbage i livs- og sundhedsforsikringen i fremtiden på fitnessdata, rapporteret i slutningen af ​​sidste uge, "Süddeutsche Zeitung". Forbrugeradvokater er ikke generet af de nye muligheder.

Sådan ser fremtiden ud: Antag, at du gik på jogging eller cykler i dag, din hjerterytme, blodtryk og blodsukker er top, og i stedet for en fest gik du tidligt i seng. Software hos forsikringsselskabet ser dette som et godt udgangspunkt for at forblive sund i lang tid. Så der er en rabat på forsikringssatsen - eller måske præmier på en point-konto. Hvis du i stedet er doven i sofaen, er det værre. Modellen er ikke engang ny: I bilforsikring er der allerede gradvis enheder i hverdagen, som skal tilpasse forsikringssatsen til kørestilen.

spoods.de

Enheder, hvorfra sundhedsoplysninger kan trækkes, der er mere og mere. Markedsundersøgere estimerer, at der hvert år sælges omkring 70 millioner forskellige "fitness trackers". Armbåndene, der tæller brugerens fodspor, startede for et par år siden og var den bedst sælgende kategori med omkring 30 millioner enheder sidste år, ifølge analytikervirksomheden Gartner.

Nye armbåndsmodeller fra branche-pionerer som Fitbit eller Jawbone absorberer også hjerteslaget døgnet rundt. Det vigtigste er, at computerur i øjeblikket er i opsving, hvilket giver endnu mere sundhedsoplysninger. For eksempel byggede Apple allerede i starten af ​​sit ur, der blev annonceret tidligt næste år, HealthKit-platformen med siloer til alle slags data, fra blodsukkerniveau og kolesterol til iltmætning. Apple understreger, at informationen gemmes der sikkert - men en kunde kan altid beslutte at åbne en udbyders adgang.

Google arbejder på sin egen platform Google Fit og grundlæggerne af internetgruppen, Larry Page og Sergey Brin, har længe været begejstret for, hvor meget den - anonyme - evaluering af sundhedsdata kunne fremme kampen mod sygdom og død. Men selv med så meget følsomme oplysninger er bekymringen for privatlivets fred særlig stor.

