Anonim

Netværksudvidelse og hurtig internet, hård konkurrence i Tyskland, auktioner over radiofrekvenser i 2015 og fremtiden for den amerikanske forretning: På Telekom-chef ruller Tim Höttges i de kommende måneder meget arbejde. Siden begyndelsen af ​​året står den 52-årige manager i spidsen for giganten, hvis økonomi han tidligere havde sammen i flere år. Hans mål: "Vi ønsker at blive den førende og mest værdifulde telekommunikationsudbyder i Europa."

Og frem for alt inkluderer dette infrastrukturen. "Vi kan netto bedre, " ætsede manageren kun for et par dage siden i "Süddeutsche Zeitung" mod internetgiganterne Google. Höttges er altid glad for at arbejde på virksomheden alligevel. Han kan ikke lide, at teleselskaber investerer en masse penge i netværk, men andre bruger infrastrukturen med deres tjenester og gør det store grynt. Men et alternativ til netværksudvidelse har næppe Höttges.

spoods.de

I Tyskland står branchen over for udfordringen med at imødekomme sine forpligtelser inden for det samlede omfang af husholdninger med en hurtig internetforbindelse indtil 2018. Alene i det kommende år vil der blive investeret 8 milliarder euro i det hurtige internet. Telekom alene vil bære halvdelen af ​​det. Og det forbliver ikke sådan. Ledelsen skal også sikre, at investeringsmidler er tilgængelige for Deutsche Telekom's udenlandske datterselskaber.

Dette gælder især for det mobile datterselskab i USA, der gerne vil sælge Höttges, hvis prisen er korrekt. Men selv efter flere forsøg forbliver fremtiden usikker. Landets tredjestørste udbyder, Sprint, droppede tilsyneladende sine ambitioner om at se betydelige konkurrenceproblemer. Tidligere havde AT & T undladt at overtage T-Mobile USA. Tilsynsmyndighederne stoppede aftalen. For nylig fremsatte det lidt kendte franske telefon- og internetfirma Illiad et bud, men blinkede med Telekom. I øjeblikket handles kun den amerikanske satellitoperatør Dish som en potentiel køber.

At Telekom-datterselskabet med en hurtig kundevækst i nogle måneder branchen ryster op, Höttges kommer ikke upraktisk. Fordi det øger købsprisen. Uanset hvad, ser telekommunikationschefen i USA sig ikke under salgstryk og er godt forberedt på en fusion eller overtagelse. I tredje kvartal alene registrerede T-Mobile USA 2, 3 millioner nye kunder. Den eneste ulempe: Den aggressive kundeopkøb skubber resultaterne til minus.

Selv om kundenumre og salg er korrekt, er USA-sagen på ingen måde en picnic for Höttges: 2015 er endnu en auktion over radiospektrum ind i huset, hvilket kan koste gruppen dyre. Hvis det sælges i tide, ville virksomheden blive skånet for de forventede milliarder i udgifter til spektra-erhvervelse.

