Anonim

Dette er besluttet af Federal Court of Justice (BGH) i Karlsruhe (Ref .: III ZR 32/14). Retten erklærede en klausul fra mobiloperatøren Drillisch ineffektiv, hvor virksomheden for et SIM-kort krævede pant på 29, 65 euro. I overensstemmelse hermed kan virksomheder ikke opkræve et sådant depositum, heller ikke for at beskytte dem mod skader på privatlivets fred.

Summen skal tilbageholdes som "kompensation", hvis kunden undlader at returnere kortet inden tre uger efter opsigelsen. Den professionelle bortskaffelse af deaktiverede SIM-kort er mere effektiv end blot at skære dem fra hinanden, argumenterede Drillisch.

spoods.de

BGH anvendte ikke og betragtede klausulen som "upassende forskelsbehandling" af kunderne: Pantet var for højt, blev det sagt mandag. Det stemmer ikke engang med kortets materielle værdi. For potentielle "dataspioner" er et aktivt SIM-kort også mere interessant end et deaktiveret.

Endvidere erklærede BGH en klausul ineffektiv med Drillisch til afsendelse af papirfakturaer, der kræves månedligt 1, 50 euro. (Dpa / tc)