 1. LOOX fitnessplanlægger
  LOOX Fitness Planner er tilgængelig gratis i Apple App Store og inkluderer ikke reklame.
 2. LOOX Fitness Planner II
  For nylig er der den såkaldte træningsanalyse for den aktuelle version.
 3. LOOX Fitness Planner III
  LOOX Fitness Planner-appen gør en forskel i fordelingen af ​​planer mellem mænd og kvinder. Dette er meget nyttigt, fordi de fleste kvinder sandsynligvis mindre ønsker at træne deres hals og få mænd deres røv.
 4. LOOX Fitness Planner IV
  En række spørgsmål tydeliggør personlige mål
 5. LOOX Fitness Planner V
  Disse undersøgelser sikrer, at ingen får en plan, der ikke passer dem.
 6. LOOX Fitness Planner VI
  Når du derefter foreslår konkrete planer, kan du vælge den rigtige plan: Planerne er forskellige i deres vanskelighedsniveau og antallet af træningsdage pr. Uge.
 7. LOOX Fitness Planner VII
  Så en af ​​disse planer kunne se detaljeret ud da.
 8. LOOX Fitness Planner VIII
  Denne meddelelse vises, når du har besluttet en plan og aktiveret den
 9. LOOX fitnessplanlægger XVI
  Hvis du er færdig med en plan, kan du vælge din nabo. Valg er mere end nok.
 10. LOOX Fitness Planner IX
  I enkle øvelser er der et billede og en skriftlig forklaring, samt information om, hvilken del af musklerne du træner med den.
 11. LOOX Fitness Planner X
  Mere vanskelige øvelser præsenteres i en video, så du kan forstå og udføre dem korrekt.
 12. LOOX fitnessplanlægger XI
  Hvis brugeren ikke træner samvittighedsfuldt, advarer LOOX Fitness Planner-appen ham.
 13. LOOX Fitness Planner XII
  De, der samvittighedsfuldt fortsætter deres træning vil blive rost af appen.
 14. LOOX fitnessplanlægger XIII
  Under "Min aktive plan" er der et overblik, der viser, hvor mange procent af træningen, der allerede er afsluttet.
 15. LOOX fitnessplanlægger XIV
  Hovedmenuen i LOOX Fitness Planner er kort og kortfattet.
 16. LOOX Fitness Planner XV
  Analysen af ​​træningsugerne viser, i hvilken udstrækning den nuværende plan allerede er opfyldt.
 17. Nike + løb
  Dette er Nikes egen fitness-app: Nike + Kører i Apple App Store
 18. Nike + Running II
  Det faktum, at Nike-appen trimmer deres brugere stort set på ydeevne, er allerede tydeligt i hovedmenuen. Ud over kategorien Udfordringer er der også et punkt kaldet Coach.
 19. Nike + Running III
  Løbet er let at starte med at trykke på "Kør" i øverste højre hjørne. Derefter tæller en anden tæller ned og inden for få sekunder starter kørslen.
 20. Nike + Running IV
  Du kan også sætte pausen på pause, hvis du f.eks. Skal binde skolisserne i kort tid eller møde nogen i parken, som du kender.
 21. Nike + Running V
  I indstillingerne er nogle meget nyttige funktioner, f.eks. Kan du ændre tiden for nedtællingen. Også at kørslen er sat på pause, så snart et opkald kommer ind, er meget nyttigt. Det er ikke sjovt at køre i telefonen, ikke for at redde statistikkerne.
 22. Nike + løb VI
  Praktisk er også den lås, der kan indstilles i starten af ​​kørslen. Desværre sker det i mange andre apps, at smartphonen bliver uafhængig i joggebukserne og afslutter kørslen uautoriseret eller ringer til og med kendt.
 23. Nike + løb VII
  De, der ønsker at blive påmindet om at løbe eller købe nye sko, efter at de ældste er slidt ud, kan også stole på Nike + Running-appen.
 24. Nike + Running VIII
  Hvis du ikke bare vil starte spontant, men ønsker at sætte visse mål, kan du også vælge en afstand og få den trænet af appens interne coach.
 25. Nike + Running IX
  Hvis brugeren ændrer sin konto til "social", kan han blive fundet og udfordret af venner. Heldigvis kan du bare gå for dig selv.
 26. Nike + Running X
  Ligesom Runtastic har Nike + Running også en farverig underinddeling af banen i forskellige hastigheder. Nyt her er funktionen, som du kan mærke hans sko på flugt, og appen beregner derefter, hvor mange miles du allerede har gået med disse sko
 27. Nike + Running XI
  Under punktet "Aktivitet" optages og gemmes alle kørsler.
 28. Nike + Running XII
  Nederst på hjemmesiden sammenligner Nike-appen den aktuelle ydelse med den, du tidligere har leveret. Så du ser med det samme, om du har forbedret det eller ej.
 29. Nike + Running XIII
  I den app-interne butik udbydes Nike run tøj af alle slags til salg. Så Nike sørger for, at du ikke bruger den gratis Nike + Running-app - og derefter køber tøjet i slutningen af ​​konkurrencen.
 30. Runtastic
  Den Runtastic-app i Apple App Store: Navnet på denne app er sammensat af de engelske ord "run" og "fantastisk".
 31. Runtastic II
  Hvis du har brug for noget lignende? Hos Runtastic kan du juble over live under løbet af dine egne venner på Facebook …
 32. Runtastic III
  Sådan ser hjemmesiden til Runtastic-appen ud: Umiddelbart klar til første kørsel uden behov for yderligere forindstillinger. Hvis du aktiverer din GPS, finder appen den på det aktuelle sted
 33. Runtastic IV
  Efter kørslen kan der tages et foto af løbsporet. Stemningen under løbet, vejens art samt den aktuelle temperatur spørges også. Disse spørgsmål behøver dog ikke nødvendigvis besvares.
