Anonim

Edward Snowden ville fortsætte med at komme til Tyskland fra sin tilflugt i Rusland. Rapporter, "der hævdede, at jeg ikke længere var interesseret i at komme til Tyskland, er forkerte, " sagde Snowden om sin amerikanske advokat Ben Wizner. Meddelelsen fra Snowden gik til den tyske borgerrettighedsgruppe Campact, der fortaler for informanten i Tyskland.

Campact havde lanceret kampagnen "En seng for Snowden" i sommeren, hvor aktivister og borgere symbolsk tilbød den tidligere hemmelige tjeneste en seng. "Trods et klart flertal af offentlighedens vilje og tilgængeligheden af ​​nogle senge, siger jeg, er det åbenlyst svært at få et visum fra den føderale regering, " siger Snowden. Snowdens mulige vidnesbyrd for NSAs undersøgelsesudvalg går ikke skriftligt. En asylansøgning fra Snowden blev afvist sidste år af formelle grunde.

spoods.de

Snowden sendte fortrolige dokumenter til NSA og dets partnere til journalister sidste år. Han fik afsløringerne om de vidtrækkende overvågningsprogrammer for efterretningstjenesterne rullende. USA vil anlægge den tidligere medarbejder af hemmelige tjenester til retssag for hemmelig forræderi. Snowden har nu opholdstilladelse i tre år i Rusland.

Snowden tildeles Stuttgart Fredspris i næste uge. Prisen uddeles af borgerrettighedsgruppen "Die AnStifter" og er udstyret med 5.000 euro. Snowden vil blive tilsluttet via video live fra Rusland til prisuddelingen den 23. november, som borgernes initiativ annonceret fredag ​​i Stuttgart.

Den tidligere NSA-medarbejder har gjort sig fortjent til demokrati og retsstatsprincippet, ifølge den forklarende erklæring. Snowden-tilhængere har også vundet flere priser, herunder hans tyske advokat Wolfgang Kaleck og journalisterne, der spillede en nøglerolle i afsløringerne. (Dpa / tc)