Anonim
Image
Foto: Oracle

Med et rekordstort deltagelse åbnede den tyske Oracle User Group (DOAG) sin årlige konference i år fra 18. til 20. november. Mere end 2000 besøgende kom til Nürnberg i år for at udveksle deres oplevelser på tre dage og i omkring 450 specialforedrag.

Oracle's Solaris-hovedudvikler Markus Flierl fløj ind fra Silcon Valley for at præsentere de nyeste planer og funktioner for serveroperativsystemet til de lokale brugere samt for at kommunikere nyheder fra hovedkontoret. Fratræden af ​​Oracle CEO og grundlægger Larry Ellison som CEO gjorde ikke noget, Flierl gjorde snarere detaljeret integrationen af ​​Solaris, Oracle database og hardware om emnet af hans åbningsforedrag.

Integration af hardware, database og operativsystem

"Hvorfor overtog Apple en chipproducent, " bad Flierl publikum om at præsentere svaret med det samme: "Fordi med integrationen af ​​software og hardwarefunktioner såsom fingeraftryksscanning er det muligt."

 1. En rejse gennem Oracle-historien
  Oracle er værket af Ellison, og det passer sammen med den ambitiøse og karismatiske grundlægger, at han professionaliserer sin sejlhobby. Med succes: Holdet vandt America's Cup 2013.
 2. Oktober 2015: First Oracle Sparc kommer ud
  På OpenWorld-kundekonferencen introducerer Larry Ellison M7, den første Sparc-CPU, der blev fuldstændigt designet og bygget under Oracle's regi. Med sikkerhedsfunktioner, der er bygget specielt til processoren og dybt forankret i hardware, sigter leverandøren at forbedre sikkerheden i applikationer og data, især i skymiljøer.
 3. Februar 2015: Ny Tysklands chef
  Frank Obermeier bliver den nye countryleder for Oracle i Tyskland. Obermeier kommer fra Hewlett-Packard og erstatter Jürgen Kunz, der i fremtiden som Senior Vice President Northern Europe vil være ansvarlig for Oracle's forretning i Nordeuropa.
 4. September 2014: Ellisons smell
  Efter 37 år ved roret for Oracle annoncerede Larry Ellison overraskende sin fratræden som CEO. 70-åringen opkaldte ikke grunde, men Ellison ønsker stadig at fungere som CTO for virksomheden. De tidligere deputerede Mark Hurd og Safra Catz skulle overtage som roret. På samme tid annoncerede Oracle aktietilbagekøb over 13 milliarder dollars.
 5. 2011: Investering i cloud computing
  Har Larry Ellison mistet næsen på grund af vellykkede teknologier? Ved udgangen af ​​2011 havde Oracle købt cloud CRM-udbyderen RightNow Technologies for 1, 5 milliarder dollars, men sammenlignet med mere smidige konkurrenter som Salesforce, hænger virksomheden ud af Redwood Shores.
  "Computerwoche" skriver: "Efter at grundlægger og administrerende direktør Lawrence" Larry "Ellison lige havde spottet om IT-skyen for et par år siden og afskediget det hele som en hurtig-hype, må han i dag se, at han ikke mister forbindelsen." Konkurrent SAP havde i 2011 for 3, 4 milliarder dollars, integrerede cloud HR-udbyderen Successfactors. Oracle gled til 1, 9 mia. Dollars ved overtagelsen af ​​Successfactors-konkurrent Taleo.
 6. 2010: Mark Hurd flytter fra HP til Oracle
  Bare en måned efter hans uhyggelige afgang som administrerende direktør for Hewlett-Packard (HP), tilslutter Mark Hurd sig Oracle. Ellison havde tidligere hårdt kritiseret Hurds bortvisning, "det var den dummeste personaleafgørelse, siden idioterne i Apple-bestyrelsen fyrede Steve Jobs for mange år siden."