 34. Runtastic V
  Hvis du havde et fantastisk løb, kan du også sende dette på Facebook eller tweet for at prale lidt. Forfatteren foretrækker at holde sin korte og ikke særlig imponerende prøvekørsel for sig selv.
 35. Runtastic VI
  Runtastic beregner både gennemsnits- og maksimalhastighed såvel som mange andre interessante data om kørslen.
 36. Runtastic VII
  For nogle værdier skal Pro-versionen købes. Evalueringen af ​​den maksimale højde er for eksempel ikke forgæves.
 37. Runtastic VIII
  Selvom annonceblokken i den gratis Runtastic-app er ret diskret, forsvinder den kun ved at købe Pro-versionen
 38. Runtastic IX
  En oversigt over alle tidligere kørsler er tilgængelig under punktet "Statistik".
 39. Runtastic X
  Meget nyttig er visningen af ​​det farvede spor på Runtastic: Grønt betyder, at du gik relativt langsomt sammenlignet med gennemsnitshastigheden og rød relativt hurtigt. Så du kan se på hvilken del af banen du skal få en tand næste gang
 40. Fitbit
  Sådan præsenterer Fitbit sig selv i Apple App Store.
 41. Fitbit II
  Fitbit-appen er slående smuk.
 42. Fitbit III
  En mangel ved appen er, at du ikke kan logge ind via Facebook. Det er muligt i Windows-desktopversionen. Forfatteren var nødt til at registrere igen til appen på trods af data, der allerede er registreret i Fitbit, og mistede de data, hun allerede havde overført via sin Facebook-applikation.
 43. Fitbit IV
  I øjeblikket er der Fitbit One, Fitbit Zip og Fitbit Flex at købe. Det sidstnævnte havde vi i testen. Det måler antallet af trin, der tages dagligt, afstanden i kilometer, de aktive minutter og de forbrændte kalorier.
 44. Fitbit V
  Søvnrytme, væskeindtagelse og madindtag kan også dokumenteres i Fitbit-appen. Især for mennesker, der vil tabe sig, er denne app meget speciel.
 45. Fitbit VI
  Med mange grafik og diagrammer kan du visualisere de personlige fremskridt i Fitbit-appen.
 46. Fitbit VII
  Øverst til venstre kan du vælge, hvilket underområde, der skal vises som en grafik. Nedenfor er tidsintervallet, dvs. en dag, en uge osv.
 47. Fitbit VIII
  I indstillingerne kan den såkaldte lydløs alarm indstilles. Dette vågner eller minder brugeren til enhver tid ved at trackeren vibrerer lydløst på håndleddet. Bare for at vågne er lydløs alarm meget mere behagelig end en høj alarmlyd, men lige så effektiv. Funktionen "Synkroniser nu" mangler stadig i Android-versionen. Med iOS findes de allerede. Hun er meget praktisk.
 48. Fitbit IX
  I indstillingerne kan du ændre det personlige hovedmål. Efter at have nået hovedmålet vibrerer Fitbit-trackeren på armen, og man ved det også undervejs, uden at have en Smartphone i hånden, at man har nået sit dags mål.
 49. Fitbit X
  I kolonnen "Konto" kan nye Fitbit-enheder tilføjes. Dette forenkler overgangen fra en Fitbit-tracker til en ny i høj grad.
 50. Fitbit XI
  Hvis brugerens daglige mål sat af Fitbit er for høje eller for lave, kan han når som helst ændre dem under punktet "Destinationer".
 51. Fitbit XII
  Hvis du vil registrere din søvn, kan du enten aktivere den direkte på din tracker eller manuelt i appen. Fitbit tracker måler derefter hvor rolig eller urolig søvnen var, og hvor ofte du vågnede.
 52. Fitbit XIII
  Under varen ernæring måles den daglige kaloribalance.
 53. Fitbit XIV
  Hvad er meget bedre med iOS Fitbit-appen end med Android-versionen: iOS fremsætter, så snart du indtaster et brev, forslag til, hvad mad der kan menes. Alt hvad du skal gøre er at klikke på det, og du har det i biblioteket, inklusive kilokalorier. Android-brugere tæller dog omhyggeligt hver mad med kalorieindhold sig, i det mindste med den tyske maddatabase. Så snart passerer ønsket om kaloritælling.
 54. Fitbit XV
  For aldrig at miste oversigt over, hvad du har spist i løbet af dagen, og hvor meget du stadig kan spise, for ikke at stige, skal du regelmæssigt tjekke "Ernæring" -posten i instrumentbrættet.
 55. Abdominal træning
  Sådan ser appen "Daily Abdominal Training" ud i Apple App Store.
 56. Mavetræning II
  Træningstiden kan være fem, otte eller ti minutter. I den gratis version af appen er annoncering i bunden af ​​skærmen en smule irriterende.
 57. Mavetræning III
  For hver øvelse er der en forklarende video såvel som informationen, hvilken muskel, der i øjeblikket trænes.
 58. Mavetræning IV
  I indstillingerne kan du aktivere beregningen af ​​de forbrændte kalorier.
 59. Mavetræning V
  Det anbefales at købe den fulde version, fordi annoncering i denne app er mere end irriterende.
 60. Mavetræning VI
  Øverst til venstre vises det antal sekunder, der skal tages for at gennemføre denne øvelse. Øverst til højre er rækkefølgen af ​​øvelserne, i dette tilfælde ville det være øvelse tre ud af ti.
 61. Mavetræning VII
  Antallet af forskellige "Daily Training" -apps er stort. For kvinder er der den daglige rumpetræning også som en gratis eller fuld version. Men også ben, arme og cardio kan trænes med "Daily Training" -Aps.

