Anonim

Efter massive protester har den ungarske premierminister Viktor Orban trukket den internetafgift, der er planlagt af ham indtil videre. "I denne form er denne skat ikke mulig, fordi diskussionen er blevet afsporet, " sagde den højreorienterede konservative politikere fredag ​​på statsradio. I fremtiden skal der dog tænkes nærmere på, hvordan man skal håndtere det "alvorlige overskud" hos internetudbydere.

For nylig havde titusinder af rasende internetbrugere demonstreret mod den planlagte skat i Budapest. I henhold til de oprindelige planer skulle den indføres fra 2015 og belaste trafikken med svarende til ca. 50 cent pr. Gigabyte med en grænse på 2, 30 euro pr. Måned for privatpersoner.

Facebook-gruppen "Hundrede tusinder mod internetafgiften", der organiserede protesterne, opfordrede til et møde fredag ​​aften i Budapest. Med hans bagud indrømmede Orban, at "vi legemliggør folks vilje, " sagde en talskvinde for arrangørerne fredag.

spoods.de

Regeringen havde netop ønsket at udvide teleskatten, men folk så i den men en internetafgift, sagde Orban. "Du sætter spørgsmålstegn ved betydningen af ​​helheden, og så kan du ikke introducere noget, " tilføjede han. "Vi er ikke kommunister, vi hersker ikke mod folket, men med folket."

Næste januar afholdes der imidlertid en "national konsultation" for at drøfte, hvad der skal ske med fortjeneste fra internetudbydere, hvoraf nogle ud af landet. Observatører så i det en mulig bagdør til skattetrafik på netværket på et senere tidspunkt.

Kritikere anklagede kendelsen siden 2010 af Orban autoritære tendenser. Faktisk var det første gang, at regeringschefen tog en beslutning efter masseprotester. Ifølge medierapporterne siges han endda personligt at have arrangeret, at den nye afgift medtages i udkastet til skattepakke for 2015. Dette vil blive godkendt af Parlamentet den 17. november - nu sandsynligvis uden internetafgift.

EU's digitale kommissær Neelie Kroes kommenterede positivt om Orbans tilbagefald. ”Jeg er virkelig glad for det ungarske folk, ” sagde hun i Bruxelles. "Hans stemme blev hørt." Kroes havde også skarpt kritiseret internetbeskatningsplanerne en uge efter, at de blev kendt. (Dpa / tc)