  Som et resultat var der en bitter tvist mellem de to virksomheder, som kun overfladisk handlede om ændringen fra Hurd: Oracle havde afsluttet støtten til Intels Itanium-chips med deres egen software, og dermed skadet salget af HP-servere med disse chips,
 7. 2009: Oracle køber Sun Microsystems
  Sol kaldes nu Oracle. Databasespecialisten havde købt hardwareproducenten for $ 7, 4 milliarder. Ellison var dog mindre optaget af den noget forældede hardware, men med softwaren: Java og MySQL er nu Oracle.
 8. 2008: Erhvervelse af Bea Systems
  Siebel On Demand CRM Release 15 kommer på markedet, og Oracle fortsætter med at shoppe, den største del er BEA Systems, en leverandør af serverorienteret arkitektur på 8, 5 milliarder dollars. (Billed: Bea CEO Alfred Chuang)
 9. 2007: Konsolidering på BI-markedet
  Markedet for forretningsinformation er på kursus for konsolidering, de store aktører sluges. Oracle starter i marts og køber Hyperion for 3, 3 milliarder dollars. I oktober tilslutter SAP sig BusinessObjects, og IBM tiltræder Cognos i november. Kampen med den rivaliserende SAP kommer til hoved: Oracle anlagde en retssag i USA for krænkelse af ophavsret. Påstanden: SAP begik storstilet tyveri af intellektuel ejendom og downloadede det uautoriseret fra et kundesupportwebsted kaldet "Tusinder af softwareprodukter" og andet fortroligt materiale. Først i 2010 er det klart: SAP skal betale Oracle 1, 3 milliarder dollars i erstatning.
 10. 2005: Siebel, den næste større erhvervelse
  Styring af kundeforhold bliver stadig vigtigere, og Oracle griber ind i CRM-leder Siebel Systems. For omkring 5, 85 milliarder dollars ændring i begyndelsen af ​​2006, de 5.500 Siebel ansatte til Oracle.
 11. 2004: Erhvervelse af Peoplesoft
  Oracle overtager efter 18 måneders bitter modstand Peoplesoft for 10, 3 milliarder dollars, hvilket gør det til den næststørste leverandør af software til virksomheder efter SAP. Først i 2003 havde Peoplesoft erhvervet ERP-producenten JD Edwards for 1, 7 milliarder dollars.
 12. 2000: Oracle opdager Linux
  Open source-bevægelsen øger hastigheden: "I 2000 dannede vi et Linux-teknikerteam. Dets job var at gøre Linux til et operativsystem, der er egnet til vores datacenterkunder, ”minder Ed Screven, chefforretningsarkitekt hos Oracle.
 13. 1998: Oracle Applications 11i
  1998: Bare et år senere går fabrikanten ud med hensyn til Internettet: Oracle Applications 11i skal starte overgangen fra klient-server til internet computing, kort efter får databasen også et "i" til "Internet" vedhæftet. ”Hvis det viser sig, at fremtiden for computing ikke er på internettet, er vi færdige. Men hvis det er fremtiden, er vi på det rigtige sted, ”sagde Ellison om Oracle's hurtige internetstrategi.
 14. 1997: Java kommer
  I 1997 introducerede Larry Ellison den nye Oracle8-version af databasen, der fungerer med Network Computer (NC) og leverer dataene til tynde klienter. Med Application Server 4.0 introducerer Oracle en løsning, der vil centralisere styringen af ​​forretningssoftware og dermed gøre den mere effektiv. Frem for alt slår imidlertid timeprogrammet for Java-programmeringssprog. Producenten annoncerer Oracle Applications Release 10.7 NCA, verdens første suite til virksomheder, der er baseret på åbne standarder.
 15. 1995: Business Intelligence