"Med apps, der er så detaljerede, som giver detaljerede oplysninger om fysisk aktivitet, ernæring eller lignende, ser vi et stort potentiale for overvågning, " advarer Ilona Köster-Steinebach fra det tyske forbrugerforbund. Faren: Folk, der er afhængige af lave bidrag, kan bøje sig for at få selv en billig sundhedsforsikring. I sidste ende handler det om tjenester af almen interesse, og tjenester af almen interesse skal ikke være betinget af at afsløre data om dig, som du ikke ønsker at afsløre. "

At emnet er delikat, har også anerkendt alliancen. De vil ikke bruge data på smartphones, apps, briller og ure til at kontrollere mængden af ​​forsikringspræmier eller til at oprette sundheds- eller risikoprofiler, siger lederen af ​​Allianz Private Health Insurance, Birgit König. "Disse data er yderst følsomme og værdige til beskyttelse."

 1. Mavetræning
  Dette er appen "Daglig abdominal træning" i Google Play Store.
 2. Mavetræning II
  En træningstid på fem, otte eller ti minutter kan vælges. Annonceringsblokken i bunden af ​​skærmen forstyrrer den gratis version af denne app.
 3. Mavetræning III
  Hver øvelse omdannes til en forklarende video af en sporty kvinde. Nogle nyttige instruktioner er tilgængelige i nøgleord og på engelsk direkte under videoen.
 4. Mavetræning IV
  Da reklamer i appen er mere end irriterende, bruges pennies til den fulde version godt.
 5. Mavetræning V
  Øverst til venstre er antallet af resterende sekunder, øverst til højre vises antallet af resterende øvelser.
 6. Mavetræning VI
  Der er mange "Daily Training" apps: for eksempel den daglige rumpetræning, men også arme og ben kan bringes i form med apps "Daily Training".
 7. Fitbit I
  Sådan ser Fitbit-appen ud i Google Play Store.
 8. Fitbit II
  Grænsefladen til Fitbit-appen er kærligt designet.
 9. Fitbit III
  Så smuk som appen ser ud ved første øjekast, er den stadig ikke perfekt: Selvom du kan logge ind på Windows-desktopversionen via Facebook, fungerer det ikke i appen. Så enhver, der har udfyldt sin konto via Facebook-login med fitnessdata, mister alle data til appen, fordi du skal tilmelde dig der igen med din egen e-mail-adresse.
 10. Fitbit IV
  Fitbit har i øjeblikket tre modeller på markedet: Fitbit Flex, Fitbit One og Fitbit Zip. Vi testede Fitbit Flex. Det registrerer de daglige skridt, der er taget, afstanden i kilometer, de aktive minutter og de forbrændte kalorier.
 11. Fitbit V
  De, der drikker for lidt, spiser for meget eller sover dårligt, kan løse disse problemer med Fitbit-appen: søvnmønstre, væskeindtagelse og madindtag kan alle registreres i Fitbit-appen.
 12. Fitbit VI
  Personlig fremgang vises i diagrammer i Fitbit-appen.
 13. Fitbit VII
  Den gratis version af Fitbit-appen viser trin, forbrændte kalorier, afstand og meget aktive minutter. For nogle andre evalueringer skal den fulde version købes.
 14. Fitbit VIII
  En meget praktisk funktion findes i indstillingerne. Hun kalder sig selv "stille alarm" og vækker sin bruger på et selvudvalgt tidspunkt. Dette sker gennem en næsten lydløs vibration på håndleddet, udløst af Fitbit tracker. Dette er meget mere behageligt for støjfølsomme mennesker end at blive vågnet op af en høj alarm, der ringer. Knappen "Synkroniser nu" mangler stadig i Android-versionen af ​​Fitbit. Med iOS findes denne meget handy og tidsbesparende funktion allerede.
 15. Fitbit IX
  Tilføjelse af nye enheder er muligt i appen. Så skiftet fra en Fitbit tracker til den næste sker på kort tid.
 16. Fitbit X
  For at aktivere optagelsen af ​​søvnloggen er der to muligheder: Enten starter du den manuelt via app, eller så aktiverer brugeren den direkte på sin tracker.
 17. Fitbit XI
  Det, der er mindre behageligt med Android-versionen af ​​Fitbit, er, at du som Android-bruger skal indtaste ethvert mad- og kalorienummer selv, i det mindste hvis du bruger den tyske maddatabase. Senest efter den tredje mad opgiver du det, fordi indsatsen simpelthen er for stor.
 18. Fitbit XII
  De fødevarer, der er blevet brugt for nylig eller hyppigst, huskes af Fitbit's smarte app.
 19. Runtastic jeg
  Sådan præsenterer appen Runtastic sig i Google Play Store.
 20. Runtastic II
  Hvis du har brug for en masse motivation udefra, men du ikke altid kan tage dine venner med dig til jogging, kan du bare juble for det på Facebook under dit løb.
