Anonim

Den voksende cyberkriminalitet udgør flere og flere problemer for politiet. "Lampen, som vi prøver at bringe lys ud i mørket med, er svagere, " sagde BKA-afdelingsleder for organiseret kriminalitet, Sabine Vogt, torsdag på et ekspertmøde i Mainz. "Det er allerede gået ud nogle steder."

Cyberkriminalitet som en del af organiseret kriminalitet (PDF-link) er en realitet, sagde Vogt. For 2013 forventer Center for Strategic and International Studies 575 milliarder dollars (svarende til ca. 460 milliarder euro) skade over hele verden. Det svarer omtrent til bruttonationalproduktet i Sverige 2013. Eksperten krævede tilstrækkelige lovlige muligheder for online-søgninger.

Udvalget af kriminalitet på nettet er stort ifølge Europol: kreditkortsvindel, narkotikahandel og våbenhandel, seksuel udnyttelse af børn, ekstremisme, terrorisme, spionage.

"Online kan virkelig være enhver cyberkriminalitet, " klagede Troels Oerting - han er leder af Det Europæiske Cyberkriminalitetscenter ved Europol Politidepartement. Gjerningsmændene er vanskelige at retsforfølge. Kun fire procent af webstederne er optaget. I dag kunne mange computere overalt manipuleres på én gang, såsom kreditkortsvindel. "Der er ingen online-patrulje." Med mere forsigtighed kan beskyttelse og hjælp fra alle stater cyberkriminalitet men håndtere.

spoods.de reklame

Med XDR mod cyberkriminelle - hvordan det fungerer!

Mit XDR gegen Cyber-Kriminelle – so geht’s! - Foto: Joyseulay - shutterstock.com

Hvordan it-ledere forbedrer beskyttelsen af ​​deres forretning med tilføjelse af detektion og respons, demonstreres af denne live webcast.

Tilmeld dig nu!

Et voksende problem efter BKA's og kriminelle rockerbands mening fra Tyskland, der spreder sig globalt: "Rocker-kriminalitet eksporteres fra Tyskland, " sagde BKA-afdelingsleder Vogt. Udvidelsen vedrører Afrika, Asien og Sydamerika. Siden 1983 er 31 rockerklubber forbudt i Tyskland. De fire største grupper har i øjeblikket omkring 10.000 medlemmer. BKA undersøger også forbindelsen mellem rockergrupper og ekstremisme.

Økonomisk kriminalitet øges også og har enorme konsekvenser: Mængden af ​​skader inklusive skatte- og toldovertrædelser og hvidvaskning af penge i 2013 var i Tyskland til over 640 millioner euro, sagde BKA-eksperten. Hastigheden, de finansielle instrumenter og de verdensomspændende "kaskaderende" transaktioner gjorde retshåndhævelse vanskelig. Derudover efterlader den internationale juridiske bistand meget at ønske: "Vi vil ikke følge dig." I øjeblikket testes en petabyte af data, svarende til 400 millioner mapper med 500 ark hver. (Dpa / tc)