  I 1995 investerede databasegiganten i business intelligence og købte OLAP (Express Server) produktlinje fra Information Resources Inc. for $ 100 millioner. Derudover begynder det Californiske firma ikke kun at distribuere sine produkter over internettet, men annoncerede som en af ​​de første udbydere en internetstrategi. Med parallelle forespørgsler kan nu meget mere komplekse databaseforespørgsler designes.
 16. 1990: Finansdirektør Henley kommer ombord
  Efter at have hidtil fordoblet sit salg hvert år, gik virksomheden i 1990 ind i de tyngste farvande for første gang. Oracle genopbyggede ledelsesteamet og udnævnte Jeff Henley til CFO. Henley bragte virksomheden tilbage på sporet og forblev CFO indtil 2004, hvorefter han blev administrerende direktør. I 1991 introducerede Oracle en database baseret på massiv parallel behandling (MPP), hvilket gør søgningen efter data meget hurtigere og billigere end ved hjælp af mainframe. I 1993 kom Oracle's Cooperative Development Environment (CDE) på markedet.
 17. 1989: Oracle flytter
  Nyt selskabs hovedkvarter bliver Redwood Shores. Fra nu af understøtter databasen også OLTP, Online Transaction Processing. I modsætning til batchbehandling er transaktionsbehandling i realtid grundlaget for nutidens forretningsapplikationer, hvor transaktioner behandles direkte. Du kan se billeder fra bygningens fase af hovedkvarteret.
 18. 1987: Udvikling af applikationer
  I 1987 begynder Oracle at udvikle egne virksomhedsapplikationer baseret på databasen. Som et resultat er databaseproducenten imidlertid afhængig af erhvervelser inden for forretningssoftware og koncentrerer sig om deres tilpasning til deres egne DBMS-produkter. (På billedet "Oracle Financials").
 19. 1986: IPO
  Den 15. marts 1986 blev Oracle offentlig. 450 mennesker arbejder for databaseproducenten. Ellison (centrum) og Charles Phillips (dengang co-præsident, højre) fejrer Oracle's 20-årige notering på Nasdaq.
 20. 1983: Den første database
  I 1982 opkaldte RSI sig efter sit produkt: Oracle. Et år senere kom den nyligt programmerede i C Oracle V3 til mainframes, minicomputers og pc'er på markedet. "På det tidspunkt kom databaserne fra hardwareleverandøren. Oracle var et af de første virksomheder, der tilbyder et databasestyringssystem, der kunne køre på forskellige hardwareplatforme og operativsystemer, ”sagde Ken Jacobs, vicepræsident for produktstrategi hos Oracle. Version 5.1 af 1986 er den første DBMS, der understøtter distribuerede forespørgsler og kører i klient-servermiljøer.
 21. 1977: Det første kontor
  Det allerførste kontor lignede Bill Gates Garage. I 1979 omdøbte virksomheden kort til Relational Software Inc. (RSI) med base i Menlo Park, Californien. Et af de første projekter var en Oracle-database til Wright-Patterson Air Force Base. ”Hvis du er nyskabende, skal du være forberedt på, at alle kan fortælle dig, at du er skør, ” skulle Larry Ellison sige senere.
 22. 1977: Stiftelsen
  I august 1977 oprettede Larry Ellison, Bob Miner og Ed Oates Software Development Laboratories (SDL). Ellison havde tidligere sat sig for at udvikle et system, der er kompatibelt med IBM's System R-database gennem et relationelt databaseteori-arbejde af Edgar F. Codd. SDL oprettede den allerførste version af Oracle-databasesystemet. Klient: den hemmelige service CIA. I 1978 fejrede grundlæggerne deres første firmafødselsdag. Fra venstre til højre: Ed Oates, Bruce Scott, Bob Miner og Larry Ellison.