 21. Runtastic III
  Bliv klar, gå! Uden lange forudindstillinger kan du starte straks med kørslen.
 22. Runtastic IV
  Hvis du vil, kan du tage et foto af løbsporet eller specificere den aktuelle stemning for at tilpasse løbet. Selvfølgelig kan du også gemme det.
 23. Runtastic V
  Runtastic beregner blandt andet løbets gennemsnitlige og maksimale hastighed.
 24. Runtastic VI
  Ikke alle værdier er gratis tilgængelige på Runtastic: de maksimale højdemålere vises kun, når du har købt Pro-versionen. Dette gælder også væskebehovet, der er steget med så mange milliliter efter kørslen.
 25. Runtastic VII
  Hvor mange kilometer du i løbet af denne måned har samlet med Runtastic, kan du se i løbet af det store antal på den øverste del af displayet.
 26. Runtastic VIII
  Under overskriften kursus er der også en oversigt over alle allerede afsluttede kørsler.
 27. Runtastic IX
  Runtastic er mere end bare en kørende app: du kan også dokumentere forskellige træningspass på den.
 28. Runtastic X
  Hovedmenuen er relativt omfattende og pænt designet.
 29. Runtastic XI
  Hvis du er parat til at betale lidt ekstra, kan du bruge køb i appen til at oprette yderligere træningsplaner, såsom den perfekte bikinifigur eller halvmaratonløb.
 30. Runtastic XII
  Unik for Runtastic er den såkaldte historieløb. For en knap euro kan du købe videoer, der motiverer, rører, slapper af og underholder.
 31. Nike + Løb I
  Sådan ser den gratis Nike + Running-app ud i Google Play Store.
 32. Nike + Running II
  I hovedmenuen vises allerede karakteren af ​​den meget konkurrencedygtige app: Ud over kategorien Udfordringer er der også et punkt kaldet Coach.
 33. Nike + Running III
  Hvis du trykker på det aktuelle tal øverst til højre, starter dit eget løb inden for et par sekunder.
 34. Nike + Running IV
  Det er muligt at stoppe løbet, f.eks. Hvis du skal binde dine sko eller byde en ven velkommen.
 35. Nike + Running V
  Enhver, der ønsker at sætte høje mål, kan trænes af den app-interne coach, indtil de er nået.
 36. Nike + løb VI
  Udfordringer kan planlægges omhyggeligt: ​​Appen spørger arrangøren, der får lov til at deltage, hvor lang tid det skal tage, hvilken rute der skal køres, og hvad navnet på denne begivenhed kan være.
 37. Nike + løb VII
  Den Runtastic-app deler ruten i forskellige hastigheder. I grønne områder har du været ret langsom, med rødt temmelig hurtigt. Gule områder svarer stort set til gennemsnitshastigheden.
 38. Nike + Running VIII
  Elementet "Aktivitet" giver en oversigt over alle allerede afsluttede kørsler.
 39. Nike + Running IX
  Hvis du ikke selv ønsker at beregne din fremgang eller regression, kan du stole på appen. På startsiden beregner hun det uopfordrede for brugeren.
 40. Nike + Running X
  De, der bryder deres sko, mens de løber, kan løse problemet så hurtigt som aldrig før: Selv i appen tilbyder butikken en række nye sportstøj.
 41. LOOX fitnessplanlægger I
  Dette er LOOX Fitness Planner i Google Play Store.
 42. LOOX Fitness Planner II
  LOOX Fitness Planner-appen tilbyder forskellige fitnessplaner for mænd og kvinder. De er tilpasset de mest forskellige behov hos kønnene.
 43. LOOX Fitness Planner III
  Individuelle fitnessmål bringes til LOOX gennem nogle spørgsmål. Denne undersøgelse garanterer, at alle får nøjagtigt den plan, der passer ham personligt.
 44. LOOX Fitness Planner IV
  Her kan du vælge de rigtige planer: De adskiller sig efter deres forskellige antal træningsdage om ugen såvel som deres vanskelighedsgrad.
 45. LOOX Fitness Planner V
  Det smukke ved LOOX er, at du altid kan kontrollere, hvilken del af dine muskler der trænes. Hvis der er noget, du ikke ønsker at gøre, kan du springe øvelsen over.
 46. LOOX Fitness Planner VI
  For nogle øvelser er der ikke kun skriftlige forklaringer, men også korte videoer. Dette er normalt mere vanskelige øvelser.
 47. LOOX Fitness Planner VII
  LOOX evaluerer til hvilken procentdel træningen allerede er afsluttet.
 48. LOOX Fitness Planner VIII
  Hovedmenuen i LOOX Fitness Planner holdes meget klar med kun to punkter.
 49. LOOX Fitness Planner IX
  Når du er færdig med en fitnessplan, kan du kigge efter en ny. Med det store antal planer keder brugeren sig aldrig i denne app.