 1. Telekommunikationens historie
  Stigning, kriser og skandaler. Hvordan Telekom udviklede sig fra crusty statsvirksomhed til international ITK-afspiller.
 2. 2015
  Telekom har forlænget sin sponsoraftale med FC Bayern München indtil 2017.
 3. Vectoring i stedet for fiber
  Telecom driver ikke udvidelsen af ​​netværket, som mange ønsker, især med fiberoptik, men også med Vectoring, en teknologi, der formodes at få mere ud af de eksisterende kobberledninger, men som også bruger meget strøm til slutkunden.
 4. All-IP og IPTV
  Med IPTV-tjenesten Entertain bringer Telekom en stadigt stigende datastrøm overalt.
 5. November 2015
  Deutsche Telekom's nye tvilling-core datacenter i Biere realiserer en meget sikker offentlig sky med sin nærliggende tvilling.
 6. Tilsluttet bil
  Tilsluttede biler, i hvis udvikling Telekom investerer betydeligt, er forbundet med hinanden og altid med en (telekom) sky.
 7. Smart hjem
  Med Qivicon kan alle netværkssystemer i husholdninger styres centralt.
 8. Smart City
  Smart City, som er udstyret med sensor og M2M-teknologi, hjælper chauffører med at finde en parkeringsplads.
 9. Innovationer skal …
  … endelig bringe Telekom permanent ud af forsvaret. Ansvarlig for dette: lederen af ​​P & I-divisionen, Thomas Kiessling
 10. Timothy Höttges, …
  … skal blandt andet beskæftige sig med arvsproblemer fra T-Mobile's amerikanske markedsindtræden. Derudover er en stor personlig blodudladning flere steder nært forestående.
 11. Nye kvinder til Telekom-bestyrelsen:
  Ex-McKinsey-konsulent Claudia Nemat overtager EMEA-divisionen, tidligere universitetsdirektør Marion Schick personaleledelsen.
 12. Stadig ørken, …
  … snart Tysklands største datacenter: Hos Magdeburg bygger Telekom nye ressourcer til skybranchen
 13. Stadig telekommunikationschef …
  … og den afdøde Apple CES Steve Jobs fejrer sammen 20 år med mobilkommunikation, selvfølgelig med iPhone
 14. Med nye applikationer …
  … som Smart Meters (se billede) eller fjernhygiejnisk kontrol Telekom forsøger at bringe endnu mere trafik til mobilnetværkene, mens de sælger nye enheder
 15. Til Mobile World 2011 …
  … Telekom præsenterer sin første LTE-stick.
 16. 2008:
  Forkert opført med konsekvenser - Manfred Balz er den første direktør for databeskyttelse, lov og overholdelse hos Telekom.
 17. Anja Feldmann:
  Feldmann har været leder af afdelingen for "intelligente netværk" og "styring af distribuerede systemer" på Deutsche Telekom Laboratories siden 2006, et tilknyttet institut ved det tekniske universitet i Berlin. Hun modtager Leibnitz-prisen for sine Internet 2-koncepter.
 18. 2007:
  Friedrichshafen's Lord borgmester Josef Büchelmeier, Ferdinand Tempel, leder af T-Citys repræsentationskontor og Divisions Board Technology T-Home Friedrich Fuß er tilfredse med valget af Friedrichshafen som T-City.
 19. 2006:
  Ifølge Kai-Uwe Ricke skulle den tidligere T-Online manager René Obermann bringe ordre til telekombranchen.
 20. Den 1. januar 2005 …
  startede lastbilafgiften, som T-Systems var med til at realisere.
 21. Fra 2002 til 2006 …
  Kai-Uwe Ricke administrerede som medlem af Telekom-bestyrelsen selskabets formuer.
 22. 2000:
  Den smarte Robert T-Online promoverer børsintroduktionen af ​​den anonyme telekomudlægning. For investorerne i sidste ende en konkurs. I denne henseende ville en konkursgrib have været det bedre symbol.
 23. 1998:
  Den regulerende myndighed for post- og telekommunikation - i dag Federal Network Agency - som er bosiddende i denne bygning i Bonner Tulpenallee, starter sit arbejde og skulle forårsage Telekom stadig meget besvær.
 24. 1996:
  28, 50 DM (så høj var aktiekursen for private investorer) Ron Sommer trækker som CEO det første børskurs i Telekom.
 25. Tim Berners Lee:
  Opfinderen af ​​World Wide Web, der begyndte sin triumf procession fra begyndelsen af ​​90'erne og også øgede forretningen i Telekom med DSL-forbindelser.
 26. Lancering af D1-netværket 1992:
  Denne chip gjorde det muligt at ringe via D1
 27. Først i 1966 …
  det sidste lokale agentur blev skiftet til automatisk drift. Damen fra kontoret døde.
 28. 1965:
  Foretag opkald til USA via satellitten Early Bird.
 29. 1961:
  Gigantisk for dagens forhold dukkede den første telefon til A-netværket, der startede i 1958, ud.
 30. 1904 …
  Quante installerede den første telefonboks i Berlin
 31. 1877 …
  Den første telefon, der er produceret af Siemens, fungerede i Berlin.

Også i Tyskland vil der være en yderligere auktion over mobilfrekvenser i foråret. I andet kvartal blandt andet de såkaldte GSM-frekvenser for D-netværk og E-netværk i 900 og 1800 megahertz-båndene og om muligt 700-megahertz-pakken kommer under hammeren. Sidstnævnte - også kendt som Digital Dividend II - er en vigtig byggesten i den føderale regerings digitale dagsorden. Uanset om de tv-stationer, der bruger disse bånd til DVB-T, i tide til at rydde 700-båndet eller ønsker, er i stjernene. Disse frekvenser er især velegnede til at bringe det hurtige internet til fjerntliggende landsbyer.

For Höttges er det imidlertid tydeligt, at frekvensauktioner ikke bør bruges til at rehabilitere de offentlige budgetter. "Jo dyrere auktion, jo senere kommer infrastrukturen, som kunden har noget af, " advarer telecom-chefen. Og hans bestyrelseskollega Niek Jan van Damme opfordrede for nylig til stærkere subsidiering. En overvejelse her er at geninvestere dele af indtægterne fra auktionerne tilbage i bredbåndsudvidelsen. (Dpa / tc)