Anonim

Skandalen over spionagehandlingerne fra de hemmelige tjenester har forvirret tyske internetbrugere. Mange af dem var mindre dygtige til at bruge nettet ifølge en repræsentativ D21-undersøgelse. ”Folk troede, de vidste, hvad de gjorde, og de fandt, at de var mindre fortrolige med NSA, ” sagde Robert Wieland, administrerende direktør for opinionsundersøgelsesinstituttet TNS Infratest, der producerede undersøgelsen.

I henhold til dette bekymrer 60 procent af tyskerne sig om deres personlige data. 16 procent føler sig så usikre, når de beskæftiger sig med computere og internettet, at de er bange for at bruge teknologierne. "Vi har et sindssygt højt sikkerhedsbehov i Tyskland, " sagde Wieland onsdag i Berlin. "Samtidig beskæftiger vi os ikke så intenst med de nye ting for at beskytte os selv." For meningsmåleren er dette en modsigelse, fra brugerens synspunkt kunne man også tale om fratræden.

Forretningsmodellerne for store internetfirmaer skaber også ubehag. 78 procent af tyskerne synes ikke det er okay, hvis andre får adgang til personlige oplysninger til gengæld for en gratis service. Deres data gør tyskere sikrere i Europa. Mere end halvdelen (57 procent) ønsker ikke at sende e-mails, som de sender inden for Europa gennem andre lande. Denne idé drøftes som "Schengen-routing" og drives af blandt andet Deutsche Telekom. Eksperter påpeger, at en sådan routing er teknisk vanskelig at implementere.

spoods.de

Ud over bekymringerne vedrørende databeskyttelse og NSA bekræftede undersøgelsen en generel tendens: antallet af internetbrugere i Tyskland vokser næppe længere. En god 20 procent af tyskerne er offline. Denne andel har været næsten uændret i to år. Off-leaserne er for det meste kvindelige, ældre og bor i de nye føderale stater. I Sachsen-Anhalt og Mecklenburg-Vorpommern, for eksempel, bruger mindre end 70 procent af mennesker internettet, mens der i Hamburg og Berlin er over 80 procent.

For at få lovovertræderne interesseret i Internettet, "skal du tage meget målrettede foranstaltninger, " sagde Malthe Wolf fra TNS Infratest. Han ser faren for, at disse mennesker kobles fra information. Brigitte Zypries, parlamentarisk statssekretær i det føderale økonomiministerium, viste imidlertid forståelse. ”Ikke alle er nødt til at bruge internettet for at være glade, ” sagde hun. Undersøgelsesresultaterne er ikke overraskende for hende. Især ældre kvinder, der ikke arbejder, ville have få muligheder for online-aktiviteter.

Samtidig advarede Zypries virksomhederne om ikke at oversvømme digitaliseringen. "Specielt små og mellemstore virksomheder har ikke anerkendt internettets betydning for deres forretning, " sagde hun. "Derfor prøver vi at motivere dem."

TNS Infratest interviewede 33.000 mennesker på telefonen. Undersøgelsen blev finansieret af det føderale økonomiministerium og er repræsentativ. (Dpa / tc)