Men hvis sådanne oplysninger først er tilgængelige i store mængder, hvor længe vil det være muligt for forsikringskunder og ansatte at blive forhindret i at lade dem arbejde? Selvom deltagelse i sådanne programmer bør være eksplicit frivillig - forventer eksperter socialt og erhvervsmæssigt pres. Forskellige virksomheder som olieselskabet BP bruger allerede programmer, der belønner medarbejderne for mere bevægelse. Gartner-analytikeren Angela McIntyre forventer, at hver fjerde fitness-tracker distribueres af arbejdsgivere, forsikringsselskaber eller sportsstudier om fire år. Amerikanske eksperter vurderer, at 50 millioner amerikanere er påvirket af deres arbejdsgiveres fitnessprogrammer.

Tekniske fremskridt gør det muligt: ​​"Digital information kan verificeres til meget lave omkostninger, " understregede den amerikanske forsker Scott Peppet i en videnskabelig artikel og forudsagde i 2011 en hurtig spredning af forretningsmodeller med sundhedssensorer før (PDF-link), Han forestillede sig en fremtid der med "digitale dossierer", der kunne indeholde dybdegående private oplysninger om sundhed eller arbejdsliv. Selv at nægte adgang til disse data "at nægte banken, kreditkortselskabet, forsikringen eller en potentiel arbejdsgiver kunne give indtryk af, at du har noget at skjule, " advarede Peppet. (Dpa / tc)