Ellison blev styret af lignende motiver, når de købte fra Sun Microsystems: Med en tæt integration af Solaris er database og serveren "Sparc M6" enorme spring i ydelse og funktionalitet mulige. Mens indstilling af operativsystemet kun til software giver forbedringer på 20 procent, er det muligt at fordoble eller endda tredoble hardwareoptimering på hardwareniveau.

spoods.de

Han bragte også nogle eksempler til Nürnberg: Hyppige SQL-forespørgsler (såsom Select Count) programmeres nu direkte på hardwareniveau, så rutinerne udføres i maskinens co-processor og aflaster hovedprocessoren. Det samme gælder de sikkerhedsfunktioner, der forhindrer hukommelsesvisere i at ødelægge og læse uautoriseret hukommelsesindhold.

udstilling

Skala AI-projekter - sådan fungerer det!

KI-Projekte skalieren – so funktioniert‘s! - Foto: everything possible - shutterstock.com

Denne live webcast viser, hvordan projekter omkring kunstig intelligens (AI) endelig kan opskaleres.

Tilmeld dig nu!

Dette er opnået blandt andet ved, at udviklerteamene samarbejder tæt. For eksempel er Flierl ansvarlig for den tidligere solstyrke, der traditionelt sidder i Santa Clara, Silicon Valley. Imidlertid er dele af hans team allerede blevet tildelt Oracle-hovedkvarteret i Redwood Shores, hvor udviklerne af databasesystemerne sidder. "Mine folk har allerede programmeret databasekode, omvendt har databasefolket allerede skrevet til Solaris. Grænserne forsvinder, " beskriver Flierl det tætte samarbejde. Også i testen og i kundesupporten betaler gearingen, og derved kan der afdækkes fejl hurtigere, og problemer for brugerne uden kompetencestabs løses.

Han gav også indsigt i aktuelle planer. F.eks. Arbejdes intensivt med nul-downtime-lapping og en ende-til-ende-analyse, der kan vise statusdataene for et it-system fra applikation til operativsystem, netværk, database og virtualiseret opbevaring.

Openstack til skyhåndtering

Flierl indrømmede meget plads i sin præsentation af den dybere integration af OpenStack i Solaris. Open-source-rammen tjener styringen af ​​skymiljøer og er blandt andet beregnet til at bane vejen for driftsformen Database as a Services (DBaaS). "Solaris er ikke kun et operativsystem, det er også en skyplatform, " sagde manageren. Fra dette perspektiv smelter alle tværfunktionelle engraftment-aktiviteter sammen: Oracle bygger på en slags integreret skyapparat med fuld cloud-livscyklusstyring.

Imidlertid blev de afviklede modeller fra Oracle Group ikke drøftet. Allerede sidste år, for eksempel til irritation for mange kunder, havde IT-udbyderen slettet den udbredte "Oracle Warehouse Builder" (OWB) fra sin produktplanlægning. Siden frigivelsen af ​​den nye databaseversion Oracle 12c er det også kendt, at replikationsværktøjet "Streams" ikke vil blive opretholdt. De fleste brugere vil sandsynligvis migrere til den nye database 12c i det kommende år, fordi regelmæssig support til den gamle version udløber i januar 2015 (udvidet support slutter 12 måneder senere). Senest med ændringen af ​​versionen skal de erstatte streams med Oracle-alternativet "GoldenGate", der tilbyder et udvidet udvalg af funktioner, men som også er dyrere i licenserne.


 1. Da en aktionær spurgte Ellison, hvorfor han havde brug for to præsidenter, nemlig Mark Hurd og Safra Catz, svarede Ellison:
  ”Jeg troede bare, at to er bedre end en. Oracle er et rigtig stort firma. Vi deler opgaverne blandt os. "

 2. En del af fjendtligheden med Salesforce stammer, fordi Ellison fortsat hævder opfindelsen af ​​cloud computing, men offentligheden fejrer altid Marc Benioff (billedet ovenfor) af Salesforce som en forløber for SaaS-konceptet.
  Ellison: "Jeg tror, ​​jeg startede det første skyfirma, " sagde han ved et arrangement i San Francisco i januar 2014. "Det hedder NetSuite og er et år ældre end Salesforce.com."

 3. Ellison skyder ikke kun meget på konkurrenter, men også mod nye, konkurrerende teknologier.
  "De, der tror, ​​at Hadoop kan erstatte en Oracle-database, kan ikke forstå, hvordan Hadoop fungerer: det handler om batchbehandling. Hvis du har brug for et telefonnummer [fra et Hadoop-miljø], så kom tilbage i morgen. "

 4. HPs beslutning om at erstatte Mark Hurd med Leo Apotheker, kommenterede Oracle-grundlæggeren vænne.
  ”Jeg er målløs. … HP havde flere gode interne kandidater … men i stedet hyrede de en mand, som SAP for nylig afskedigede for at have ledet virksomheden så dårligt. "

 5. Til det unikke ved sin afdøde ven Steve Jobs havde han en helt egen sammenligning klar:
  Ellison: "Efterligning af Steve Jobs er som at prøve at kopiere en Picasso og starte med spørgsmålet: hvad skal jeg gøre? Skal jeg bruge mere rødt? "