Anonim

BND ønsker fremover at overvåge gennem HTTPS-krypterede forbindelser på Internettet og derfor teknisk massivt opgradere. For 2015, tjenesten i sidste uge i tillidsudvalget for Forbundsdagen, 28 millioner euro til "Strategic Technology Initiative" (SIT) anmodet om, skriver "SZ". I 2020 godkendes i alt 300 millioner euro til SIT. BND ønsker blandt andet at bruge programmet til at overvåge sociale netværk i udlandet og etablere et tidligt advarselssystem til cyberangreb. I år er der allerede brugt 6, 2 millioner euro på denne forberedelse.

Næste år ønsker tjenesten at give en anden skjult adgang til en switch i udlandet, den fortsætter. Dette program under forkortelsen "Swop" skulle koste 4, 5 millioner euro. Den samme sum er at strømme ind i programmet "Nitidezza", som også "spejlet" rapporterer i sin nye udgave. For at komme omkring SSL ønsker BND at købe information om softwaresårbarheder, såkaldte "Zero Day Exploits", skrev nyhedsmagasinet i en forhåndsregistrering.

For bedre at kamouflere, hvordan han henter data, ønsker BND at bruge i henhold til "SZ", også kaldet omvejsservere ("Honningpotter"). En sådan honningpotte - i øjeblikket det angår en kopi - skulle koste 1, 1 millioner euro. I opbygningsfasen er der ifølge rapporten teknologi til overvågning af sociale netværk i realtid. Først i juni næste år bør en prototype starte. Målet er først at forberede data fra Twitter og blogs; Oplysninger fra Tyskland bør screenes ved hjælp af filtre, siger avisen.

spoods.de