Anonim

Selv hvis den tyske forretning af det tidligere statsmonopol fortsatte med at køre robust, og Telekom fortsætter med at tjene gode penge i sit hjemland, frem for alt inden for mobilkommunikation - giver de impulser, som gruppen har købt sammen, drivkraften. Væksten kommer i øjeblikket hovedsageligt fra USA, som Dax Group igen rapporterede torsdag. Det faktum, at den lokale kundeangreb med rabatter og bortfald ikke vejer lige så tungt - denne gang overraskede ganske overraskende Europa-segmentet med et plus i driftsresultatet.

Deutsche Telekom Zentrale Gebäude 16zu9
Deutsche Telekom centralbygning 16zu9
Foto: Deutsche Telekom

For første gang steg indtægterne på 15, 65 milliarder euro i månederne juli til september på over 60 procent fra udlandet. To tredjedels andel af den amerikanske mobile T-Mobile USA bragte næsten ens hånd til stigningen i salget af koncernen med 0, 8 procent. Det var et overraskende beløb, men de fleste analytikere havde ikke inkluderet de stærke amerikanske resultater fra den foregående uge i deres skøn. I den amerikanske division alene steg indtægterne med næsten ni procent. I Tyskland faldt salget med 1, 5 procent, i Europa med 3, 6 procent. Analytikeren Karsten Oblinger fra DZ Bank vurderede tallene som solide og uden store overraskelser om morgenen handlede aktien på minus 0, 12 procent.

spoods.de

Telekom-direktør Tim Höttges blev bekræftet i sin strategi og beskrev det forløbne kvartal som en meget succesrig: "Udfordringerne er lokalt forskellige, men vi gør klare fremskridt overalt." I sommer var et salg af T-Mobile USA til dets amerikanske rivaler Sprint mislykket i modstanden fra regulatorer, og vinkede derefter Höttges i to tilbud fra det franske internetfirma Iliad fra.

Nettowinsten for det Bonn-baserede selskab faldt med næsten 14 procent til 506 millioner euro sammenlignet med samme kvartal året før. I det foregående år havde en særlig effekt fra salget af den bulgarske Globul øget indtjeningen. Korrigeret for negative særlige poster fra omstrukturering af personale - der regelmæssigt afholdes i Telekom - opfyldte overskuddet på 800 millioner euro skøn fra industrieksperter. I betragtning af kundeangrebet i USA var der allerede forventet et fald i den justerede indtjening før renter, skatter og afskrivninger på 1, 8 procent til 4, 58 milliarder euro.

Det faktum, at det ikke var et stort skridt bagud med hensyn til nøgleprestationsindikatoren for koncernen, skyldtes det lange problematiske segment i Europa med en overraskende stigning på 1, 3 procent. Det var første gang på næsten tre år, at divisionen rapporterede en stigning i driftsresultatet. Halvdelen i salget sammenlignet med andet kvartal skyldes næsten udelukkende beslutninger fra regulatorer inden for mobil, siger den. Konsekvent omkostningsstyring sikrede på den anden side, at overskuddet steg.

Höttges har sat sit strategiske fokus på Europa - her ønsker han og den europæiske chef Claudia Nemat at være den teknologiske og økonomiske leder. Både inden for mobil og fastnet emigrerede kunder. Virksomheden gjorde fremskridt med udviklingen af ​​LTE-netværk til højhastighedsdatatransmission samt konvertering til IP-teknologien i det faste netværk. I Østrig indførte virksomheden nye takster efter fusionen af ​​konkurrenter.

I Tyskland har virksomheden med sine egne mærker Telekom og Congstar i de tre måneder til september netto 235.000 kontraktkunder inden for mobilkommunikation. Tjenesteindtægterne var stabile for D1-netværksoperatøren sammenlignet med samme periode året før. Byggeri er stadig fastlinjesektoren: Selvom efterspørgslen efter højhastighedsfiberoptiske produkter og VDSL forblev stor - tabte bundlinjen Telekom igen i bredbånd men kunder.

 1. Telekommunikationens historie
  Stigning, kriser og skandaler. Hvordan Telekom udviklede sig fra crusty statsvirksomhed til international ITK-afspiller.
 2. 2015
  Telekom har forlænget sin sponsoraftale med FC Bayern München indtil 2017.
 3. Vectoring i stedet for fiber
  Telecom driver ikke udvidelsen af ​​netværket, som mange ønsker, især med fiberoptik, men også med Vectoring, en teknologi, der formodes at få mere ud af de eksisterende kobberledninger, men som også bruger meget strøm til slutkunden.
 4. All-IP og IPTV
  Med IPTV-tjenesten Entertain bringer Telekom en stadigt stigende datastrøm overalt.
 5. November 2015
  Deutsche Telekom's nye tvilling-core datacenter i Biere realiserer en meget sikker offentlig sky med sin nærliggende tvilling.
 6. Tilsluttet bil
  Tilsluttede biler, i hvis udvikling Telekom investerer betydeligt, er forbundet med hinanden og altid med en (telekom) sky.
 7. Smart hjem
  Med Qivicon kan alle netværkssystemer i husholdninger styres centralt.
 8. Smart City
  Smart City, som er udstyret med sensor og M2M-teknologi, hjælper chauffører med at finde en parkeringsplads.
 9. Innovationer skal …
  … endelig bringe Telekom permanent ud af forsvaret. Ansvarlig for dette: lederen af ​​P & I-divisionen, Thomas Kiessling
 10. Timothy Höttges, …
  … skal blandt andet beskæftige sig med arvsproblemer fra T-Mobile's amerikanske markedsindtræden. Derudover er en stor personlig blodudladning flere steder nært forestående.
 11. Nye kvinder til Telekom-bestyrelsen:
  Ex-McKinsey-konsulent Claudia Nemat overtager EMEA-divisionen, tidligere universitetsdirektør Marion Schick personaleledelsen.
 12. Stadig ørken, …
  … snart Tysklands største datacenter: Hos Magdeburg bygger Telekom nye ressourcer til skybranchen
 13. Stadig telekommunikationschef …
  … og den afdøde Apple CES Steve Jobs fejrer sammen 20 år med mobilkommunikation, selvfølgelig med iPhone
 14. Med nye applikationer …
  … som Smart Meters (se billede) eller fjernhygiejnisk kontrol Telekom forsøger at bringe endnu mere trafik til mobilnetværkene, mens de sælger nye enheder
 15. Til Mobile World 2011 …
  … Telekom præsenterer sin første LTE-stick.
 16. 2008:
  Forkert opført med konsekvenser - Manfred Balz er den første direktør for databeskyttelse, lov og overholdelse hos Telekom.
 17. Anja Feldmann:
  Feldmann har været leder af afdelingen for "intelligente netværk" og "styring af distribuerede systemer" på Deutsche Telekom Laboratories siden 2006, et tilknyttet institut ved det tekniske universitet i Berlin. Hun modtager Leibnitz-prisen for sine Internet 2-koncepter.
 18. 2007:
  Friedrichshafen's Lord borgmester Josef Büchelmeier, Ferdinand Tempel, leder af T-Citys repræsentationskontor og Divisions Board Technology T-Home Friedrich Fuß er tilfredse med valget af Friedrichshafen som T-City.
 19. 2006:
  Ifølge Kai-Uwe Ricke skulle den tidligere T-Online manager René Obermann bringe ordre til telekombranchen.
 20. Den 1. januar 2005 …
  startede lastbilafgiften, som T-Systems var med til at realisere.
 21. Fra 2002 til 2006 …
  Kai-Uwe Ricke administrerede som medlem af Telekom-bestyrelsen selskabets formuer.
 22. 2000:
  Den smarte Robert T-Online promoverer børsintroduktionen af ​​den anonyme telekomudlægning. For investorerne i sidste ende en konkurs. I denne henseende ville en konkursgrib have været det bedre symbol.
 23. 1998:
  Den regulerende myndighed for post- og telekommunikation - i dag Federal Network Agency - som er bosiddende i denne bygning i Bonner Tulpenallee, starter sit arbejde og skulle forårsage Telekom stadig meget besvær.
 24. 1996:
  28, 50 DM (så høj var aktiekursen for private investorer) Ron Sommer trækker som CEO det første børskurs i Telekom.
 25. Tim Berners Lee:
  Opfinderen af ​​World Wide Web, der begyndte sin triumf procession fra begyndelsen af ​​90'erne og også øgede forretningen i Telekom med DSL-forbindelser.
 26. Lancering af D1-netværket 1992:
  Denne chip gjorde det muligt at ringe via D1
 27. Først i 1966 …
  det sidste lokale agentur blev skiftet til automatisk drift. Damen fra kontoret døde.
 28. 1965:
  Foretag opkald til USA via satellitten Early Bird.
 29. 1961:
  Gigantisk for dagens forhold dukkede den første telefon til A-netværket, der startede i 1958, ud.
 30. 1904 …
  Quante installerede den første telefonboks i Berlin
 31. 1877 …
  Den første telefon, der er produceret af Siemens, fungerede i Berlin.

Takket være en kontrakt fra et datterselskab om opførelse af et lastbompengesystem i Belgien ser T-Systems en vending i synet: indkommende ordrer sprang med mere end en tredjedel til 2, 35 milliarder euro. De stærke konkurrence fortsætter dog med at tynge priserne og sætte salget under pres, sagde de. For datterselskabet af IT-erhvervskunder faldt omsætningen med knap fem procent. (Dpa / tc)